אנטנה סולולרית......

אנטנה סולולרית......

שלום רב !
אוגוסט 14 רכשתי דירה בבניין מגורים להשקעה.
אתמול התברר לי כי דירה בקומה מעלי , בקומה האחרונה
הדייר הכניס למרפסת ביתו אנטנות סולולריות .
שאלות -
1. האם עו"ד שייצג אותי בעסקה לא היה מחויב ליידע אותי וזאת למרות שהדבר מפורסם במדל"ן ? (רשלנות מקצועית ?)
2. האם מוכר הדירה לא היה צריך ליידע אותי בדבר ? ( גילוי נאות ?)
3. האם קיים חישוב מסויים המורה על ירידת ערך בגלל האנטנות ?
4.האם מישהו מכיר פס"ד מהמחוזי או עליון בנושא ?
5. המלצה על עו"ד עם ניסויון ?

אני חושבת שכיום חל איסור על הצבת אנטות בדירות...

להלן תשובות לשאלותיך:
1) באופן אישי אני כמעט אף פעם לא נכנסת לאתר מדל"ן.
האתר מוצג באופן נוח מאוד למשתמש, אבל פחות מקצועי ונוח לעבודה (עבורי לפחות) ממערכות מס שבח. אין חוק המחייב את עוה"ד לבחון באתרי אינטרנט מיקום אנטנות. יחד עם זאת, אם האנטנה הנ"ל הותקנה בדירה בהיתר (ואני בספק רב שזה המצב) אז מן הראוי שהיה נבדק תיק הבניין ועוה"ד היה מעדכן אותך. אתה מוזמן להיכנס לתיק הבניין הסרוק של הועדה המקומית ולאתר היתרי בניה (רוב התיקים היום סרוקים).

2) אם מוכר הדירה ידע על האנטנה ולא עדכן אותך, בוודאי שקיים פגם.
השאלה המרכזית כמובן הינה האם הוא ידע. צריך להוכיח את זה וזה לא תמיד כ"כ פשוט. האם הוא התגורר בנכס? או שהיו בו שוכרים? כמה זמן הוא החזיק בדירה בבעלותו? כמה זמן האנטנה מותקנת בדירה מעל?

3) תלוי מאוד ומשתנה ממקרה למקרה.
עוד בטרם הייתי עו"ד, משרדי טיפל שמאית בירידת ערך דירות בבניין,
בו הותקנה אנטנה סלולרית על גג הצמוד לאחת מהדירות.
במקרה הנ"ל ירידת הערך הייתה 6% לדירות הרחוקות מהאנטנה, ו - 10% לדירות הצמודות אליו.
ראוי להדגיש כי מרבית ירדת הערך הינה עניין פסיכולגי, היות ומומחי קרינה טוענים שהמיקום הטוב ביותר הוא מתחת לאנטנה (ויחד עם זאת אני ואתה לא נקנה שם דירה).
השופט קיבל את שומתנו במלואה ובפשרה הוחלט שהאנטנה תוסר ובכך התובעים יחזרו בהם מהדרישה לירידת ערך. ולעניין שאלותך:
באם לדעתך יש בשומה זו בכדי לסייע לך לקבל החלטות, תוכל לשלוח מייל ואעביר לך העתק לעיון.

4) קיימים עשרות פס"ד, חלקם סותרים זה את זה.
הכל תלוי עניין ומקום ונשאלת השאלה האם האנטנה חוקית ובהיתר.

5) אתה מוזמן לפנות למשרדי ונשמח לנסות ולסייע.

שבוע טוב

עובר למייל.....

למעלה