ממי הבנת? הרופא אמר לך? זאת לידה שניה שלך ואת סוג דם RH (-)? ולגבי המנה הכפולה, ממש לא נראה לי, אבל מי שיעשה לך בטוח ידע, הרי אם הרופא שולח אותך לזריקה אז בהפניה לאחיות הוא כבר יכתוב כמה לתת.
כבר קיבלתי את הזריקה במי שפיר. אני סוג דם שלילי. בשיחה של דרך אגב אחותי ציינה שאני אמורה לקבל שוב זריקה בשבוע 28. מייד טילפני לרופא הפרטי ששכח לציין בפניי עובדה זו, ואמר שאכן הדבר נכון. היום נתקלתי באינטרנט שציינו שבתאומים צריך לקבל חיסון כפול, רציתי לדעת אם יש מישהי בפורום שכבר עברה את זה.
במעקב הריון ניסו לברר את סוג הדם שלי והיה מסובך לברר לא יודעת למה.. ניסו לפנות לתל השומר לברר כמה פעמים ולא התקבלה תשובה חד משמעית בקיצור הרופא במעקב אמר לי כנראה שאת לא צריכה אמרתי לו כנראה או בטוח?? והוא אמר בטוח שלא כי זה נדיר שיהיה לך מינוס.. בקיצור לא קיבלתי את הזריקה, לפני שנכנסתי לניתוח הקיסרי עיכבו אותי בבית החולים כי היו צריכים לדעת בבירור מה סוג הדם הניתוח התעכב 4 שעות עד שקיבלו תשובה מתל השומר שאמרו שאני RH-... ואחרי הלידה התברר שאחת התאומות היא RH+.. בקיצור הייתי חייבת לקבל את הזריקה בהיריון ולא קיבלתי.. כמובן שבבית החולים קיבלתי את הזריקה {פעמיים עד כמה שזכור לי}.. בשחרור שאלתי את הרופא :זה לא מסוכן שלא קיבלתי את הזריקה בהיריון? אז הוא אמר לי: זה כמו שחצית כביש עמוס במכוניות ולא נפגעת.. עד עכשיו אין לי מושג מה בדיוק הזריקה הזו ומה בדיוק היא עושה.. אני רק מודה לה" ששמר עלי ועל התינוקות.. בכל אופן תבררי טוב טוב את סוג הדם כדי שאם צריך -תקבלי.. בהצלחה ממי
מי שיש לה סוג דם RH- רצוי מאוד שתזכור להגיד כשהיא מגיעה לחדר לידה כדי שתקבל את הזריקה גם לאחר הלידה. (בדר"כ מדגישים את זה בתיק המעקב) אני קיבלתי זריקה כפולה!! (מינון של 600 במקום 300) בשבוע 28.
תודה על התשובת. הרופא שלי שלח לי הפניה למינון של 300 למרות שהזכרתי לו שמדובר בתאומים. לתשומת לב כל הבנות, תמיד תבואו עם ידע קודם לגבי בדיקות שאתן צריכות לעשות. אני מטופלת פרטי אצל פרופסר מאוד מוכר, ואני זו שמתזכרת אותו תמיד איזה הפניות הוא צריך לתת לי. תסמכו רק על עצמכן. יום טוב