אנימלס

פינק פלויד וסגנונות

אני אמנם לא פרופסור לסגנונות שאני יכול לבוא ולספר פה לכולם מה זה "רוק בועט" וכל מיני כאלה. אבל אני כן אוהב פרוגרסיב רוק, וזה לא משנה אם פינק פלויד שייכים לשם או לא. אני אוהב להקות כמו קינג קרימזון יס וכד' שהם נחשבות לפרוגרסיב ללא שום ויכוח. ואני אוהב גם את פינק פלויד שכנראה שיש על זה ויכוח. ובצדק, כי הסגנון מוזיקה שלהם לא דומה בכלל לסגנון של להקה כמו יס למשל. השאלה היא (והיא מופנית לכל אלה שהחכימו פה לדבר על סגנונות מוזיקה ולפסול את השיוך של פינק פלויד לרוק מתקדם) מהי ההגדרה שלכם ל"רוק מתקדם" ? אם אתם מוצאים את האתר mitkadem.co.il כמדבר שטויות, ולא יודע מה זה פרוגרסיב. אז תגידו לי אתם מזה פרוגרסיב, ולמה ATOM HEART MOTHER (השיר עצמו) למשל לא נחשב לרוק מתקדם. אני אישית (ויכול להיות שאני טועה, ואתם צודקים) השכלתי המון מהאתר. ואני רואה (אמנם לא הרבה) חלק משירי הפינק פלויד כשירים שהם כן נחשבים לפרוגרסיב רוק.

פינקי, אתה בטוח שאתה רוצה להכנס

לזה שוב? כל שבוע, כמעט, יש שרשור על הנושא. הטיעונים חוזרים על עצמם, ונטחנים פה מחדש כל פעם. אולי תקרא מי מהשרשורים הקודמים, ותראה מה הטענות? זה הרי חוזר על עצמו. לא יחדשו לך כאן כלום. לטעמי, אגב, השאלה הרלבנטית היא לא האם פלויד הם פרוג או לא, מדוע ניתן נפח עצום כל כך, בפורום הזה ובמקומות אחרים, לסגנון הזה. מדוע יש שרשורים אינסופיים על זה, ומדוע אנשים מתעקשים לשייך את הפלויד לז'אנר שמיצה את עצמו לפני שלושים שנה.

למעלה