אניב'יירנו......

אסטרלו

New member
אניב'יירנו......

פרימרו: אנדה אסטה מטיקה קה לה אגראדה אינב'יירנו?
אוי פנסי קואלו קומר פור לה טאדראדה. אקי אן אל מושב אסטה מוי ילאדו אה לה טאדרה
. מה אקודרי דה מי פאפו, קה מוס אזייה קומר פארה לה טאדראדה: פאן פאסאדו פור אל גאז, קון מאנטקה אנריב'ה אי אונה קופה דה צ'אי.
פישין מה פ'ואי אלה קוזינה אי מה איזי אנסינה פאן פאסדו פור אל גאז - קה גואזמו ! גואזמו דה צ'יקס אי דה לה קאזה דה מי פאפו.

aviev1

New member
אנביירנו

הי אסטרלו שבוע טוב סיפור נחמד. אני עם הילאדו הסתבתי כשהייתי בספרד אצלהם אין ילאדו הם ישר הולכים לפריו שאצלנו זה קר מאד הם קרוב לודאי גם לא שמעו על הבוז (קר מאד) שלנו. באשר לפישין שמוכר לי מאד. האם כל קהילות הבלקן משתמשים בו? המילה גואזמו מילה חדשה בשבילי תודה. אני חושב שלמה שעשית קוראים פאן טוסטדו. זה מאד טעים רק שמלכלך מאד את הגאז. לכן אם אשה עושה זאת זה לא נורא. הבעל יכול להתסבך עם האשה בשביל זה. זה לא פשוט לנקות את זה.

אסטרלו

New member
הי אבי,

גם אנחנו אומרים פ'ריו, אבל רק לתאר את הקור. בוז=קרח. כשקר מאד אומרים ילאדו בוז, ואצלנו אפילו כשרוצים להגזים אומרים "בוזאנה" כאילו יותר קר מקרח. פישין=מיד. נראה לי שכל הבלקנים משתמשים בזה כי כל החברים פה מכירים את זה. נכון שקראו לזה פעם "פאן טוסטאדו" כי לא היה להם טוסטרים. היום פאן טוסטאדו זה בטוסטר או במצנם. וגם.... אם בנשים עסקינן, אל תסתבך: שים חתיכת נייר כסף מתחת לראש של הגז ובא לציון גואל.......

פאן תוראדו

קרידה אסתרלו מפיזיתיס גאנה קון אל ב'ואסמו (אנסינה דיזימוס מוזותרוס אלוגאר דה גואסמו) דאל פאן תוראדו(טוסט) קומו לו קונוסו יו. אי מאקודרו אן מי צ'יקז קה מתיאמוס רב'אנדאס דה פאן אלאלומברה דה קארב'ונס קה סה תורן אי פדאסוס דה קזו קאשקאב'ל או קזו "דה פייסה", קה נו לו ב'ידה דאסתונסס, אלאסקרה אסתה קה סה אסאדה בואנו בואנו אי סה מתייה אל פאן. אל ב'ואזמו אאינדה מה לו קונסיינתו אי לה סב'ור נו מסה אולב'ידה. זיכרונות!!!

אסטרלו

New member
קרידו טריאנדפילו, קואלו אס

קזו "דה פייסה"? נו קונוסקו. אגורה, קואנדו לה קומידה אז סושי מושי, מוס אסטה דזיאנדו לה אלמה קומר קוזאס "פשוטים" קומו קומיאמוס אן צ'יקס, אי אסטב'ה מוס מונצ'ו פ'יליסיטאדוס.

קזו דפייסה

אס און קזו קה אסמיז'ה אל קאשקאב'ל אי קונתניינה מאס גודרורה אי און פוקו דה בוראקוס. פואדה סר קה סה פ'אזה דה לצ'ה דה עיזים (איך אומרים עיזה?) אי תנייה סב'ור מס פ'וארתה דאל קאשקאב'ל. נו לב'ידה אקי (נו לא בושקי מוצ'ו) אמה אי אן לגרצ'ה נו לא תופי קואנדו אסתאב'ה איי אנתיס קואנתוס אניוס אן טיול שורשים. אנסינה אס לוס אקודראמינתוס קונתיינן מוצ'וס ב'וזמוס אי סב'ורס אי ינוס דה אסקאריניוס. פאראמי סון קומו עוגן ( אותרה אונה פאלאב'רה קה מה מאנקה)קה נו מדשה אולב'ידאר לאס פרופורסיונס דה לה ב'ידה.

SuzieRS

New member
טריאנדפילו פאשה...

ב'וזמוס או גויזמוס... לו אימפורטאנטה איס קי טינגאן גולור בוינה
קי ארמוזו קי לו קונטאטיס! * לאס פ'ייסטאס די תישרי ייא פאסארון, און פוקו מאס ב'יינדרה פסח אי טי ב'אס אקודראר די לה קאבריקה קי איל פאדרה לה מירקו קון טריס זוזי". **עוגן= אנקלה אין לאס קונסיז'אס די רותי דיל פאסייו אין מאר אה לה תורקיה (דיל אוטרו אנייו), איי מונצ'אס פאלאב'ראס דה סוג'יטוס קי אפארטיינין אה לה מאר אי בודרה דה מאר.

רותי ב.

New member
סוזי, גראסיאס קי טה אקודראטס

דל אנקלה, אאון קה מונצ'ה טיימפו פאסו דה קואנדו לה בוש'קי. כל הכבוד !!!!

SuzieRS

New member
קון מונצ'ו פלאזיר רותי../images/Emo140.gif

קון קאדה ביירב'ו קי אסקריב'יטיס מי ייב'אטיס לישוס אין מי מאנסיב'יס אי מי צ'יקיס, אה לה איסלה אין לה מאר דה מארמארה, אנדה פאסאב'אמוס איל אינב'יראנו קאדה אנייו.

יפיקה

New member
../images/Emo9.gifפאן טוסטדו

כשהבעל מכין פאן טוסטדו או מה שלא יהיה במטבח - הוא לא יסתבך אם מיד ינקה אחריו ועוד משהו נדמה לי שבוז זה בטורקית.

ר ח י לו

New member
../images/Emo21.gif../images/Emo174.gif פאן טוסטאדו אס חליז

גואזמו דה אינב'יארנו, אסטה גואזמו מוס טורנה אה לה צ'יקס. מי מארידו אזה פאן טוסטאדו אנריב'ה דל גאז, אי אמבאטאקה טודו, אמה פרה קה נו מניירב'ה מה אזה אי אמי אונה רב'אנדיקה אי מה יאמה, דל גואזמו מה אגו בוראצ'ה אי מה פאסן לוס אינירב'וס.קואנדו סקאפה דה קומה לו אלימפיו יו

רותי ב.

New member
אי אינריב'ה דה לה

סובה מיטייאן קאש'קאס דה פורטוקאל. פיש'ין טודה לה קאזה סה אינצ'יב'ה קון גואזמו מאראב'יוזו. אמי מה אגראדאב'ה. אנדה ב'אמוס א מטר קאש'קאס דה פורטוקאל אגורה?? אל ב'נטאניקאס דל מזגן?? חחחחחחחחחחח

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif אי מיס אמיגוס קה טיינן

"אח" (קומו סה דיזי?) אצ'אן אריינטו קאשקאס דה פיפיטאס פרטאס, אזה גואזמו מוי בואנו. דל מאזגן סאלי סולו פולב'ו אי מיקרופס....

יפיקה

New member
:-אינריבה דה לה סובה מוזוס מטיאמוס

מטיאמוס קסטניאס,מי ממה מכונתבה כאן לה טרוקיה אן אינביירנו ונדיאן אן לה קאייה קסטניאס אי סלפ קייאנטה.

מאנידה בואנה יפיקה צימררת אותי

הזכרת לי את אבי ז"ל שתבדאו לחיים ארוכים,הוא אהב את הקסטניאס אני ואחותי היינו מתקרבות אלדו דל לסובה אספרב'מוס כשאגאן קייאנטה לוקומיאמוס.

מטיקה

New member
../images/Emo124.gif אסתרלולולולו

יו סטה אקי. קדה דיאה מלדנדו אמה נו טיינגו טיימפו די סקריביר. אגורה יו אמפסי די טומר סולוק דיל טיימפו. אוווח קה ארמוזו סטהס לוס דימניאנאס קון איירי פרסקו אי לוס נוציס....... אוווח קה בוואנו קה איי קולצאס, קוגוך אי טירליקיטוס. מעניין כמה אנשים מכיירם את המילים של החורף שצינתי. אני חושבת ש: קולצאס, קוגוך וטירליקיטוס זה לא בידיוקד לדינו. אולי בולגרית וטורקית. היידה יום טוב

מואיס

New member
שלומס מטיקה קולצ'ה בספניולית שמיכה

קוז'וך בבולגרית מעיל מעור כבש

SuzieRS

New member
../images/Emo51.gif מואיס על הבהרת המילה

יש לנו מילה נוספת משותפת. גוג'וק-godjuk בתורכית מעיל רועים.פעם (כשהייתי בב"ס) היה מאוד באופנה. אחר כך ,בארץ, קרוא לו מעיל סטודנטים ועור הכבש הפך ללבד.

למעלה