אנייה בשם - Lusitania

mahaian

New member
אנייה בשם - Lusitania

היום הגיע אלי מידע שאח של סבא שלי (Morris (Moshe Voichanski, Woichansky הגיע לניו יורק בינואר -1903 (או 1904) באונייה - Lusitania.
ניסיתי לחפש באתר של אליס איילנד והעלתי חרס. אולי מישהו יודע איך אוכל למצוא?

Ayana KimRon

New member
תברר ב-CUNARD LINE

הם היו הבעלים של הספינה הזו, והם הצהירו על תאריך ההשקה.
(אגב, במסמך שהעלית, השנה לא ברורה לי.)

mahaian

New member
במקום אחד כתוב - ינואר 1903 ובמקום אחר במסמך

כתוב -1904.

שרי סילבר

Active member
משהו לא ברור לי למיטב זכרוני סיפרת בעבר שחלק מהאחים של סבך עברו לקנדה תחילה, ואח"כ עברו לארה"ב. שמא אני מבלבלת את היוצרות?

במסמך שצירפתי מופיעים מוריס ורבקה וויכנסקי, ונראה שהתאזרחו בקנדה בשנת 1934. זה לא מסתדר עם התאזרחות בארה"ב בשנת 1904, אלא אם היגרו תחילה לארה"ב, ואח"כ עברו לקנדה.

יתכן גם שהם לא זכרו

את פרטי הגעתם. המידע הייחיד שמאושר על ידי המשטרה, הוא הכניסה לקנדה במפלי הניאגרה ב 1904.

mahaian

New member
ממסמכי ההתאזרחות שלהם משתמע

שהגיעו קודם לניו יורק ומשם עברו לקנדה(רק אתמול קבלתי את המסמך הזה)בני הדור השני של אותו אח עברו אחר כך כולם לארה''ב.

mahaian

New member
זה מסמך התאזרחות בקנדה האח של סבא לא היגר

לארה''ב . הוא חי ונפטר בקנדה הוא רק כנראה הגיע קודם לניו יורק ומשם עבר לקנדה....

mahaian

New member
נראה לי שהיה זה נסיון הסוואה

מוריס ואשתו היו מהפכנים קומוניסטיים ברוסיה ואולי בגלל אמצעי זהירות שינו את תאריך הגעתם בבקשת ה - NATURALIZATION שלהם בקנדה. הם הגישו את הבקשה הראשונה לאזרחות ב-1908 אבל המסמך שקיבלתי הוא חידוש בקשה משנת- 1933 ובו נטען שהמסמך הראשון של ה -NATURALIZATION נזרק בטעות על ידי העוזרת (גם טענה זאת נראית לי חשודה)...
אבל גם כך אינני מוצא את נתוני ההגעה שלהם על ה- Lusitania בשנת -1907 וזאת בהחלט תעלומה....

mahaian

New member
את צודקת. קבלתי מסמך זה מחברה בפורום בשם עדי

הוא הגיע לניו יורק באנייה Lucania בינואר -1905

למעלה