"אני אוהבת אותך"

זה עצוב אבל לא נורא. בשום מקום לא

כתוב שילדים חייבים לאהוב את הוריהם, ובודאי שלא במקרים שלא מגיעה להם אהבה. יש אנשים היולדים ילדים "כי ככה מקובל וככה עושים כולם" בשעה שאין מקום בליבם לעוד אדם. אני מעדיפה את האנשים המוותרים על ילדים מתוך בחירה על פני הראשונים.

גלבועא

New member
מסכים מאוד

זה אחד העקרונוןת הבסיסיים שהענקתי לילדיי: אתם לא חייבים לאהוב אותי, למרות שאני אוהב אתכם.

במחקר שעשו מצאו שילדים לא אוהבים

את הוריהם. גם אני לא אהבתי את הורי. הורים אוהבים את ילדיהם וילדיהם את ילדיהם. זו דרכו של עולם. במקרה הטוב ילדים מכבדים את הוריהם.

shaniza

New member
אני מוצאת את עצמי בתקופה האחרונה

אומרת להם (גם לאבא וגם לאמא) את זה הרבה אני רבה איתם המון, צועקת עליהם המון ופוחדת שחס וחלילה יקרה לי משהו והם ישארו עם הכעסים שלי עליהם בלי לדעת שלמרות הכל אני כן אוהבת אותם אז יוצא לי הרבה לאחרונה, בביקורים חפוזים... לשבת ליד אמא שלי, לחבק אותה, לתת לה נשיקה ולהגיד לה שאני אוהבת אותה או לסיים שיחה טלפונית עם אבא ב"אני אוהבת אותך". אני אוהבת אותם. לא מרגישה שאני מכבדת אותם מספיק.

אנילה1

New member
shaniza תתחילי לכבד את הוריך

כשתפסיקי לצעוק עליהם. די, הגיע הזמן. בגיל שלך, אמרתי לבת שלי שגם ירדה עלי, שאני שלמה בתור אם, ולכן האשמות שלה לא מזיזות לי, וגם אין לי דרך להחזיר את הגלגל אחורה בכדי לתקן. אני רק יכולה להתנצל אם פגעתי בה לא בכוונה. את שאר העבודה היא צריכה לעשות לבד. עם פסיכולוג, או עם חברות, או עם חבר, או להשתמש בנאורוזות לאומנות. אני בכל מקרה לא מסוגלת להיות הפסיכולוגית שלה. כי יש לי שטחים מתים איתה. וגם לא נהוג שאמא היא גם פסיכולוגית. זה שאת יורדת על ההורים שלך, לא מקדם אותך בכלום. את ממשיכה להתנהג כאילו את בת 14.

גלבועא

New member
אנילה, לאט לאט

מדוע החלטת שהיא "ממשיכה להתנהג כאילו את בת 14"? מה את יודעת עליה חוץ ממה שהיא כתבה? לטעמי אפשר לפני שמטיפים מוסר או נוזפים, לברר, לשאול להבין מדוע מתנהגים בצורה כזו. בני אדם לא דומים זה לזה, והמניעים שלהם לא זהים.

אנילה1

New member
גלבועא צודק, סליחה. לא יודעת

ללכת לאט. הכל אני עושה מהר. כולל מסקנות. אז לא לקחת אותי ברצינות, אם זה לא מתאים.
. אני זאת עוד דיעה וזהו.

shaniza

New member
אני לא יורדת עליהם

זה שאני צועקת וכועסת לא אומר שאני יורדת עליהם... רק רוצה שבגילי הם יפסיקו להכניס אותי למריבות שלהם, שבגילי הם יתנו לי לחיות כמו בן אדם ולדאוג קצת לעצמי במקום לדאוג להם כל הזמן.

גלבועא

New member
את צודקת מאוד

אבל יש גם משהו בדברים שכתבה לך אנילה. כלומר, הסגנון או הדרך בה את מתקשרת אתם, בסופו של דבר פוגע בך יותר מאשר בהם.

גלבועא

New member
ורק אני רוצה שתדעי

שאני כבר לא מדבר עם אבי למעלה מחצי שנה. והשתיקה הזו היא התוצאה של חוסר יכולתי יותר לשאת בצעקות שלו, וחוסר רצוני להיגרר לפינה בה אני צורח וצועק, כי אח"כ רק אני מתוסכל ופגוע.

אנילה1

New member
shaniza אני מבינה שאת גרה עדיין

בבית. אם כן, אז כדאי לעבור לגור לבד. ואם לא, הגיע הזמן לומר להורים לא לערב אותך בעניניים שלהם כי זה מכאיב לך.

shaniza

New member
אז זהו

שעזבתי לפני שנה וקצת וזה עדיין לא מונע מהם להתערב לי בחיים ולערב אותי בבעיות שלהם... בדיוק התחלתי לכתוב לגלבוע (אבל בשליחה זה נתן לי שגיאה) אני לא כל הזמן רק צועקת וכועסת... זה קורה רק כששניהם ביחד בבית ואני בביקור אני יודעת שצעקות זה לא הפיתרון אבל לפעמים נראה לי שהם לא שומעים את הבקשות שלי כי הם יותר מדי מתעסקים בלצעוק ולריב בינהם ואין לי מושג איך לגרום להם לשמוע ...

אנילה1

New member
shaniza כמו שכבר כתבו לך. תמצאי

מהר דירה משלך. לא בריא לך להשאר בבית.

אז כשהבן החייל שלי אומר לי

אמא אני חולה עלייך אני אוהב אותך ומתקשר אלי להגיד לי אמא אל תשכחי שאני אוהב אותך, אז הוא היוצר מן הכלל של המחקר או שהוא אומר את זה סתם? מה? כל הילדים לא אוהבים את ההורים שלהם? אני מאוד אוהבת את הורי והורי אוהבים אותי וגם דאגו להגיד ולא רק להראות וגם אני אומרת להם את אותו הדבר. אז משהו לא בסדר במשפחה שלנו?

pf26

New member
מה זאת אומרת "ילדים לא אוהבים את

הוריהם"? מי ערך את המחקר הזה? מי הגיע למסקנות מוזרות שכאלה? אפשר קישור? יכולה להעיד כמי שפעם היתה ילדה - מאד אהבתי את אבא שלי (אני עדיין אוהבת אותו - למרות שהוא שר עכשיו במקהלה עם יוסי בנאי). בעלי והאחים שלו (וגם אני) מאד אוהבים את אמא שלו. וכשהילדים שלי אומרים לי "אמא, אני אוהב/ת אותך" הם סתם אומרים את זה??

אנילה1

New member
pf26 את כנראה מדור אחר. אצלינו

לא היה מקובל לומר אמא/אבא אני אוהבת אותך,

אנילה1

New member
אמאעדי33 אנחנו גדלים על המיתוס

שהורים אוהבים את ילדיהם תמיד, והילדים אוהבים את הוריהם תמיד. וזה אחד השקרים הגדולים שקיימים בחברה. עוד שקר גדול הוא שאמהות הוא רק כייף. עוד שקר הוא שאהבת אמת מתגברת על כל המכשולים של בני הזוג. מותר לא לאהוב את ההורים. מותר להורים לא לאהוב את ילדיהם. כי אהבה זה רגש ואי אפשר לכפות אותו על האדם. מה שכן אפשר לעשות, זה להתנהג בכבוד להורים ולילדים. זה בהחלט מספיק לחיים טובים. אולי לזה אביך התכוון באהבה אחרת.

למעלה