אנימלס

Don Quixote1

New member
ככל הידוע לי פינק פלויד מעולם לא

עשו הופעות אצדיונים...להפך...ע"פ שהציעו להם כמות נכבדת של כסף ווטרס סירב.

הם בהחלט הופיעו באצטדיונים

האלבום Dark Side of the Moon הזניק את הפלויד לצמרת הלהקות המצליחות, מסחרית, בעולם. הם לא יכלו עוד להופיע באולמות קטנים, והחלו להופיע באולמות גדולים יותר, ולאחר מכן באולמי ספורט ובסוף באצטדיונים, בפני עשרותת ומאות אלפי צופים בכל הופעה. הטורים שלהם בשנים 1974-1977 התאפיינו בהופעות כאלו.

FunkyMonk

New member
ממש לא..

קודם כל.. אחד מהמאפיינים המוהבקים של Pאנק הוא שירים קצרים (2-3 דקות) ומהירים (מבחינת טמפו). לא דוגס, או שיפ, או פיגס הינו בעל המאפיין הזה. אין להם טמפו מהיר והם בטח לא שירים של 2-3 דקות. המחאה באלבום הזה מגיעה בתור מטאפורה, בעוד שבPאנק זה מגיע בתור "ישר לפנים", בלי שום מסכה או דברים כאלה מסביב. אנימלס ממש לא מתקרב לPאנק. בואו נשאיר אותו בתור "פינק פלויד"..

holo

New member
לא אמרתי שהוא פאנק

אמרתי שיש בו נגיעות של פאנק. ויש הבדל. אחרי הכל זה פינק פלויד, כל דבר שהם עשו בסופו של דבר היה בעל יחודיות משלו. ואני לא נכנס להגדרות. אני שומע מה שאני אוהב, פשוט זה היה ברוח השרשור ועדין יש דברים שאפשר לאפיין כסגנונות מסויימים.

גם מייסון אמר

שהאלבום הושפע מהפאנק. ולהזכיר לכולכם: ניק מייסון הפיק את האלבום השני של ה-Damned, ב-1978.

Inis mor

New member
אח מייסון, מייסון...

האם יש משהו שאתה לא יודע לעשות ?!

FunkyMonk

New member
עם כל הכבוד למייסון..

חלקו בלחנים ובליריקה כל כך דל, עד שאני בספק אם הוא הבן אדם שיוכל להגיד ממה האלבום הושפע, ובטח שאני בספק אם הוא הבן אדם שמשפיע. ויש המון דוגמאות כאלו, לאנשים שלא מתים על לשמוע ז'אנר מסויים - אבל זה מה שהם מנגנים, או מושפעים ממנו. או להפך, אנשים שכן אוהבים ושומעים זאנר מסויים, לא בהכרח מושפעים ממנו.. באנימלס אין אפילו טיפת Pאנק.

אני חולקת עליך, בכל הנקודות

"יש אנשים שלא מתים על לשמוע ז'אנר מסויים - אבל זה מה שהם מנגנים, או מושפעים ממנו" - איך זה יכול להיות? אנשים מנגנים משהו בניגוד לטעמם ודעתם? חלקו של מייסון בכתיבה אינו רלבנטי כלל; הוא היה שותף ליצירה ולגיבוש האלבום והסאונד שלו. הוא יודע בדיוק על מה הוא מדבר - מן הסתם קצת יותר ממך, כי הוא פשוט היה שם. אנימלז איננו פאנק, אך הוא הושפע בהחלט מהאווירה הדומיננטית בעולם המוסיקה הבריטי בתקופה בה האלבום נכתב: הכתיבה על נושאים חברתיים ופוליטיים, ההתמקדות בכאן ועכשיו ולא בעולם הדמיון והפנטזיה, והשפה הבוטה, אפילו האלימה, בה השתמש ווטרס.

FunkyMonk

New member
כמו כל הלהקות, אני מניח

שהם היו מושפעים מהסצינה החדשה בלונדון (הPאנק). אבל זהו ממש לא אלבום שניתן להגיד עליו "היי, זה קטע Pאנקיסטי" או משהו בסגנון. ד"א, לא יודע אם את מנגנת על משהו או לא, אבל אם כן, אני בטוח שאת יודעת על מה אני מדבר.. זה בעיקר אצל מתופפים, אבל יכול להיות אצל כל אחד. מתופפים שלא סובלים Pאנק, זה פשוט לא עושה להם את זה - מנגנים Pאנק. פשוט בגלל שעבודת התופים בPאנק היא בד"כ מהירה וקיצבית, ותסכימי איתי שלמתופפים זה פשוט יותר כיף מלנגן שירים שקטים. לי למשל זה לא ככה בכלל.. אני מנגן את מה שאני אוהב לשמוע.. אם יש שיר שאני ממש אוהב לשמוע, אפילו אם הבס ליין שלו בזבל, יהיה לי כיף לנגן אותו - כי אני אוהב לשמוע אותו. ועוד יותר כיף לשמוע אותו לדעת ש-אני- מנגן אותו.

אני לא בטוחה שאני מבינה אותך

אמנים, יוצרים, אינם כותבים ומנגנים דברים שהם אינם אוהבים. נגני אולפן אולי כן, אבל לא יוצרים - הם בוחרים את ההשפעות בעצמם, הם הרי כותבים את היצירות מתוך בחירה חופשית, לא?

FunkyMonk

New member
בטח שכן, בטח שכן!

אנשים, לפחות אמורים, לא מלחינים מוסיקה לפי מה שהם נהנים לשמוע בהכרח. כמובן שזה משפיע.. אנשים כותבים את מה שכיף להם לנגן, או מה דברים שנשמעים להם טוב. או מוסיקה שמתקשרת למילים.

FunkyMonk

New member
אני אנסה..

למרות שאין הרבה יותר מדי לפשט.. אדם לא בהכרח אוהב לנגן את מה שהוא אוהב לשמוע. נתתי דוגמא מאד קיצונית לזה - מתופפים. אני מכיר מתופפים שהם לא ממש מתים על Pאנק או לא ממש שומעים Pאנק, אבל הם אוהבים לנגן Pאנק, בגלל שהם מאד אוהבים את עבודת התופים בPאנק. יש אנשים כאלו, שמנגנים את מה שהם אוהבים לנגן ולא את מה שהם אוהבים לשמוע.

למה הם מנגנים משהו שהם לא אוהבים?

אני מניחה שאתה מתכוון למתופפים הפועלים בהרכבים, או שהם נגני אולפן - נגנים המקבלים הוראות מאחרים מה לנגן וכיצד? או שאתה מתכוון שהם מתאמנים בסגנונות שונים? בדרך כלל, אם אנשים נהנים לנגן בסגנון כלשהו, סימן שהם אוהבים אותו.

FunkyMonk

New member
לא נכון..

זה מתחיל להיות מעיק להסביר.. מתופפים, בהרכב, שלא אוהבים Pאנק, ינגנו Pאנק, בהרכב, מרצונם החופשי, רק כי הם אוהבים לנגן את זה. כי בPאנק יש תיפוף עצבני שמתופפים מאד אוהבים לנגן, גם אם הם לא אוהבים לשמוע. זה קיים וזה קורה, גם בלהקות גדולות.

Anuerysm

New member
אתה אומר למה שהם כן יאהבו Pאנק

ואז אתה אומר שהם לא אוהבים פאנק, אבל הם אוהבים לנגן פאנק? אם אתה מנגן משהו שאתה לא אוהב, אתה לא נהנה מהרעש שזה עושה ובטח שלא רוצה שאחרים יסבלו ממנו כשאתה מוציא את הדיסק בסופו של עניין

FunkyMonk

New member
שניכם אטומים..

אני מכיר אנשים כאלו. אני מנגן, אני יודע מה ההרגשה כשאני מנגן משהו. אני יודע איך אנשים אחרים מרגישים לגבי הנגינה שלכם. אני יודע על מה אני מדבר, בקיצור. אני לא ממציא לכם דברים. זה נשמע לא הגיוני, אבל זה נכון. גם העובדה שמסה מכופפת מרחב "בלתי נראה" ביקום שלנו, לא נשמעת הגיונית - אבל זו עובדה.

למעלה