אניטרנט?

דותן גל

New member
אניטרנט?

יש לי את הDELL 50X מה האופציות של להתחבר לאינטרנט ואיך עושים את זה?

castroman

New member
תשובות...

1.דרך חיבור Wifi זמין (כנס לאתר PocketPcfreak יש שמה את רשימת המקומות בהם ישנה גישה לחיבור כזה). 2.חיבור לסלולארי - בעזרת מכשיר סלולארי עם מודם מובנה (לרוב המכשירים כיום יש תמיכה בככה) החיבור יבוא או באינפרא אדום או דרך שן כחולה (כמובן צריך שהמכשירים יתמכו בכך), שים
קצב העברת הנתונים הוא נמוך בהתאם לקצב העברת הנתונים של הרשת הסלולארית. 3.כרטיס CF עם מודם פנימי (סלולארי) שיתן לך בעצם יכולת להפוך את המכשיר שלך לסלולארי ודרכו אפשר לגלוש גם. השיטה הטובה ביותר כשיטה שוטפת היא דרך חיבור סלולארי ובמקומות בהם יש חיבורי Wifi החיבור מהיר וטוב יותר.

mikeoreli

New member
הסבר

WIFI זה ר"ת של Wireless Fidelity. תקשורת WIFI היא למעשה רשת אלחוטית. במקום שכבל יחבר בין מחשבים, המחשבים מתחברים דרך האוויר. לשם כך צריך כרטיסי רשת אלחוטיים (כמו שיש בX5) וכן נתב אלחוטי או נקודה חמה. קיימים מספר תקנים של WIFI, כאשר נכון להיום במחשבי כף יד השימוש הוא אך ורק בתקן 802.11b אשר מאפשר קצב תיאורטי של 11 מב"ש. אני חייב להגיד שמאז שאני נכנסתי לעולם של הWIFI, הוא שינה את השימוש בפוקט פיסי ללא היכר. למעשה בגלל השימוש בLogMeIn שמאפשרת השתלטות על מחשבים אחרים בצורה קלה, פשוטה, מהירה והכי טוב - בחינם אני בכלל שוקל אם להסתובב עם המחשב הנייד. בזכות המסך הגדול והחד של ה4700 השימוש הוא הרבה יותר נוח ואינטואיטיבי. הWIFI גם מאפשר להיות יותר מעודכן ויותר בקשר ולקבל מידע באופן יותר זמין.

castroman

New member
תשובה

מהטלפון אתה מתחבר דרך המודם הפנימי של המכשיר (לכל מכשיר עם אפשרות גלישה באינטרנט פנימית, לכולם יש את זה היום) בקשר למחשבים ניידים - לכל מחשב נייד עם מעבד סטרינו מבית אינטל יש תמיכה מובנת בWifi, כמו כן אם ישנה תמיכה כזאת היא מצוינת במפרט המחשב, ואם לא אז ניתן להוסיף כזאת, העלות כיום היא נמוכה.

אז ככה :

(בהנחה שכשאתה כותב "טלפון" הכוונה היא לסלולרי) * ראשית אתה צריך טלפון סלולרי שתומך בטכנולוגיית GPRS (ברוב הדגמים החדשים יש את זה, ציין איזה סלולרי יש לך ואוכל להגיד לך אם הוא תומך) * שנית אתה צריך שתהיה איזו שהיא אפשרות לתקשורת בין הסלולרי למחשב הכף-יד, לצורך הענין - אם שניהם תומכים ב Bluetooth זה טוב (כאמור - ציין דגם מכשיר כף-יד ודגם סלולרי). שים לב שאם הסלולרי תומך ב Bluetooth ומכשיר הכף-יד לא תוכל להוסיף לו כרטיס SD עם יכולות Bluetooth, אם אין לשניהם Bluetooth ניתן לחבר בניהם דרך Infra-Red שזה יותר איטי ויותר מסורבל, ואם גם את זה אין לך ניתן לחבר בניהם בכבל (מסורבל לאללה וסתם עולה המון וקשה להשיג) * שלישית אתה צריך חבילת תקשורת נתונים מספק הסלולרי שלך, אני מנוי באורנג' ויודע מחירים שם, יתכן שזה שונה בסלקום, בכל אופן באורנג' יש חבילת גלישה בסיסית שעולה 9.90 ש"ח לחודש חבילה זו לא טובה לך כי היא רק לגלישת WAP ולא תוכל דרכה לגלוש ממכשיר הכך-יד. שתי חבילות הגלישה הנוספות שתיהן טובות לך, האחת היא של 25 ש"ח לחודש ונותנת לך עד 5 מגה, השנייה עולה 50 ש"ח לחודש ונותנת לך עד 100 מגה (לא התבלבלתי, גם אם זה נראה לא פרופורציונלי אלה שתי החבילות). * אחרי שיש לך את כל אלה - טלפון קליל לספק הסלולרי שלך כדי שיעזרו לך בהגדרות, ואופס - הנס קורה בהצלחה

דותן גל

New member
תודה ועוד דבר

ועוד דבר דרך Bluetooth, נגיד אני מגיע למקום א.איך אני בודק האם יש להם רשת במקום? ב. נגיד ויש איך אני מתחבר האלה? ג.בDELL 50X יש Bluetooth נכון?

אתה מבלבל בין שני מושגים

בין Bluetooth שמשמש אותך להתחבר למכשירים אחרים שיש להם Bluetooth (למשל הסלולרי ודרכו לאינטרנט) לבין WiFi שזו השיטה ברשתות אלחוטיות, אם במקום אליו אתה מגיע יש רשת היא מסוג WiFi , ולשאלותיך : א. בהדלקת ה WiFi אצלך אתה יכול לראות אם הוא מתחבר, יש גם מספר תוכנות הבודקות מציאותן של רשתות, עוצמתן ומאפינים אחרים. ב. אם יש והיא חופשית וה WiFi אצלך דלוק, אתה פשוט נכנס למכשירך וגולש או מוריד דואר וכולי בלי כל הכנות. ג. יש שלושה דגמים של DELL 50X , אם יש לך את ה X50h (עם מעבד 624) או את ה X50m (עם המעבד 520) אז יש לך גם Bluetooth וגם WiFi , אם ברשותך מכשיר ה X50l (עם המעבד 416) אז יש לך Bluetooth אבל אין לך WiFi. ד. טיפ - גם אני "עולה חדש" ב PPC , יש לי Dell X30h שבועיים ופסיק, את כל המידע על מכשירך ומכשירים אחרים שאבתי מהקישור שבראש הדף הזה, הנקרא מערכת השוואת מכשירים. בהצלחה

אינפרה אדום יש בשלושתם

ולדעתי בכל מכשיר כף-יד, אם אתה רוצה לגלוש בבית עם הפוקט הגיוני לעשות את זה ב BlueTooth דרך המחשב שלך, ואם יש לך בבית רשת אלחוטית אז דרך ה WiFi , אבל לדעתי אם כבר אתה במרחק סביר ממחשבך השולחני, המהיר ועתיר הביצועים והמתהדר מן הסתם במסך 17" משובח, לא עדיף פשוט לגלוש דרכו?

דותן גל

New member
ברור

ברור לעדיף אבל סתם נגיד המחשב תפוס, איך מתקינים BlueTooth במחשב הביתי? ואיזה תוכנות מומלצות יש לחיפוש רשתות אלחוטיות?

תשובה

לגבי חיבור BlueTooth לשולחני - מופיע בשאלות ותשובות של הפורום. תוכנה לחיפוש רשתות שאני משתמש בה היא PocktWinC , אבל כאמור אני "טירון" ויתכן שיש טובות ממנה, אני בכל-אופן הורדתי גירסאת היתנסות חינם ל 30 יום, ובסופם נראה לי שארכוש אותה, אלא אם כן אגלה עד אז משהוא הרבה יותר טוב

mikeoreli

New member
דווקא עדיף WIFI

הייעוד של השן הכחולה הוא להחליף כבלים טוריים ומקבילים קצרים וזהו. כלומר במקום כבל - דרך האוויר ולכן הטווח של שן כחולה הוא 10 מ' (כן, אני יודע שקיים גם כזה של 100 מ' אך אם אני לא טועה - הוא לא נתמך בPPC). אם אתה רוצה לגלוש דרך המכשיר בהנחה שהמחשב תפוס אתה יכול או לרכוש כרטיס רשת אלחוטי (קרי WIFI) או בכלל נתב אלחוטי... ככה הטווח הרבה יותר גדול. לגבי תוכנות WIFI עבור הPPC יש גם את הWIFIFUM

למעלה