אני איומה בלעשות עוגות

kisses

New member
אני איומה בלעשות עוגות

יש לכם מתכון קל להכנה שאפילו גרועה כמוני יכולה להכין
 

ששק

New member
1. לא בדיוק עוגה...

בראוניז של אמירה. 2. עוגת תפוחים של דודה פלורין.... ההצלחה בטוחה ומובטחת והטעם גן עדן.... תיכף אייצא עבורך (יש את המתכונים כבר 200 פעם בארכיון אבל בשבילך...אייצא בפעם ה-201)
 

בילבי.

New member
200 פעם? שכחת איזה 5 אפסים לא?

 

ששק

New member
מתכון: עוגת תפוחים של דודה פלורין

מתכון: עוגת תפוחים של דודה פלורין רכיבים: 2 כוסות קמח כפית וחצי קינמון (אני מוסיפה יותר) 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כפית אבקת סודה לשתיה קורט מלח 3 ביצים 1 כוס סוכר חום בהיר (אני שמה 3/4 סוכר חום ו-1/2 סוכר לבן) 1 כוס שמן תירס 1/4 כום ברנדי תפוחים או מים 1 כפית תמצית וניל טהור (אני מוסיפה יותר) 5 תפוחי גרנד חתוכים לקוביות 1 ס"מ 3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס תבנית 24 משומנת אופן הכנה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מערבבים את חמשת המרכיבים הראשונים (עד למלח). מקציפים בקערה נפרדת את הביצים + הסוכר במהירות בינונית-גבוהה במשך כ- 5 דקות עד לקבלת תערובת אוורירית. במהירות נמוכה של המערבל מוסיפים שמן בהדרגה ומקציפים עד לתערובת אחידה ומוסיפים את הברנדי והוניל. במהירות נמוכה מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה (לא במערבל!) מוסיפים את התפוחים והאגוזים. שמים את התערובת בתבנית ואופים 60-70 דקות- עד לקבלת צבע זהוב. מצננים בתבנית 10 דקות, משחררים את הטבעת הקפיצית ומצננים על רשת. הערות: להגיש חם או קר עם קצפת או גלידת וניל. מכינה עם תפוחים זהובים ולא עם גרנד מומלץ. 100 מקור המתכון: דודה פלורין הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il
 

ששק

New member
יצא באחריות... אבל...

כשהעוגה יוצאת מהתנור היא מתפוררת... שימי אותה לכשעה (לפחות) במקרר ואז היא מתקשה.... (גמני לא בשלנית דגולה...
והעוגה הזו מככבת במטבחי...)
 

kisses

New member
אפילו כשהיא עוד חמה או להשאיר בחוץ

קודם ואז להכניס למקרר
 

kisses

New member
עוד שאלה האם אפשר להשתמש

במיץ תפוחים במקום בברנדי כי אני לא רוצה לקנות במיוחד. ועם יש שימוש במים רגילים האם יש הבדל משמעותי בטעם?
 

אתי@

New member
ליאתי, הברנדי שימושי בהרבה מתכונים

אני דווקא הייתי קונה. אני לא יודעת איך המחיר אצלכם, אבל בארץ המחיר בהחלט לא יקר.
 

droli

New member
ששק, את זוכרת שפעם היית עושה עוגת

תפוחים עם בצק עלים? מה שלמדתי בקורס?? גם זה יכול להתאים לפה לא?
 

ששק

New member
מתכון: חומיות - בראוניס

מתכון: חומיות - בראוניס רכיבים: 100 גרם שוקולד מריר 150 גרם מרגרינה כוס סוכר 3 ביצים 1 כפית וניל 1 כוס קמח 1 כוס אגוזים קצוצים אופן הכנה: לחמם את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות) להמיס את השוקולד והמרגרינה על אש נמוכה בסיר בינוני, לבחוש עד שהתערובת דומה למשחה רכה ואין יותר גושים. להסיר מהאש. להוסיף את הסוכר ולבחוש היטב. להוסיף את הביצים, אחת אחרי השניה, ואת הוניל ולבחוש היטב. להבליע את הקמח, ולאחר שהעיסה נראית אחידה להבליע חצי מכמות האגוזים. לשמן היטב תבנית אפייה מרובעת, לצקת לתוכה את התערובת, ליישר ולפזר עליה את יתרת האגוזים. לאפות בחום בינוני-נמוך במשך 25-30 דקות עד ששולי העוגה נראים נפרדים מעט מדפנות התבנית וקיסם הננעץ בצד התבנית יוצא יבש. לצנן ולחתוך למלבנים. הערות: 100 אמירה- מעולה כמות כפולה - מתאים לתבנית מרובעת גדולה. מומלץ. מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.3 http://www.mai.co.il
 

clcl

New member
עוגת השמנת של אמא שלי ../images/Emo92.gif

עוגת שמנת / אמא (מאוד קלה להכנה) מומלץ להכין יום לפני ההגשה החומרים לתבנית בגודל 26 עגולה או מלבנית מקבילה חומרים לבצק 1 חבילה מרגרינה (ללא מלח) 2 ביצים שלמות ½ כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 3 כוסות קמח רגיל 1 אבקת אפיה 2 כפות אשל (או מיץ תפוזים) אופן ההכנה 1. ללוש היטב את כל החומרים 2. להניח במקרר לשעה 3. לאחר השהייה במקרר - להפריד ¼ מכמות הבצק 4. ¾ מהבצק לרדד על-גבי תבנית (כולל דפנות) - לדקור קלות למניעת בועות 5. ¼ מהבצק לרדד גם כן, ליבש היטב - לצורך יצירת הפירורים חומרים לקרם 1 חבילה מרגרינה ללא מלח 1 כוס סוכר 2 ביצים שלמות 3 שקיות סוכר וניל 3 גביעיי שמנת חמוצה אופן ההכנה 1. 1 חבילה מרגרינה + 1 כוס סוכר לערבל היטב 2. להוסיף : 2 הביצים + 3 שקיות סוכר וניל להמשיך לערבל עד קבלת קרם חלק 3. להפסיק הערבול ולהוסיף ידנית 3 שמנת ל ס י ו ם 1. לשטוח הקרם על-גבי הבצק האפוי 2. לפורר את הפירורים ולפזר על הקרם
 

kisses

New member
הבעיה היא שבאנגליה אין שמנת אחת

נורמלית וזה בעיה
 

limlimit

New member
עוגת גבינה פשוטה להכנה

עוגת גבינה חומרים: 6 חלבונים כוס ורבע סוכר 2 סוכר וניל להקציף הכל ביחד מוסיפים 6 חלמונים 3 כפות קורנפלור 3 כפות פודינג וניל (אבקה) 500 ג´ גבינה לבנה 9% 250 ג´ גבינה לבנה 5% לערבב הכל יחד לשים בתבנית עגולה משומנת אופים בתבנית כאשר מסביב 2-3 כוסות מים רותחים אופים בחום 160 ל-40 דקות. בהצלחה
 

לישר

New member
עוגת דובדבנים - קלה ביותר

בשבת הכנתי. כוס קמח תופח מאליו 100 גר´ חמאה מומסת (אני השתמשתי במרגינה - מזולה) כוס סוכר 3 ביצים 2 שקיות סוכר וניל מעט קליפת לימון 5 כפות מיחת תפוחי מעץ (תוספת שלי למתכון כי נשארה לי מחית מעוגה אחרת, אפשר גם בלי). קופסא של דובדבנים משומרים ללא הנוזל, רק הפרי. אפשר גם פירות אחרים מקופסא. או טרי מערבבים, את כל החומרים פרט לדובדבנים(או כל פרי אחר). מוזגים לתבנית מס´ 24. מחצית מכמות התערובת מפזרים מעל את הדובדבנים ומעל זה יוצקים את שארית התערובת. אופים בחום בינוני 180 מעלות. במשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
 

לישר

New member
עוגת שוקולד - פשוטה גם היא

עוגת שוקולד 200 גר´ שוקולד מריר 1/2 1 כוסות סוכר 1 חבילה מרגרינה / או 200 גר´ חמאה 6 כפיות תמצית וניל או 4 שקיות סוכר וניל (זה לא טעות) לערבב את הכל על אש (להניח בסיר קודם את הסוכר אח"כ את המרגרינה ואח"כ את הוניל והשוקולד) בינונית עד שזה מקבל מרקם חלק. להוריד מהאש ואח"כ להוסיף 4 ביצים טרופות 2 כוסות קמח תופח מאליו 100 גר´ אגוזים קצוצים לא חובה לערבב היטב הכל לשפוך הכל ל- תבנית מס´ 24 או 2 תבניות אינגלישקייק. לאפות בחום בנוני 180 מעלות. העוגה מוכנה כשאר קיסם יוצא מעט מאוד רטוב.
 
למעלה