אני אגדה - הסרט

MonicaF

New member
אני אגדה - הסרט

סרט המבוסס על ספר של Richard Matheson ושמו I am Legend, יצא לאור ב-1954. זוהי גרסה קולנועית שלישית לסיפור זה: 1. The Last Man on Earth -1964 2. The Omega Man - 1971 3. I Am Legend - 2007 הבימאי פרנסיס לורנס, ביים גם את קונסטנטין. את האגדה הזו יש להגיד לדעתי בסרט המשך ולא איכפת לי מה אומר סיפור המקור. דבר אחד אפשר לומר בוודאות על הסרט והוא שהוא עשוי מצוין [1]. אפילו הטריילרים והפרסומות ששוחררו לציבור היו מספיק חכמים כדי לא להרוס את הצפייה בסרט. ואין על וויל סמית'. זוכרת אותו צעיר מצחיק בסדרה "הנסיך מבל אייר", עד היום בא לי לקפץ כשאני נזכרת בשירים הקצביים שלו (אי שם לקראת חגיגות המילניום), זוכרת אותו בקומדיה רומנטית, בגברים בשחור, ביום השלישי והנה עכשיו ב"אני אגדה" הוא רציני מאד, למרות שמדי פעם לא יכל להתאפק ונידב לצופים את הצחוק שבדמו. אין ספק שהוא שחקן מצוין והוא הצליח להוציא ממני דמעות בסצנה אחת, מעניין אם תדעו לאיזו סצנה אני מתכוונת. אין זה סוד שהוא, רוברט נוויל (וויל סמית'), האדם האחרון שנותר, מלווה בכלבה שלו. אין לי מושג מה סיפור המקור אומר אבל הכלבה הזו הוסיפה המון לעלילה. הכנתם אותי כאן שמדובר בסרט עם קטעים מפחידים, לכן קשרתי את ליבי לבית החזה בחבל והוא לא קפץ. הייתי יציבה על הכיסא והתרכזתי בעלילה. ערפדים – שמרפדים: אין כזה דבר בסרט. זהו סרט מד"ב טהור. חפשו את אמה תומפסון בתפקיד שולי; אני אישית שמחתי מאד לראותה לאחר תקופה ארוכה שנעלמה. ואני לא מסכימה עם מה שאומרים עליה שהגיעה לאן שהגיעה בגלל בעלה לשעבר; היא עומדת בזכות עצמה והיא איכותית. צילום הסצנות היה מטריד ומעצבן. נראה שבכוונה הצלם רץ עם המצלמה על הכתף לצידו של ד"ר נוויל. הלא אפשר לשנע את המצלמה, אבל לא, לא כאן. אתה הצופה, תסבול כמו שהגיבור סובל, אין הנחות. האם אני ממליצה? קחו בחשבון שזה לא סרט שיוצאים ממנו מלאים באנרגיות טובות. קחו בחשבון שזה סרט טוב. לדעתי אין ממש יתרון בלראות אותו על מסך קולנוע. יעשה את האפקט שלו גם על מסך ביתי. כן, אני ממליצה, לפחות בשביל ההשכלה או בשביל להשוות לספר (עבור מי שקרא), בשביל המשחק הטוב של וויל סמית', בשביל האיכות של הסרט. [1] משפחת האריות היו פרי יצירה גרפית ולא נראו אמיתיים. אבל לא היה איכפת לי. זה הפגם היחידי שמצאתי בעשיית הסרט. ועכשיו קצת יותר לעומק
. . . . . . למה הייתי רוצה לראות המשך לסרט זה? כל כך נהניתי לראות איך הנגועה הצעירה (שהוא שבה ועשה בה ניסוים) מחלימה מהחיידק האלים. סרט המשך יוכל לתאר את אנשי המושבה המחוסנים מנסים לרפא את הנגועים. תארו לכם: לתפוס אותם, לרפא אותם ואז לשמוע מה ואיך עבר עליהם והאם נשאר בזיכרונם זכרון חיי אדם או חיי ייצור נגוע, או גם וגם, ואיך זה מסתדר האחד עם השני. חוץ מזה שסרטי המשך בהם מופיע סמית' לרוב מוצלחים (גברים בשחור). היצורים היו עשויים טוב. המנהיג שלהם הרשים אותי. בקושי ראו שהם ממוחשבים. היו מאד משכנעים. והכלבים שלהם... בעעעהההה. יש שלושה שחורים גיבורים בסרט הזה: רוברט נוויל, אדי מרפי (החמור משרק הנצחי) ובוב מרלי. האמונה של נוויל בדברי מרלי שוחר השלום היא שעוזרת לו להתמיד במציאת החיסון, התרופה. די לגזענות. קטע די חזק מבחינתי. האמריקאים האלה : ) לא יכלו לוותר על האמונה באלוהים ובשליחות של אדם זה או אחר לעשות כך או כך. התסריט מתאים למאמינים וגם ללא מאמינים. בגדול אנחנו מלווים של נוויל שלא מאמין. אבל מה יהיה אז עם קהל הנוצרים האמריקאים המאמינים? טוב, נעשה את הסרט ככה שהם ירגישו שהכל מאלוהים. אבל אני שמחה שזו הדרך בה בחרו, כי ככה לא יחרימו את הסרט, ומי יודע, אולי יהיה המשך : ) ועכשיו לקטע לא קל מהסרט, קטע לגביו אין דעתי שלמה עם עצמי במלואה. סמתנה, הכלבה, ננשכה ע"י הכלבים של היצורים הנגועים. תוך כדי שהוא מחבק אותה בעודה סובלת מפצעיה, היא הופכת לאחת מהן. בצער רב ודמעות הוא חונק אותה למוות, מבלי להסתכל עליה. קטע שהיה לי קשה. אני יודעת שעצם זה שמשפחתו הולכת לו מול עיניו הרבה יותר חמור מהריגתה של סמנתה, אבל היתה התרכזות מרובה יותר בסמנתה מאשר במשפחתו. וזה רק הגיוני: מה שהיה היה, איך מתמודדים עכשיו, זו השאלה. לכן הקטע עם הריגתה של סמנתה היה לי קשה מאד. נשאלה שאלה לידי: למה הוא הרג אותה? למה לא שיחרר אותה? הרי מרגע זה היא היתה חיה ואולי אף מאושרת בתור כלבה נגועה בחיידק הזה, כלבה של היצורים. אני אישית מרגישה שגם אני הייתי הורגת אותה. בהתחלה חשבתי שהוא ינעל אותה בכלוב וינסה להציל אותה כפי שעשה בשבויה שלו. אז: להרוג את סמנתה או לא להרוג אותה, זו השאלה. דווקא חשבתי שבשבילה עצמה, הייתי שמה סוף לחייה מפני שהייצור החדש אליו היא הפכה אין בו עוד שום סממן של סמנתה, כלבת הרועה הגרמני של משפחת נוויל הצעירה. אבל איני שלמה עם זה לגמרי. מעניין מה אתם חושבים, אם בכלל מישהו קורא שורות אלה :) הלא הבכורה היתה רק אמש. התרשמתי מהתסריט בקטעים בהם ד"ר נוויל פוגש מחדש בבני אדם. כל כך אמיתי זה היה נראה. הוא כל כך רצה לפגוש בני אדם אחרים וכשזה כבר קרה לו, הוא לא הצליח להתנהג בצורה חברתית בכלל. ואהבתי מאד לראות איך הוא היה ערוך ומוגן מפני חשיפתו לייצורים האלה. כל המלכודות שהכין בדרך, האורות, הפצצות.

avivs

New member
אתמול ראיתי את הסרט.

בגדול אהבתי. הוא עשוי טוב, מאוד מקצועי. האווירה עוברת טוב, וויל סמית נותן שם את תפקיד חייו, וכן, הכלבה נהדרת. אבל כשיצאתי מהסרט לא יכולתי להתעלם מאיזושהי תחושת אכזבה. אני לא יודע בדיוק למה, אולי מפני שהציפיות שלי היו ממש בשמים. אבל הייתה לי איזו הרגשה של פספוס. חשבתי, אוקיי, סרט נהדר, אבל היה אפשר לעשות אותו יותר טוב. משהו בסיפור הכללי היה לי שם טיפה חסר, וקשה לי להניח את האצבע על מה שהפריע לי. הייתי שמח לשמוע מה עוד אנשים חשבו. בכל מקרה, הייתי ממליץ על הסרט הזה. נשארתי מרותק לכיסא מהתחלתו ועד סופו. *נ"ב - יש סיכוי שתרגמו את הספר? אתם חושבים שיהיה אפשרי להשיג אותו בחנויות יד השניה שלנו?

MonicaF

New member
יש לי תשובות + ../images/Emo63.gif

בטח שיצא הספר. עוד לפני שהיתה הצגת בכורה לסרט. אני לא בטוחה אם זה תרגום הספר של ריצ'רד מתיסון או שזה תקציר הסרט, אבל ישנו ספר בעברית עם אותה תמונה כמו ההוצאה המחודשת של הספר המקורי באנגלית, לכן אני מאמינה שזה תרגום המקור. ניסיתי למצוא אותו ברשת הישראלית (ibooks, דיבוק וצומת ספרים ומשום מה הוא לא מופיע עדיין). לינשוף ברעננה יש את הספר. ועוד תשובה: למה יצאת עם אכזבה. מפני שצריך להיות כאן סרט המשך. ועכשיו
. . . . . . . אפילו שנוויל מת בפיצוץ רימון, אפשר ורצוי לעשות סרט המשך, אולי הוא לא יהיה כוכב ראשי (וויל סמית') למרות שגם את זה אפשר לשנות. איך? כפי שכתבתי מעלה, המחוסנים באים לרפא את הנגועים ומגיעים גם לניו יורק, ליצורים הנגועים שנשארו, מרפאים אותם, ומתוך זכרונותיהם אנחנו רואים את נוויל. אבל אז הוא יהיה בתפקיד משני וזו לא מתכונת להצלחת הסרט. לכן, אפשר לשתול איזה סיפור בתוך הסיפור וכן לעשות מוויל סמית' שחקן ראשי. ומה אתה חושב על מה ששאלתי לגבי סאם? היה צריך להרוג אותה או לא?

geffenshay

New member
אני לא יודע לגבי ההוצאה של הספר

שאת מדברת עליה אבל לפי מיטב ידיעותי תרגום חדש לחלוטין של הספר אמור לצאת לקראת סוף השבוע (אחרי הסילבסטר) לחנויות.

MonicaF

New member
בחיי שהחזקתי אותו במו ידיי

לדוק סמית של עותק שלו בבית, זהו תרגום הספר ולא תקציר הסרט, והוא נמצא בחנות ינשוף ברעננה לפחות שבועיים. אני שולחת לך במסרים את הפרטים של החנות, בדוק בעצמך.

geffenshay

New member
את , כמובן, צודקת

את הספר ניתן להשיג כרגע רק בחנות ינשוף ברעננה (זה החנות המקורבת להוצאה אז זה הגיוני שהוא יקבל את הספרים לפני שאר החנויות אני מניח). הפצה לשאר חנויות הספרים תעשה רק לקראת סוף השבוע. בכל אופן זה תרגום חדש לחלוטין לספר.

avivs

New member
האמת שלא הפריע לי../images/Emo58.gif

כל כך המוות של הכלבה. כמובן שהייתי עצוב, אבל הוא סיפק את הסחורה. אני מבין גם למה הוא הרג אותה בעצמו: הוא העדיף שהיא תמות מאשר שתחיה כמו מפלצת ללא מצפון. לפני כמה ימים התפרסמה ביקורת בYNET על הסרט, אבל אני לא מצליח למצוא אותה עכשיו. היא פחות או יותר טענה שהסרט היה טוב בכללי, אבל השליש האחרון די הרס. אני מסכים עם זה לחלוטין. לכל אורך הסרט נבנת איזושהי ציפייה, ציפייה למשהו גדול. אז כן, מקבלים את האקשן ואת ההפתעה בשליש האחרון, אבל איכשהו זה לא מספק את הסחורה. עדיין המתח שנבנה בהתחלה לא מגיע לשיא מספיק מרשים ומספק. ולא, אני לא הייתי הולך לכיוון סרט המשך. ראיתי כבר סרטים עם סוף הרבה יותר פתוח, אבל עם סוף שגם עובד יותר טוב. בכל זאת, מומלץ.

MonicaF

New member
אני מסכימה עם חוות הדעת כאן:

הנה הפסקה האחרונה של הכתבה: This is a watered-down, mediocre, the world-will-be-okay re-interpretation of the original nihilistic tale. Although nothing is done particularly poorly, nothing outside of the dog's performance rises above the standard. As the movie ended and the credits rolled, I Am Legend proves not necessarily a bad movie, just a forgettable one הנה הלינק לכתבה. ולמרות שאני מסכימה, אהבתי את הסרט.

adiavn

New member
המצפן המוזהב - מומלץ בחום

עיבוד מאוד מושקע, מבחינת התחושה שלי עומד באותה דרגה עם העיבוד של שר הטבעות. צפיתי עם חברים שלא קראו את הספרים ולא חובבים גדולים במיוחד של הז'אנר, והם היו מרותקים. חבל שהסרט נכשל בקופות (לא ברור לי למה, בהתחשב בהצלחה של נרנייה שנראה עכשיו כמו האח הקטן והעני), אז החיסרון הגדול - כנראה לא נזכה לראות את ההמשכים בקולנוע. האם יכול להיות שהאווירה האנטי-נוצרית בסרט תרמה לכישלון?

MonicaF

New member
יש שלושה אייקונים של ספויילרים בתוך ההודעה

מהמקום בו מתחילים הספוילרים. אפילו יש כמה שורות עם נקודה בתחילתן, שמא לא תראו בטעות את הספוילרים אלא רק אם תגלגלו מטה.

ראיתי אתמול

אחרי שנה וחצי שלא יצאנו לסרט אתמול יצאנו (להצגת צהריים) בסינמה סיטי ובחרנו ב"אני אגדה" והסרט הצדיק את הפסקת "צום הקולנוע" הזה. אהבנו בטירוף, ממש לא הרגשתי את הזמן עובר והופתעתי כשהסרט הסתיים ולא הייתה הפסקה. מסכים לחלוטין עם מוניקה לגבי הסצינה שריגשה אותה, ממש התגעגעתי לכלבה שלי.... דרך אגב אח"כ המשכנו להתפרע (ארוחה בבלאק רק התחילה את מסע התענוגות הזה) ורכשתי לעצמי בשימחה סיכות לבגד עם הסמלים של סופר-מן והרובוטריקים (כבר נמצאות על התיק שלי שלי) פוסטר נהדר של הסנדק - ברנדו עם ציטוט מקסים וגם אש על פני תהום ב39.9 ש"ח מחנות הספרים שם שיש בה מדף מעולה של פגומים!!!!

MonicaF

New member
ארוחה בבלאק

היא כמעט טקס קבוע אצלנו לאחר או לפני סרט בסינמה. ולחנות הספרים ההיא - אני לא נכנסת! גם ככה קצב הקריאה שלי אינו קצב הקניה כבר ממזמן... ואם כבר פוסטרים, בערך עשור שאני מפנטזת על הפוסטר של קרמר מסיינפלד אצלי בחדר. ... לפני שיצאנו לסרט הבת שלי חזרה בוכה שהכלבה ברחה לה בגלל שילדים שיחקו עם נפצים לידה. ניסיתי להרגיע אותה שהכלבה תחזור או אלי או לאבא שלה. אחרי הסרט לא יכלתי יותר והלכנו לחפש אותה. הסרט עזר :) מצאנו אותה והיינו כל כך מאושרים. רצה לה מבוהלת עם הרצועה עוד מחוברת אליה.

קצב הקריאה - סיפור עצוב

רכשתי מספיק ספרים שממתינים לי ואני לא מצליח להגיע אליהם! אני לא מצליח אפילו לסיים את שני הספרים שאני לוקח מהספריה פעם בחודש (כרגע זוחל בקיסם בעינו של אלוהים) גם לי היה סיפור בריחה של הכלבה שלי, בדיוק ביום של הבחינה במבוא לכלכלה (אימת שנה א')... הקטע עם הכלבה בסרט מאוד הזכיר לי אותה (הן דומות פיזית) כרגע אני איש של חתולים, אבל יש כאן שתי כלבות (של חמי ושל גיסי) שמקבלות יחס בכמויות. אולי כלב הוא החיה החדשה של המד"ב??? (אני צוחק החתול שלי מאוד מד"בי בהתנהגותו)

Y. Welis

New member
אני ראיתי את 'אבק כוכבים' אתמול (יציג גם

היום ב-7:15 בערב ומחר בסנימטק הירושלמי, ואולי בעוד סימנמטקים) - סרט נחמד, אבל של במאי מאוד טרי, שעדיין לא שולט לגמרי במדיום: מוזיקה בומבאסטית ולא מתאימה (של מלחין ישראלי? - אילן אשכרי/אשקרי), משחק פלקטי וליהוק מוזר, ואפקטים ששייכים לסרטי מד"ב (ממתי יש חלל בסרטי פנטסיה וכדור ארץ עגול?). הליהוק מוזר כי מסיבה לא ברורה קלייר דיינס נחשבת לבלונדינית מדהימה בשנים האחרונות (או בכלל שחקנית ראשית, למרות שאת עבודתה הטובה היא עשתה בטלוויזיה). הגיבור הראשי היה די חלש ודוגמני (חשבתי שהוא עוד רגע יוחלף ע"י מישהו מוכר יותר), ורק דמויות המשנה עזרו פה ושם - בעיקר ג'רביס מ'המשרד' בתפקיד הסוחר, ודקסטר פלטצ'ר כאחד הפיראטים. גם מישל פייפר היתה טובה, אבל עם שינוי מוזר - ב'מציאות' היא נראתה רע, אבל כשהופיעה בראי כדי לדבר עם האחיות שלה, היא נראתה פתאום טוב. אולי היתה איזו תכונה משפרת מראה בראי, אבל זה לא השפיע על חלקים אחרים אצלה שנראו שם כמו ב'מציאות'. היה כאן משהו יותר מקורי מ'נארניה' למשל (הסכאריני כ"כ), וכן נופים בהשפעת הטרילוגיה של ג'קסון (שחבל שלא היו יותר), אבל חסר המבט האישי של הבמאי והפרשנות שלו בתוך הסיפור, שבמאים מנוסים (או בעלי דעות יותר מגובשות) יודעים להעביר. בוידאו מכל מקום זו תהיה חוויה נחמדה מאוד.

ravivme

New member
סרט חביב

בעיקר החצי השני שלו. הראשון קצת מעייף. קודמי דיבר לא מעט על הליהוק, אבל דומני ששכח את הגדול מכולם - דה-נירו ! אח, איזה שחקן, חבל על הזמן. אמנם עושה תפקיד קטן אבל ענק, עם טוויסט נפלא. בשורה התחתונה: סרט חביב אבל לא מדהים. צפיה שווה בוידאו, וגם בא לכם קצת פנטסיה אז אפשר בהחלט גם בקולנוע.

Y. Welis

New member
לא הזכרתי את דה נירו כי הוא לא היה משהו

משכנע קצת בהתחלה ואח"כ בקושי... הטויסט הזה לא מתאים לו. אולי לרובין וויליאמס.

פנריר

New member
מאד מאד אהבתי

את אבק כוכבים. הוא זורם, מהנה ומצחיק. את המצפן הזהוב, לעומת זאת, לא כל כך אהבתי. אני לא יכול לומר שהתאכזבתי ממנו לחלוטין, אבל כל הזמן השוויתי אותו לספר והרגשתי איך ניסו לדחוס כמה שיותר פרטים לשעה וחצי. אבל השחקנים שיחקו בצורה מעולה.

אבק כוכבים

הוא סרט לא רע בכלל. דה נירו היה מקסים, כך גם הגיבור הראשי (אלוהים יודע איך קוראים לו). לדעתי הדמויות הנשיות היו ברובן די גרועות, קלייר דיינס עם הפרצופים שלה, ומישל פייפר הייתה נוראית, רצחה בלב קר כל חלקה טובה בדמות המכשפה שלה. מה זה משנה איך היא נראית, אם הקול שלה והדיקציה שלה מתאימים לאיזה ביץ' ממנהטן ולא למכשפה המכבדת את עצמה ולא משנה מאיפה היא, תהיה השומה גדולה ככל שתהיה. דווקא דמויות המשנה הנשיות היו טובות יותר. ריקי ג'ארוויס לא הוסיף אך גם לא גרע במיוחד, ושאר הדמויות היו טובות, בעיקר הנסיך המנוול. אבל בסיכומו של דבר, קראתי את הספר לפני שנתיים בערך ולא כל כך אהבתי אותו, הוא היה נראה לי ילדותי מדי ומתאמץ נורא להיות מקורי, דבר שכל כך קשה בעולם הפנטזיה. מה גם שקראתי כמעט כל מה שניל גיימן כתב וברובם לא אהבתי את הספרים שלו (חוץ מאלים אמריקאים). הם תמיד נראים לי ילדותיים נורא ודווקא הקטעים היותר טובים תמיד הזכירו לי קטעים מספריו של דאגלס אדאמס או מאלו של טרי פראצ'ט אבל אני לא מעורה כל כך בסדר הכרונולוגי, למרות שנראה לי שכולם גנבו מאדאמס. סליחה על ההצהרה הבעייתית. הסרט הוא טוב כי הוא גרם לי לחשוב שהספר היה טוב בעקרון. הוא אמנם שונה בתוכן מעט מהספר אבל הוא יוצר אוירה פנטסטית אמיתית, וכל סרט שהתעלה על הספר שעליו מבוסס הוא בהכרח פרוייקט משובח. הסרט העלה חיוך על פני ולא רק בגלל ההומור שבו, אח איזה תענוג היו רוחות הנסיכים המתים.

בקשר לסרט המשך (מלא ספויילרים)

הייתי מעדיף לראות את כל מה שהיה בין הסוף של קו הזמן המשני (שמגיע עד למות אישתו והילדה של נוויל) לבין תחילת קו הזמן הראשי. השינויים הראשונים בבני האדם, התגובה של החברה, נסיונות בריחה מהעיר (עד פה הכל בניו יורק בלבד), השינויים בוירוס (הפיכתו לנישא באוויר), הפאניקה, ההתמגנות... יש כל-כך הרבה מה לעשות שם.

למעלה