אני אוהבת נגני רחוב

צליליתה1

Well-known member
נראה לי שהם ממש התרבו כאן כשהחלה העליה הגדולה מברית המועצות
בכל מקרה, עדיין יש במרכז הכרמל כמה וכמה נחמדים
כשאני עוברת שם, תמיד מברכים אותי בכל מיני דברים טובים
ואני מרגישה מגעילה, שלא משאירה מטבעות
כי אין לי מטבעות

פעם כשהנמוכים היו מאוד נמוכים הם אהבו לאכול גלידה ואחרכך להסתובב ולחלק את העודף (של סבתא, אלא מה) בין הנגנים.
היום הנמוכים גבוהים, אבל עדיין אוהבים שסבתא קונה להם גלידה, ברם סבתא משלמת עם הטלפון.

שאלתי הבוקר את האיש אם הוא מקבל ביט, הייתי רצינית
הוא הסתכל עלי מופתע והמשיך למלמל ברכות טובות.

זה באמת מטריד אותי, הייתי רוצה דרך לתרום ללא מטבעות

(הבוקר ידעתי שאני עוברת רגלית במרכז הכרמל, חיפשתי בבית מטבעות, חיפשתי חיפשתי חיפשתי, מצאת 1שח+ שנקל, ואיך לא, השארתי על השולחן במטבח, וברגע האמת לא היה לי מה לתת)

אבח"י

Well-known member
כי אין לי מטבעות

פעם כשהנמוכים היו מאוד נמוכים הם אהבו לאכול גלידה ואחרכך להסתובב ולחלק את העודף (של סבתא, אלא מה) בין הנגנים.
היום הנמוכים גבוהים, אבל עדיין אוהבים שסבתא קונה להם גלידה, ברם סבתא משלמת עם הטלפון.

(הבוקר ידעתי שאני עוברת רגלית במרכז הכרמל, חיפשתי בבית מטבעות, חיפשתי חיפשתי חיפשתי, מצאת 1שח+ שנקל, ואיך לא, השארתי על השולחן במטבח, וברגע האמת לא היה לי מה לתת)
האיש עם היונים ברמת גן, סופה מכירה אותו.
אין ממש הרבה בערי גוש דן, או שאני לא מסתובב במקומות בהם הם פועלים.
דווקא בחו"ל אנחנו פוגשים לא רק נגני רחוב, להטוטני רחוב, רקדני ברייקדאנס [תלמיד שלי לשעבר חי באירופה במשך כמה שנים, כשפרנסתו היתה ריקודי ברייקדאנס עם עוד כמה כמוהו.]

סופהו 1

Well-known member

חלק נעלמו. חלק עברו לנסות מזלם במקום אחר.
מזמן לא נתקלתי בנגנים.

בחלק מהצמתים הגדולים שעל כביש 4 היו, אולי עדיין יש, ליצנים שבצעו תרגילי אקרובטיקה ואחכ עברו עם הכובע. פחד אימים עם כל הנהגים חסרי הסבלנות.
בתקופת הקורונה נתלה שלט עם מספר טלפון כדי שאנשים ישלמו בביט.

נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כי אין לי מטבעות

בשבוע שעבר על הגשר בטיילת באילת הבחנתי בנגן רחוב (לא חשוב מאיזו עדה) שניגן ממש יפה על סקסופון וגם שר.

משהו מרחוק עורר את סקרנותי והתקרבתי.
מסתבר שלמרות שהחזיק ביד את הסקסופון גם הנגינה וגם השירה היו פלייבק.

קלייטון.ש

Well-known member
לי יש איזה 50 ש"ח בתיק במטבעות.
אבל מה הקשר של מטבעות לנגנים. מה הם בריכת משאלות?
נראה לי שמינימום שמים להם שטר של 20, ואם עצרת והקשבת - 50.
לא שיצא לי לרצות לעצור ולהקשיב.
באינטרנט יש כל מיני סרטונים על נגני רחוב נורא מוכשרים, או נגן רחוב שמנגן שיר נגיד של סטינג ובדיוק סטינג עומד שם בלי שהוא שם לב.
או נגני רחוב שבאופן ספונטני מתחברים ומנגנים ביחד.
הרבה פעמים יש בזה ילדים שזה הכל נורא חמוד.
אני לא מאמין לזה, אני משוכנע שקרוב ל-100% מהסרטונים האלה מבוימים.
אלה לא דברים שיש בחיים. בחיים נגני רחוב הם מטבע הדבר לא שיא הכשרון בתחום.
כי אם היו כשרוניים באמת היו במקום אחר ולא ברחוב.

כוכבית מצויה

Well-known member
באינטרנט יש כל מיני סרטונים על נגני רחוב נורא מוכשרים, או נגן רחוב שמנגן שיר נגיד של סטינג ובדיוק סטינג עומד שם בלי שהוא שם לב.
גם אם יש כשרון, כדי להצליח כנגן/זמר צריך יכולת לשווק את עצמך. לא תמיד יש את היכולת הזו.

סופהו 1

Well-known member
גם אם יש כשרון, כדי להצליח כנגן/זמר צריך יכולת לשווק את עצמך. לא תמיד יש את היכולת הזו.
בשנות התשעים, כשהיתה עליה גדולה מאוד מרוסיה, הגיעו המון מוסיקאים. אבל...
נניח שהיו בינהם מוכשרים פלוס. כמה צריך פה, בעיקר כשמסתבר שבתזמורות הגדולות, מתפנה מקום רק כשנגן עוזב (לחו"ל, לפנסיה, ז"ל).

כוכבית מצויה

Well-known member
בשנות התשעים, כשהיתה עליה גדולה מאוד מרוסיה, הגיעו המון מוסיקאים. אבל...
נניח שהיו בינהם מוכשרים פלוס. כמה צריך פה, בעיקר כשמסתבר שבתזמורות הגדולות, מתפנה מקום רק כשנגן עוזב (לחו"ל, לפנסיה, ז"ל).
אם ותה עליה גם הביאה עליה משמעותית בגודל הקהל של תזמורות גדולות, כלומר היו צריכים יותר נגנים.

סופהו 1

Well-known member
אם ותה עליה גם הביאה עליה משמעותית בגודל הקהל של תזמורות גדולות, כלומר היו צריכים יותר נגנים.
ייתכן.

תוהה:
האם כל נגני הרחוב "עומדים בתקן" של חבר בתזמורות?
האם כל נגן רחוב יכול לנגן ככנר ראשון בתזמורת?
האם כל נגן רחוב מעוניין לנגן בתזמורת? היה פעם נגן שהצהיר שהוא מנגן לבד, כי אינו רוצה שום מחוייבות. היה גם כעס מצידו על העיריה, שלא איפשרה לו לנגן בכל מקום שהחליט לעצור ולנגן בו.
והאם זו שעה לתהיות?
ליל מנוחה

כוכבית מצויה

Well-known member
ייתכן.

תוהה:
האם כל נגני הרחוב "עומדים בתקן" של חבר בתזמורות?
האם כל נגן רחוב יכול לנגן ככנר ראשון בתזמורת?
האם כל נגן רחוב מעוניין לנגן בתזמורת? היה פעם נגן שהצהיר שהוא מנגן לבד, כי אינו רוצה שום מחוייבות. היה גם כעס מצידו על העיריה, שלא איפשרה לו לנגן בכל מקום שהחליט לעצור ולנגן בו.
והאם זו שעה לתהיות?
ליל מנוחה
לא, לא, לא, כן.

קלייטון.ש

Well-known member
כמה צריך פה
אני מבחינתי לא צריך אותם בכלל. אני הרי גדלתי על שירים שמנגנים עם גיטרה ופסנתר וקצת תופים (פחות אוהב את התופים) ואולי איזו חצוצרה פה ושם. 3 נגנים גג.
לא אומר שלא נהנה מתזמורת גדולה, אף שלא באמת יצא לי לשבת בקונצרט (אולי אם הייתי יושב דעתי היתה משתנה אבל זה הגורל), וגם שם לפעמים משהו ביוטיוב, אבל מוצא את עצמי בעיקר עוקב אחרי הנגנים ואיך הם מחזיקים את עצמם בעבודה הזו. שנראית לי לא סימפטית. ממש ההגדרה של "בורג במכונה" ועוד לעיני כל.
כי בכל זאת, את כנרית, את מחזיקה כינור ומפיקה ממנו מוזיקה, שכבר בבסיס זה יפה מאד, ואת גם די טובה, הרי קיבלו אותך לתזמורת.
אבל עכשיו את סתם אחת מתוך 10 או 20 ומי שם לב בכלל לנגינה שלך שמתערבבת בנגינה של שאר הכנרים.
שלא לדבר אם את ברקע של מישהי כמו נגיד הילארי האן, שמאחוריה את סתם כלום. עם כל העבודה והכשרון שהשקעת במשך שנים.
ואת מנגנת בכינור אבל עם עוד 20, ואז היא נכנסת ואת מורידה את הקשת והיא עומדת שם לבדה ומכנרת וכולם שכחו אותך מיד.
אז לא פלא שאת נראית עצובה. לפחות בעיני.

סופהו 1

Well-known member
אני מבחינתי לא צריך אותם בכלל. אני הרי גדלתי על שירים שמנגנים עם גיטרה ופסנתר וקצת תופים (פחות אוהב את התופים) ואולי איזו חצוצרה פה ושם. 3 נגנים גג.
לא אומר שלא נהנה מתזמורת גדולה, אף שלא באמת יצא לי לשבת בקונצרט (אולי אם הייתי יושב דעתי היתה משתנה אבל זה הגורל), וגם שם לפעמים משהו ביוטיוב, אבל מוצא את עצמי בעיקר עוקב אחרי הנגנים ואיך הם מחזיקים את עצמם בעבודה הזו. שנראית לי לא סימפטית.

מילא נראית, אבל גם נשמעת.
אתה מתאר לעצמך את החריקות כשאתה גר בשכנות לכנר? בוקר, בוקר, לאורך כל הבקרים, למעט שבתות, זה נשמע בערך כך :

ממש ההגדרה של "בורג במכונה" ועוד לעיני כל.
כי בכל זאת, את כנרית, את מחזיקה כינור ומפיקה ממנו מוזיקה, שכבר בבסיס זה יפה מאד, ואת גם די טובה, הרי קיבלו אותך לתזמורת.
אבל עכשיו את סתם אחת מתוך 10 או 20 ומי שם לב בכלל לנגינה שלך שמתערבבת בנגינה של שאר הכנרים.
שלא לדבר אם את ברקע של מישהי כמו נגיד הילארי האן, שמאחוריה את סתם כלום. עם כל העבודה והכשרון שהשקעת במשך שנים.
ואת מנגנת בכינור אבל עם עוד 20, ואז היא נכנסת ואת מורידה את הקשת והיא עומדת שם לבדה ומכנרת וכולם שכחו אותך מיד.
אז לא פלא שאת נראית עצובה. לפחות בעיני.

עכשיו מה הבעיה עם בורג במכונה? זה הרי בורג חשוב.
כמעט כמו בכל פרוייקט שמצריך כמה "משתתפים"- האם מפתח תוכנה או מנהל מוצר, מפתח נתונים וכו, אינם בורג במכונה? האם מורה ללשון, לדוגמא, אינו בורג במכונה? האם סדרן בסופר, אינו בורג במכונה? האם מרדים בבית החולים, אינו בורג במכונה?
האם בלעדי הברגים הללו הפרוייקט יהיה מושלם?

המלצה: אם אתה רוצה לראות תזמורת שבה הנגנים ממש לא נראים עצובים וגם אתה תשב חלק מהזמן עם חיוך גדול על הפנים, לך להופעה של תזמורת המהפכה.

קלייטון.ש

Well-known member
עכשיו מה הבעיה עם בורג במכונה? זה הרי בורג חשוב
הוא בדרך כלל לא כזה חשוב כמו שהוא חושב.
בהיותו בורג התכונה העיקרית שלו היא שהוא בר תחליף. זה המאפיין שלו ולא התפקיד שהוא במקרה ממלא.
יש אלפים כמוהו ואפשר לשחרר אותו ולהכניס אחר במקומו.
אם זו בעיה, אני לא יודע. אנשים שונים רואים דברים שונים כבעיות.
יכול להיות שרוב הברגים אם לא כולם לא רואים את המאפיין הזה בחייהם כבעיה. בשביל זה הם טובים בתור ברגים.

אבח"י

Well-known member
הוא בדרך כלל לא כזה חשוב כמו שהוא חושב.
בהיותו בורג התכונה העיקרית שלו היא שהוא בר תחליף. זה המאפיין שלו ולא התפקיד שהוא במקרה ממלא.
יש אלפים כמוהו ואפשר לשחרר אותו ולהכניס אחר במקומו.
אם זו בעיה, אני לא יודע. אנשים שונים רואים דברים שונים כבעיות.
יכול להיות שרוב הברגים אם לא כולם לא רואים את המאפיין הזה בחייהם כבעיה. בשביל זה הם טובים בתור ברגים.
והנה העלית בבת אחת: סרטו המופלא של צ'פלין "זמנים מודרניים", עולם חדש אמיץ של האקסלי, שם כבר בלידה מכינים את הברגים היטב.

צליליתה1

Well-known member
נראה לך שיש לי שטר של 50? הכספומט (וואלה, נראה שהם עומדים ליד כספומטים) מוציא לי רק 200. ועם כל הכבוד, ויש לי כבוד, זה לגמרי מוגזם

אבח"י

Well-known member
נראה לך שיש לי שטר של 50? הכספומט (וואלה, נראה שהם עומדים ליד כספומטים) מוציא לי רק 200. ועם כל הכבוד, ויש לי כבוד, זה לגמרי מוגזם
וזה כששר החוץ הגאון שלנו הציע לבטל את שטר ה- 200ש"ח ע"מ לפגוע בכלכלת חמא"ס.

סופהו 1

Well-known member
מזתומרת ? תמיד רק 200?
בכל הפעמים שהוצאתי כסף מהקיר, נתבקשתי לבחור באילו שטרות אני מעוניינת לקבל את הכסף. תמיד בוחרת בשטרות של 50.
(אולי בגלל זה לא נשארו לך??)

אבח"י

Well-known member
מזתומרת ? תמיד רק 200?
בכל הפעמים שהוצאתי כסף מהקיר, נתבקשתי לבחור באילו שטרות אני מעוניינת לקבל את הכסף. תמיד בוחרת בשטרות של 50.
(אולי בגלל זה לא נשארו לך??)
גלי לי איפה הקיר הזה נמצא, כי כל הקירות שאני שואב מהם שטרות מנפקים ללא שאלה: מה מתאים לי.

למעלה