תודה אורין. עוד קצת על סקס ופמיניזם
אמרת המון. דברייך על ההתעלות הם לב ליבה ועיקרה של העבודה הזו.זוהי האמירה ! מקור ההתעלות, הסיבה לה, הוא העונג שמסב לי הסקס. שאלה , אורין: האם על פי תפיסתך את הפמיניזם אין מקום לביטוי של שמחה ועונג בסקס? האם זה חשוב אם אישה היא זו הנהנית או גבר? סקס הוא דבר טבעי ומענג. לפחות בחיי זה כך, וכפמיניסטית הייתי רוצה שכל אשה תרגיש כך (זהו רק חלק מרצונותי הפמיניסטיים, נקודתי). הייתי רוצה שכל אשה תהיה חופשייה לחוות זאת ולבטא את החוויה(לא בהכרח בתקשורת, אלא עם חבריה/חברותיה, כמו כל חוויה). שדיים לא מסמלים סקס, הם אבר של סקס, הם איבר מיני נשי.לא תחלקי עלי שבמעשה הסקס לשדיים תפקיד חשוב, זהו אזור ארוגני מובהק. נכון, יש לו גם תפקיד של הנקה ואכן בזמנו, נהניתי הנאה רבה להיניק את שלושת ילדי. נכון, יש לו תפקיד (שאנחנו מתעבות ורוצות לעקור מן השורש) של ניצול הנשים לפרסומות סקסיסטיות. נכון,נוצקו על השדיים האלה שלנו תילי תילים של אשפה וניצול והשפלה מכיוונים שונים, ולא ניכנס לפירוט כרגע.... אבל אמרי נא לי, איפה היית רוצה למקם את היחס שלך כפמיניסטית אל השדיים? אל הסקס? אל העונג שהוא מסב? לא מדברים על זה מנקודת מבט האשה בפמיניזם? זה קיים רק כהיבט גברי/זכרתני? לרוב, כל הצגת שדיים נתפסת כסקסיסטית ללא הבחנה. ראית את התגובות כאן בפורום לתמונה הזו? חלק ניכר מהנשים עדיין רואה בסקס עונג של גבר בלבד, ומשהו מלוכלך וראוי לגינוי. או משהו שיש להסתיר ולהחביא כי הוא אסור - מורשת פוריטנית עמוסה בתוספות ,עוד פן של דיכוי נשים שבשם השוויון אין לה מקום כיום בחיינו, לא כן? מה את אומרת לאותן נשים? העבודה שלי היא מה שאני אומרת , בין השאר, לאותןנשים. כשפמיניסטיות מדברות על שדיים וסקס הן כועסות בצדק על העולם המתייחס אל נשים אך ורק כאל אובייקט מיני ולא רואה בהן את כל המכלול של מהות אנושית. ולכן ברור לי שיש מקום לביטויים המציגים את השדיים מזווית של כאב/חסר/כריתה. אבל חיפשתי ולא מצאתי ביטויים של חדוות סקס. האם זה מוקצה מחמת מיאוס? אולי באמת לא קראתי מספיק ויש בספרות ביטויים כאלה. באמנות הויזואלית אין...וכאן באה העבודה הזו שלי, לתוך החלל הריק הזה, חלל שבו אני מבקשת לשמוע ולהראות על הטוב והחיובי שבסקס ולא רק על היותו כלי לניצול האשה. צר לי אם התבטאתי בגסות לגבי התבכיינות פמיניסטית ואני מקווה שהפעם הסברתי זאת טוב יותר. חשוב לי לציין, כתגובה לפתיח שלך : "הפרשנות שלי, אילו היו אומרים לי שזוהי אמירה פמיניסטית..." שהעבודה הזו נעשתה קודם כל ספונטנית. כלומר - המראה הזה של אשה עפה בשדיים פרושות - זהו מראה שנחת בתוך ראשי כמו שאסוציאציה נוחתת בראשינו.הוא לא נולד מתוך רצון לומר אמירה פמיניסטית. רק אחר כך עסקתי בהגיון/משמעות/פרשנות של התמונה הזו. אני מנסה לומר שזו אמירה מאד אישית רגשית. לא היה לי מסר למסור שחיפשתי לו ביטוי אמנותי. מחשבה על מסרים ואמירות שאני רוצה לבטא זו קטגוריה אחרת בחיי, וגם לה יש מקום נכבד ביותר. "הפרשנויות שלך, שמגיעות ממקום דחוס בדעות קדומות לגבי נשים..." - לולא ידעתי בבטחה עד כמה ראשי נקי מכל דעה קדומה לגבי כל דבר, ולולא ידעתי שאחד מכלי החינוך העצמי שלי וחינוך ילדי הוא התנערות מכל דעה קדומה ובדיקה חקרנית של כל אמירה - הייתי אולי נעלבת קצת מתגובתך שציטטתי כאן. לכן אני מזמינה אותך לקרא שוב את דברי ולהראות לי בדיוק את דעתי הקדומה. כי מיד אני רוצה להתנער ממנה. אם כוונתך לביטוי - השדיים הם סמל לסקס - הרי שנראה לי שהסברתי שוב. הניצול הזכרתני לרעה של השדיים מאוס בעיני לפחות כמו בעיניך... קורה הרבה שמוציאים דבר מהקשרו, או לא קוראים בעיון, ומיחסים כוונות שלא היו ולא נבראו אך ורק משום שהיה שם ביטוי כמו " השדיים מסמלים סקס". עצם העלאת המילים האלה לא פוסלת אותן אם הן בהקשר מסויים. מה עשיתי בחיי האישיים עם הדעות הקדומות האופפות את מקומותינו, ואיך מימשתי ועדיין מממשת בעצמי את השויון הנדרש על פי הפמיניזם - אשמח לספר בהודעה אחרת ביום אחר. כמו כן על הסדר החברתי שהייתי רוצה לראות כאן - תופתעי, אורין. בברכה לייטית