"אני אוהבת את שניכם אותו דבר"

מרב.

New member
"אני אוהבת את שניכם אותו דבר"

מצלצל מוכר למישהו? ככה בשנות השבעים כמדומני שיכנעו אותנו האימהות שהן לא אוהבות את אחינו ואחיותינו יותר מאיתנו, כך בכל אופן אני זוכרת את הגירסה שלי
נדמה לי שהיום זה כבר ידוע וברור שאוהבים כל ילד אהבה גדולה ועצומה- אבל אחרת, אנחנו אוהבים כל ילד על פי דרכו. אבל, אבל, יש פה באמת משהו. השרשור של מיכ העלה אצלי נושא שבעבר התעסקתי איתו לא מעט, לאחר פרוץ הקורן לחיינו. אימהות לשניים ויותר בטח מרגישות- יש ילדים ש*קל* לנו יותר לאהוב. נדמה לי שזה קצת טאבו, ואפילו אני מתקשה לנסח את מה שאני מרגישה וחושבת. את איתם אהבתי אהבה מטורפת מאז הגיח ממני. ההתאהבות בקורן לקחה יותר זמן, אני זוכרת את הרגע המדויק שבו הרגשתי שנכבשתי. אבל במהלך השנתיים הללו היו לא מעט פעמים שהרגשתי שאת קורן קל לי יותר לאהוב, והוא גם כובש בקלות אנשים מבחוץ. וזה מעבר להיותו קטן וחמוד (כמו שמיכ כתבה, אנשים יותר מתפעלים מהקטן). אולי זה כי קורן דומה לי יותר? הן פיזית (כשהיה תינוק הוא היה שתי טיפות מיים כמו שאני הייתי כתינוקת) והן התנהגותית, הוא ייצרי ומביע את עצמו בעוז
ואולי זה כי הוא פשוט מדבר, מצחיק, פעיל ונמרץ? כי איתם, גם בגילו ולא כל שכן בגילו של קורן היה תינוק שתקן (הוא בכלל עוד לא התחיל לדבר בגילו של קורן), איטי ונחבא מאוד אל הכלים. לא עניין אותו לעשות רושם על אחרים, וגם עכשיו. עם קורן הכל יותר קל לי- אולי זה כי זו אימהות שניה? אולי זה כי הוא באמת זורם יותר, אין לו דרישות מיוחדות, הוא פשוט מתנהל לו בניחותא בעולם? בשביל לאזן אני חייבת להוסיף שאיתם טבוע בליבי כ"כ עמוק, באהבה ששמורה לבכורים בלבד- גם אצל הסבים. כל הישג שלו מתקבל בהתלהבות, שימחה וגם.. הקלה. אנחנו גאים בכל דבר שהוא עושה ושום דבר אינו מובן מאליו. עכשיו כשהוא גדול זו גם הנאה אחרת מהתובנות, מהעזרה ומהבגרות שלו. ואולי, אני חושבת עכשיו, אולי זה פשוט ההבדל בין בכור לצעיר? איך זה אצלכן? האם יש ילד שבאמת קל יותר לאהוב? ומה קורה עם תאומים, או כאשר יש שלושה ילדים? האם זה לגיטימי בכלל להודות בזה?

לבנה123

New member
רק להגיד שאני עסוקה בזה לאור ההריון כרגע

אבל לי זה הזכיר אסוציאטיבית איזה טור של עירית לינור שבו היא כתבה על "שאלות דביליות", בין השאר על איך ששואלים ילד "את מי אתה אוהב יותר את אבא או את אמא?", והתשובה - את אבא.
סתם, נו, אסוציאציה. משהו על להגיד שיש גם יש דיפרנציאליות בין אמא לאבא (שלהם כלפינו), וגם בין אחים. נראה לי נורמלי וסביר. וכאמור - מחכה לקרוא את השרשור...

מרב.

New member
../images/Emo6.gif כן, בניחותא, כי יש בו משהו שיודע שהעולם

הוא שלו, בשבילו והכל למענו. קשה לי להסביר את זה, זה משהו שלא היה אצל איתם.

26may

New member
אצלנו בבית

אני יכולה להגיד שאני ילדת סנדוויץ ואני אחד מילדי הסנדוויץ שהכי חושבת שהיא מקופחת שאני מכירה . גם בתור ילדה וגם עכשיו , תמיד סמכו עלי שאני אסתדר לבד הגדולה הייתה מפונקת (ועד היום) ותמיד לקחו החזירו ,עזרו וכו... הקטנה היא קטנה אז כנ"ל . ואצלי ידעו תמיד שאני אסתדר ואדאג לעצמי וגם שביקשתי עזרה לא תמיד עזרו (עם השנים למדתי פחות לבקש) אפילו היום אחרי שילדתי את ביתי הבכורה לא קיבלתי את אותה עזרה שאחותי הגדולה קיבלתה שילדה רק חצי שנה לפני ואמא שלי הגדילה ואמרה לאחותי הגדולה היא תמיד מסתדרת לבד לא צריך לעזור לה ( ליתר דיוק היא הגדירה את זה שאני ג'דה ) אז עם השנים והגיל הבנתי שאם אני רוצה להסתדר בחיים אני צריכה להיות עצמאית. שנים בכיתי שאני סנדוויץ מקופח וההורים שלי היו מתעצבנים על זה האחיות שלי תמיד הודו שאני יותר מקופחת מהן . אז אם את שואלת אם ההורים מסוגלים להודות בזה -לא! (מה הם יגידו שהם אוהבים מישהו פחות?) הכאב אצלי כ"כ גדול שתמיד אמרתי שלי לא יהיו שלושה ילדים כדי שלא אצטרך לעשות להם את זה (לצערי היום אני יודעת שהבחירה לא בידיי...)

ellieg

New member
לא רוצה להתערב בהחלטה שלך לילדים

אבל אצלי בטור סנדוויץ היה חוויה שונה לגמרי. קיפוח וילדת סנדוויץ לא חייבים להגיע ביחד ולפחות אצלי לא היה ככה. ובטור אחות יחדיה סנדוויץ אני משוכנעת שיש לא מעט קנאה מהאחים לדברים שאני השגתי מההורים שהם לא קיבלו.

ואצלנו ילד הסנדוויץ הוא זה שקיבל הכי הרבה

(ועדיין) מה שלא מונע ממנו להרגיש הכי מקופח בעולם.

לבנה123

New member
כנ"ל. זו הבדיחה המשפחתית כבר.

שX תמיד מקבל הכי הרבה, ותמיד מרגיש שקיבל הכי מעט. (כסף לדירה, אוטו חדש (בחיי), תשומי, ווטאוור). למרות זאת, אני בטוחה שיש הורים שעושים את זה (מקפחים) ושזו חוויה נוראית.

מרב.

New member
מחשבות על ילד סנדוויץ-

קודם כל מזמן החלטתי שעדיף ארבעה כדי להימנע מהגדרת הסנדוויץ', זה מציאותי
? אילו הייתי יכולה לתכנן, ואילו היו לי שלושה, הייתי מעדיפה שילד הסנדוויץ' יהיה ממין שונה, כדי שכל אחד יקבל באופן שונה- הבכור כי הוא בכור, הצעיר כי הוא הקטן, והאמצעית- כי היא שונה בעצם היותה בת (יפה לי שאני מתכננת על הנייר
). אבל אף אחד לא יודע את זה מראש וגם בתיכנון כזה אפשר ליפול בפח. מה שכן, לפי מה שאני קוראת כאן מחוויות ילדות של מי שגדל במשפחה בה היה סנדוויץ' (או היה בעצמו), תחושת הקיפוח יכולה לא להיות קשורה בכלל לאופן גידול ההורים. סתומרת- ההורים יכולים לחוש שהתייחסו באופן שוויוני, אבל האמצעי עדיין ירגיש מקופח. אגב, (ל-26 may)- דיברת עם אמא שלך פעם והסברת לה את תחושותייך ושגם את רוצה/צריכה עזרה?

26may

New member
ניסיתי לעשות את המלחמות שלי

כעסתי ,התעצבנתי,דיברתי ואמא שלי אף פעם לא הבינה על מה אני מדברת (גם כשהאחיות שלי הצדיקו אותי) בעקבות הטיפולים לאורך השנים הלכנו בעלי ואני לטיפול זוגי והרבה מהטיפול דיברתי על בעיית הסנדוויץ שלי ובעקבותיו על יחסי אמא בת . היום אני יותר מפויסת ושלמה עם המצב ויודעת ש"זה מה יש" והפסקתי פשוט להלחם בזה. אמא שלי היא לא מסוג האנשים שיודה במצב

מרב.

New member
../images/Emo10.gif חבל ועצוב לשמוע. מכירה את "סוג" האנשים

הזה (אמא שלי מחומר דומה
) אבל מה שחשוב זה שטיפלת בזה, שהשלמת והתפייסת.

ellieg

New member
כן גם אם שלושה ילדים זה ככה

וגם אם תאומים. ומתארת לעצמי שכם עם יותר ילדים זה ככה. זה בהחלט לגטימי להודות בזה, אם לא היית מודה היית בעצם אומרת שהילדים שלך זהים לגמרי (ביופי ובאופי). כי רק "חפצים" זהים אפשר לאהוב באותה צורה ובאותה מידה. (וזה בעצם עונה על שאלת התאומים).

אפרת12

New member
אהההההה אני כבר גמרתי עם ההתלבטות הזו

אני אוהבת את שניהם - שונה כן - בהחלט נדמה לי שדור הוא האהוב יותר אצלי, קל לי איתו יותר (וזה למרות שהוא קשה יותר לחינוך!) הוא נולד קל יותר התאהבתי בו מהר יותר (מהשניה הראשונה, או לפניה - כשהרגשתי אותו זוחל החוצה מתוכי) הוא דורש פחות - ולכן קל לי יותר לתת לו אבל אני באמת לא חושבת, בשורה התחתונה - שאני אוהבת אחד מהם יותר. רק אחר. האם זה לגיטימי להודות בזה? מה אני אגיד לך - האינסטינקט שלי אומר לא. אבל למה לא? כי הודאה יכולה להשפיע על היחס. בשני הכיוונים, אגב. אבל אם אפשר להודות בזה ברגש, אבל בשכל להקפיד על זה השיחס לא יושפע - אפשר להודות, אני מניחה. יש בזה הקלה מבורכת. מסובך..................... אני מצרפת את מה שכתבתי על זה בבלוג שלי. כבר מזמן

ס ת י ו 3

New member
גמני חושבת שזה לאהוב אחרת וכן חושבת שזה לגיטי

לגיטימי להודות בכך. פעם פעם חשבתי שאני אוהבת אחד יותר מהשניה (מדובר בתאומים להזכירכם) אבל עכשיו אני יודעת שאני אוהבת אותם בצורה אחרת. כי כל אחד לוקח ונותן משהו אחר. עם כל אחד האינטראקציה שונה וכך גם האהבה. כשהגיע הפושטק הקטן בכלל לא יכולתי לחשוב עליו כעל ילד שלי. לקח לי זמן להתאהב. אבל כשהתאהבתי, אוח... הניצוצות באויר.. וגם אותו אני אוהבת אהבה עזה, אבל...אחרת. האם זה לגיטימי להודות בזה? לדעתי כן. ואני אתן דוגמא אולי קצת לא קשורה. לג'וק שלי יש חברה שהיא גם במקרה (בעצם לא במקרה) גם החברה הכי טובה של הג'וקית שלי (שהיא אחותו התאומה). לפני כמה חודשים היה משבר גדול בבית בגלל איזה ריב טפשי שהם רבו כחבורה (שני הג'וקים שלי, החברה ועוד חברה). והג'וק הגן על החברה שלו במקום על אחותו התאומה. אויש, איזה משבר היה בבית, כמה בכיות ושברון לב. ואז היא ביקשה ממנו לדעת באילו המילים: "את מי אתה אוהב יותר, אותה או אותי?". מיד נחלצתי לעזרה וישבתי והסברתי שזו שאלה לא הוגנת שכל אהבה היא שונה ואחרת. למזלי כבר דיברתי איתם לא מעט פעמים על הנושא (תאומים, נו, זה תמיד עולה) ושמחתי שהייתי פתוחה איתם ושלא אמרתי שאני אוהבת אותם אותו דבר.

אפרת12

New member
התכוונתי שאם מגיעים למסקנה שאוהבים אחד

יותר - אז להודות בזה עשוי להיות בעייתי. בודאי שאם אנחנו יודעים שזו אהבה אחרת - זה לגיטימי להודות בזה.

מרב.

New member
וואוו אפרת, אהבתי מאוד את הפוסט הזה.

היטבת לתאר את תחושותי, ולא חששת מלכתוב את שאני בזמנו פחדתי להודות אפילו בפני עצמי- הייתה תקופה בה הקשיים עם איתם האפילו על כל חלקה טובה, עד שהדאגה העיבה על האהבה, ובאותה תקופה בדיוק קורן עלה כפורח. תחושות האשמה שלי היו כבדות מנשוא. וכתבת עוד כמה דברים חשובים, וגם אצלי זה ככה- לבכור דואגים שהוא מתקדם, חושבים איך אירועים משפטים או זכרונות ישפיעו על אופיו, תחושותיו וזכרונותיו, ולקטן פשוט נותנים לגדול בשקט... מאוד הזדהיתי עם הסיפא של דברייך.

מרב, רוצה לחזק אותך עוד יותר

אצלי ההודאה בכך היתה תחילתו של תהליך הריפוי וההתאהבות מחדש. הקבלה שיש ילד אחר וצריך לאהוב אותו כמו שהוא ואת המיוחדות שלו ולא לנסות לשנות את האופי שלו כי זה בלתי אפשרי. ברגע שהודיתי בפני הפסיכולוגית ברגשות הקשים שהיו לי התחיל תהליך ההתאהבות מחדש והריפוי של היחסים. היום האהבה היא עזה ביותר כך שצמח מכך רק טוב. ההודאה לא צריכה להיות קבל עם ועדה אלא בפני עצמך (או בפני מטפל) בכדי שתוכל להתחיל בתהליך של ריפוי ושינוי. (נכתב בתגובה לאפרת12 בענין ה"להודות בזה"). וכן, כל ילד אוהבים בדרך אחרת וזה בסדר. כל ילד מוציא ממך משהו אחר כתוצאה מהאופי המיוחד שלו והאינטרקציה ביניכם. ובנוסף, רגשות האהבה הם דינמיים. אני מוצאת את עצמי שבוע אחד כרוכה אחרי אחד מהם יותר באופן בלתי מוסבר לפעמים ובשבוע שלאחר מכן זה מתחלף. ובעצם כמעט מידי שבוע זה משתנה. ואני מרגישה שגם בסיכום הכללי, אם מנסים "לכמת" את התופעה הזו הרי שאפילו אני מוצאת שם איזון ושוויון.

אפרת12

New member
האמת היא שמאז כבר הספקתי לדאוג מאוד

גם לדור. בבסיס יש תמיד את ההרגשה שהוא יסתדר - אבל גם לו לא קל.

מ י כ

New member
בול כמו אצלי! אבל בול!!!!

בצור התאהבתי מיד,קשות.האימהות איתו היתה חגיגה,. כששי נולד ההלם היה כל כך גדול,ההתנהלות היומיומית היתה כל כך קשה,חייתי בתחושה ששי מפריע לצור,צור מפריע לשי,ונראה לי שמי שהכי הפריע למישהו-זה אני...לא הייתי פנויה לאהבות חדשות,הייתי עסוקה בלשרוד.. שי(שמזכיר בתאור את קורן) פשוט חייך בסבלנות,חפר וחפר עד שיצר מקום עצום בלב שלי בשבילו-והיום אני יכולה באושר לומר שהלב אכן התרחב ואני אוהבת את שניהם. אבל,קשה שלא לראות את ההבדלים ביניהם-הם ילדים מאוד שונים,הם צריכים ממני דברים מאוד שונים וגם האהבה שלי אליהם מאוד שונה,אם צור צריך לחבק את הרגל שלי כל פעם שמגיעים למקום חדש,אז שי לא יכול לחכות ומזנק מהידיים שלי ללכת לכבוש את העולם,אם צור צריך שאני אעזור לו "להפשיר" אז שי צריך רק לקלוט את המבט שלי שאני עוקבת אחריו בחדר... הם שונים והם מלמדים אותי לאהוב אותם שונה,שי לא מוכן שאני אחבק אותו הרבה,וצור חייב לטפס עלי בכל הזדמנות. באשר לשאלות שלך: לדעתי יש הבדל בן הבכור לצעיר פשוט מכורח הנסיבות,הם גדלים אחרת,נולדים למציאויות שונות,ומתמודדים עם מצבים שונים.,לא יודעת אם זה קשור לאופי של הילד. לגיטימי להודות בזה? בעיני כן,לפחות בפני עצמי כדי לחיות בשלום עם עצמי...

למעלה