אני אוהבת אלפים.

סנדרין

New member
אני אוהבת אלפים. ../images/Emo142.gif

*צחוק אכזרי* ובכן, אין קל מלגרום לאנשים להכנס להודעה שלי
. אז, אני חדשה. ובאמת אוהבת אלפיים - לא, הם בהחלט לא מנצ'קינים
Human הם כן
[ואתם מוזמנים להתווכח] אני משחקת D&D מהדורה שלישית כבר שנה, בחוג מאורגן, אחרי הצהריים. כרגע אני משחקת אלפית לוחמת רמה 3, מתמחה בקשתות, שמכננת להיות Arcane Archer, אבל הדמות הקודמת שלי הייתה קוסמת [אלפית
], ואיתה אני מתכוונת להמשיך לשחק בקיץ, מעבר לחוג. לא שיחקתי שום שיטה שאינה D&D, אבל אשמח לנסות - חוסר ההגיון, בעיקר ב-Skills ובהגבלות חסרות ההיגיון של ה-XP Panality. את הפורום הזה אני קוראת כבר חודש בערך. החלטתי להצטרף. מקווה להנות כאן - רותם
. [גלשתי בפורום פעם, לפני שנה ויותר, בכינוי אודין].

backdoorslam

New member
ברוכה הבאה

נשמח בהחלט להסביר לך שיטות נוספות ומגוונות.

סנדרין

New member
*הקפצה* ../images/Emo142.gif

ההודעה עומדת לרדת עמוד, ואני ברוב רחמים אקפיץ אותה חזרה למעלה. קפיץ קפוץ

DDN

New member
אני מניח שמגיע לך ברוכה החוזרת!

אם אינני טועה, את עזבת בדיוק כשאני הצטרפתי לפורום. . .. בכל מקרה, זה לא האלפים שהם מאנצ'קינים, זה השחקנים שמשחקים אלפים בגלל הבונוסים. האלפים הם נאצים, אבל זה דיון אחר. בכל מקרה, ברוכה החוזרת

סנדרין

New member
למה לשחק אלף בגלל הבונוסים, ../images/Emo142.gif

כש-Human מקבל בונוס FAET ברמה ראשונה, בונוסים אכזריים לכישורים, ולא סובל מ-XP Panality? האלפים הם נאצים
. תלוי איזה אלף, כמובן. אמשיך בדיון בערב, אני יוצאת לשחק D&D. אעדכן אתכם.

חדל נק"ניזם

למי אכפת לאיזה גזע יש יותר בונוסים? נ.ב. לאלפים יש +2 לSPOT, LISTEN, מדברים אלפית אוטומטית, לא צריכים לישון 8 שעות אלא רק מדיטציה של 4 שעות, ראיית לילה, ראיית אינפרא אדום, ואורך חיים של 400 שנה בערך.

ארג !

א) לאלפים אורך חיים נצחי עד שנמאס להם ממישור הקיום הזה (תקופת זמן משוערת של כ 1000 שנים) ב)ארג כמה בונוסים ?!?!?!?!? מישהו התפרע שם.. שישחקו דרקון וזהו
זה סופי אני מצתרף לקמפיין האנטי אלפי..

די לגזענות

א) לפי מו"ד 3, אלפים מגיעים לגיל קשיש לאחר 350 שנה, וממשיכים לחיות עוד 4ק100 שנים אחר כך (בממצוע 550 שנה). ב) שכחתי לציין שהם מיומנים אוטומטית בחרב ארוכה או בסייף ובכל סוגי הקשתות ללא קשר למקוצעם.

סנדרין

New member
ובני אדם, לעומת זאת, ../images/Emo142.gif

מקבלים בונוס FAET, למרבה האכזריות, 4 נקודות כישור נוספות ברמה ראשונה ועוד אחת בכל רמה - ואין להם XP עונשין!! תחשבו על זה: אין אף אלף שנהנה מכל היכולות שמגיעות לו. קוסמים\כוהנים\מכשפים וכדומה צריכים לנוח במשך שמונה שעות בכל אופן. לוחמים וכדומה מתמחים בקשת ובחרב בכל אופן. ראיית לילה? עדיף כבר להיות חצי אורק. או עטלף.

Gilgam69

New member
לא בדיוק, אין להם עונשין ב-XP

גמישות ריבוי המקצועות של בני האדם לרוב פועלת לטובתם אך ישנם מקרים בהם בן אדם כן יקבל עונשין ב-XP ואילו גזע אחר לא. הגמישות הזאת מתבטאת בכך שבניגוד לגזעים אחרים, שיש להם מקצוע מועדף, אצל בני האדם (וחצי האלפים) המקצוע בדרגה הגבוהה ביותר נחשב כמקצוע מועדף. שוב, לרוב זה פועל לטובתם אבל הנה איך זה יכול לפעול לרעתם: נאמר דמות היא גנב 4/כוהן 5. לדמות שכזאת אין עונשין ב-XP מכיוון שהמקצוע בעל הדרגה הגבוהה ביותר (הכוהן) רחוק משאר המקצועות (במקרה הזה, רק הגנב) בלא יותר מדרגה אחת. הדמות עולה דרגה ולוקחת דרגה בתור לוחם. כעת הדמות היא גנב 4/כוהן 5/לוחם 1. בואו נאמר שהדמות היא בת אדם: מתעלמים מהמקצוע בעל הדרגה הגבוהה ביותר שלה (כך מוגדר מקצוע מועדף אצל בני אדם), כלומר הכוהן ומסתכלים על הגנב 4/לוחם 1. כאן יש רווח של יותר מדרגה אחת ולכן הדמות תקבל עונשין ל-XP. עכשיו, בואו נאמר שהדמות היא גמד: מתעלמים מהמקצוע המועדף של הגמדים, כלומר לוחם, ומחשבים לפי גנב 4/כוהן 5, כלומר ללא עונשין ל-XP. כך יוצא שדמות שהיא גנב 4/כוהן 5/לוחם 1 יש עונשין ב-XP אם היא בת אדם ואין עונשין ב-XP אם היא גמד. דבר אחרון, לאלפים אין ראיית לילה, צאו מזה, יש להם ראיית אור קלוש, שנותן להם לראות לפי 2 יותר מרחק מאשר בן אדם כשהאור חלש. בן אדם עם לפיד יראה למרחק 6 מטר ואלף למרחק 12 מטר. חוץ מזה שיש להמון המון יצורים, מפלצות וגזעים את היכולת הזאת אז זה לא כזה יוצא דופן.

Ferenheit

New member
חשוב לציין

שהם עדיין עלולים להיות מוגבלים על ידי המקצוע שלהם (כלומר דרואידים לא יוכלו לעשות שימוש בנשקים האסורים גם אם הם מיומנים בשימוש בהם).

Gilgam69

New member
קרוב אבל לא בדיוק

* לאלפים יש 2+ ל: SPOT LISTEN SEARCH * הם מקבלים 2+ לזריזות ו-2- לחוסן (כושר או איך שתרצו לקרוא לזה). * מדברים אלפית אוטומטית. * ישנים חצי מהזמן (למרות שקוסמים, כוהנים וכל שאר מטילי הלחשים האלפים עדיין צריכים את אותה כמות הזמן של מנוחה ללמוד לחשים או לחדשם). * לא מקבלים ראיית לילה ולא ראיית אינפרא-אדום אלא ראיית אור קלוש, כלומר הם רואים פי 2 יותר טוב ולפי 2 יותר רחוק מאשר בן אדם באור כזה (לדוגמה בן אדם יראה למרחק של 6 מטר עם אור לפיד, בעוד אלף יראה למרחק של 12 מטר). * הם מקבלים מיומנות בחרב ארוכה ובקשת באמת. * אורך חיים כזה או אחר (ממש לא מעניין). עדיין... אין כמו בני אדם.

DDN

New member
מה שקומם אותי זה

ה"אלפים לא צריכים לישון". זהו, פה חרצתי את דינם לנצח. כשרועי אמר לי את זה, שם נולד דן המסוכן.

אלדריון

New member
קרא את "שני הצריחים" פרק ראשון.

תתמקד בחלק בו הם עוצרים לישון, והתאור של "שנתו" של לוגלאס.

אורך חיים מאוד משנה

זה שאתה משחק דמות במשך (זמן משחק) שנה שנתיים לכל היותר ה לא אומר שלחיות 400-500 שנה בממוצע זה לא יתרון עצום. בתכל'ס, מי לא היה רוצה להיות צעיר (נגיד 20 פלוס) במשך 50 שנה במקום 10 שנה? תחשוב על זה ככה, האלפים זוכרים אירועים היסטוריים שקרו לפני מאה שנה כאילו הם קרו לפני עשרים שנה (עבור בני אדם). אתה יודע איזה ניסיון חיים ארוך זה? כמה זמן פנוי יש להם ללמוד?

Gilgam69

New member
אורך החיים של הדמות לרוב לא משנה

כל כך למשחק עצמו. רוב הקבוצות לא ישחקו מערכה שלמה שתתפרס לאורך 50-60 שנה עם אותן הדמויות. רק במקרה הזה חשוב עניין אורך החיים ורק אם יש דמויות שאורך החיים שלהם קצר מאורך המערכה + גילם בהתחלה. אם כולם אלפים או אלפים וגמדים או כל גזע אחר בעל אורך חיים גבוה אז גם אם המערכה תיקח 200 שנה זה לא ישנה הרבה.

סנדרין

New member
היתרון הגדול של אורך החיים, ../images/Emo142.gif

הוא ההתייחסות של האלפים לזמן בכלל. לא אכפת להם אם יקח שבוע יותר או פחות להגיע למחוז חפצם - כי יש להם ז--מ--ן. כנ"ל ההתייחסות הנחרדת שלהם ממוות.

בוודאי שזה משנה

זה מאוד משנה אם הדמות שלי זוכרת אירועים שקרו לפני עשר שנים או לפני 50 שנה. לדוגמה, נגיד אני אלף בן 200 (40 בשנות אדם), אז לפני 50 שנה הייתי בן 150 (30 בשנות אדם) והייתי מעורב בפרשות שחיתות ורצח, הסתכסכתי עם העולם התחתון ועם רשויות החוק, למדתי קסם ולחימה (ב50 שנה?! בכיף אני אלמד מה שתרצה), ניהלתי רומן עם בתו של השליט המקומי ונשלחתי לכלא לעשר שנים (למי אכפת? אני אלף שחי 354 שנה לפחות!) ועוד נפלאות. שלא לדבר על זה אני הייתי עד לכל המלחמות והאסונות שקרו אז ולא קיבלתי מידע עליהם מעדות שנייה ושלישית. וכל בני האדם העלובים האלה שעכשיו "בגיל שלי" (כאמור בני 40) היו בני 10-20 כשכל זה קרה (כאמור בני טיפש עשרה). הבנת למה זה משנה?

ננסק

New member
ברכות לבביות

גם גיימרית בדם (יודעת שיוצא Patch חדש להרחבה של דיאבלו?) וגם מנהלת פורום. כבוד. איזה מבול של משתתפים חדשים יש לנו, שלושה בשבוע אחד!

למעלה