אנטנה למקלט קרוע

amita25

New member
אנטנה למקלט קרוע

שלום שלום היום גילתי שהאנטנה של המקלט שלי נקרע אין לי מושג איך ממש מוזר...היא נקרע כ 10 ס"מ מהמקלט עצמו. האם אפשר לחבר בין 2 החוטים הקרועים בעזרת הלחמה או שחייב להלחים את זה למקלט עצמו ואם אפשרי לעשות את זה לבד? תודה עמית

avi01

New member
תגובה...

שלום לך: ממה שאני יודע.. הלחמת שני הקרעים תגרום להפרעות ברדיו, לדעתי תן את המקלט למישהו שמבין עניין שיחליף לך לחוט חדש. זה מה ששמעתי במידה ואני טועה תקנו אותי. ממני אבי

התחמת שני הקרעים לא תגרום להפרעות.

אין בעיה להלחים את שני החלקים שניתקו אחד מהשני, כל עוד אתה טורח להשתמש בבידוד מתכווץ בכדי למנוע מגע של המתכת החשופה בחלקי מתכת אחרים. השימוש בבידוד מתכווץ הינו בגדר הכרח בכדי למנוע נתן נוסף של החוט באיזור ההלחמה. הדבר היחידי שאתה צריך לשים לב אליו הוא אורך האנטנה. תוכל לחשב זאת ע"י חישוב אורך הגל של התדר בו אתה עובד (72Mhz יהיה מספיק, אין צורך בדיוק מעבר לכך), אורך האנטנה יהיה רבע מאורך הגל אותו חישבת (רבע למדא) כדי להקל עליך: (F) תדר = 72.5Mhz (C) מהירות האור = 300e+6 M/Sec אורך גל = C\F 300e+6/72.5e+6 = 4.14M עליך לדאוג שאורך האנטנה יהיה רבע למדא , כלומר 4.14/4 . אנטנה באורך 103 ס"מ תעשה את העבודה. שוב אציין, עליך לוודא ששום חלק ממוליך האנטנה יהיה חשוף - בידוד מתכווץ. את תתפתה להשתמש באיזולירבנד כו כל סרט דביק אחר.

Refael191

New member
הסבר על החישוב???

תוכל בבקשה להסביר שוב את החישוב של אורך הגל (לא כל כך הבנתי...). גם לא הבנתי מה זה מדא -("רבע למדא") כמו כן, אם תוכל לשלוח אותי לאתר שמסביר יותר לעומק אשמח (תחום מעניין...) תודה !!!

לשד

New member
רצוי לא להלחים אלא

ללכת לחנות הטיסנים ולקנות חוט מקורי. לבקש ממשיהוא שמכיר לפתוח את המקלט ולהלחים אותו. אם אתה רוצה תתקשר אני יעשה לך את זה. בדיוק 10 דקות עבודה. בברכה עמרם

isbarak

New member
אפשר להלחים

אני בעל מקצוע בתחום - מהנדס RF ומיקרוגל מזה 30 שנה אתה יכול להלחים במקום הקרוע, רצוי לבודד עם שרוול מתכווץ בדוק טווח לפני ההטסה בהצלחה אילן

למעלה