אנטי-פמיניזם

אפרת_ח

New member
נשים משתכרות בממוצע פחות מגברים

האם הכרה בעובדה זאת והבעת מחאה על המצב נחשבות בעינייך "התבכינות"? אם כך לדעתי את לא רק אנטי פמיניסטית את גם אנטי נשים....

amonit

New member
זו אמנם שימוש במיניות האישה

אך אין בו כל רע!! אם נתעלם לרגע מכוונת המשוררת [תסלחי לי לרגע לייטית], אני רואה בו שימוש בנשיות בכדי לפרוש כנפיים ולעוף, לאו דווקא במישור המיני , אלא להשתמש במה שיש לנו כמנוף ליצירתיות, להתפתחות , להמריא מעלה מעלה. שדים כסימבול לא כ"פטיש" [פ´ רפה]

soulbird

New member
להשתמש במה שיש לנו

זה שוב להפוך את האישה לאובייקט מיני. האם אפשר להמריא מבלי להשתמש בגוף ככלי למיני

wasaby

New member
מעניין

השדיים בדרך כלל מיוצגים כגורם מכביד על האישה. אישה בעלת שדיים גדולים משויכת לארציות, אדמה, טבע. נשים שמיוצגות כמלאכים או לעיתים נדירות כגיבורות הן בעלות חזה קטן. ובהשאלה משתמעת מיצוג כזה הטענה כאילו מיניותה של האישה מכתיבה לה נחיתות והיא צריכה להתכחש לה עם מנת להשתמש במוחה. פה עשית דווקא יצוג הפוך, האישה מתרוממת על ידי החלק שמייצג את נשיותה. עם זאת מפריע לי היצוג הקלאסי של האישה כמלאך, זה נוטה להתחבר למגמות של שימת האישה האידאלית על כן - ממנו היא אינה יכולה להשפיע על המציאות או הפרדה בין המדונה לזונה.

לייטית

New member
אשה שעפה היא לא מלאך!!!!!!!

מרגע שיצאה היצירה מידי והיא נתונה להתבוננות, הפענוח בידי המתבונן, ואני לא יכולה לומר לך שלא עשיתי פה שום מלאך, אם אתה רואה מלאך! מבחינתי, מה שעשיתי - המעוף הוא דימוי להתרוממות הרוח, להרגשה של עילוי, אולי תחת השפעת סמים מרגישים ככה, מה שנקרא "להיות בהיי" שאר דבריך מבוססים הרי על דימויים מקובלים ועל מוסכמות שחלק מהן אנחנו כבר לא ממש אוהבים, בלשון המעטה....

amonit

New member
כדבר אמנית לאמנית....

ביקשתי סליחה מכיוון ששמתי את דבריך בצד לרגע, אולי הבנתי את הסמבוליזם מכוון שגם אני אמנית. את יכולה ללמוד ממגוון התגובות פה מספר דברים: א. לעיתים מילותנו מפריעות ליצירה לדבר בעד עצמה שימי לב: נשפטת פה יותר על מה שכתבת ופחות על מה שפיסלת. ברגע שהפסל עומד ברשות עצמו, לא משנה כלל מה רצינו להביע, מה התכוונת לומר. כשאת מספרת על כוונותייך את נמדדת ב " האם היא הצליחה להעביר את המסר?" לעיתים את המילה הכתובה על העבודות עדיף להשאיר לאחרים. ב. כל אדם רואה אמנות מתוך מכלול כלים סובייקטיבים מתוך הקשרים ואסוציאציות בשונה מחברו. תני להם לעורר את הויכוח- את שאלת את השאלה זו אמנות בפני עצמה. את התשובות- תשאירי לאחרים.

לייטית

New member
את צודקת ואני מסכימה עם כל מילה

התכוונתי לתת עוד "ספיץ´" אחד בדיוק על זה ואת הקדמת אותי וחסכת לי... למדתי את השעור שלי. חןחן.

טל קר

New member
אהלן לייטית, בהקשר הזה אני חייבת לך

התנצלות. תגובתי היתה מעט "קשוחה" בגלל שאחרי שראיתי את ה"פמיניסטיות המתבכייניות" ישר קוטלגת אצלי בתור "אוי, לא, שוב פעם?", ואני שמחה לראות שהתבדיתי.

הביטוי האומנותי שלך מאד מוצא חן

בעיני. ההתייחסות שלי, נובעת מיכולת התבוננות שלעניות דעתי יש לי, הודות לשנים של עיסוק בתחום. היצירה יפה, הפרשנות שאת נותנת לה, לא יפה בעיני. הפרשנות שלי, אילו היו אומרים לי שזוהי אמירה פמיניסטית, היא: השדיים, אלה המשמשים אובייקטים מיניים והופכים את האשה עצמה לאובייקט, הופכים כאן, לכנפיים המביאות אותה להתעלות ולהתרומם הרחק מעל ומעבר לליכלוך שמשליכים בנשים דרך קבע. בהפוך על הפוך, אנחנו הנשים, יכולות להיעזר בנשיות שלנו, ע"מ להגיע לגבהים ולתקווה. הפרשנות שלך, שנשים מתבכיינות, תסלחי לי, זוהי אמירה זכרתנית מובהקת. נשים הגיעו למצב בו הן אומרות: אתם לא רוצים לשמוע על השדיים שלי ברגע בו הן חולות ונכרתות? אז הנה - לא רק שתשמעו אלא גם תראו איך זה. האמירה שלך ששדיים מסמלים סקס? עוד רעיון זכרתני מובהק שתוקע את הנשים עמוק עמוק במיטה, במטבח בכביסה. הפרשנויות שלך, שמגיעות ממקום דחוס בדעות קדומות לגבי נשים, יביאו לכך, שבכל פעם שתצעקי מעונג, תשמעי - בתוך ראשך - מישהו צועק לך "זונה". אולי כדאי לקרוא וללמוד קודם על פמיניזם, לפני שאת מפרשת אותו בדרך מוטעית, ויוצרת יצירות שאמירתן הפוכה למה שאת התכוונת אליו. בהצלחה.

לייטית

New member
תודה אורין. עוד קצת על סקס ופמיניזם

אמרת המון. דברייך על ההתעלות הם לב ליבה ועיקרה של העבודה הזו.זוהי האמירה ! מקור ההתעלות, הסיבה לה, הוא העונג שמסב לי הסקס. שאלה , אורין: האם על פי תפיסתך את הפמיניזם אין מקום לביטוי של שמחה ועונג בסקס? האם זה חשוב אם אישה היא זו הנהנית או גבר? סקס הוא דבר טבעי ומענג. לפחות בחיי זה כך, וכפמיניסטית הייתי רוצה שכל אשה תרגיש כך (זהו רק חלק מרצונותי הפמיניסטיים, נקודתי). הייתי רוצה שכל אשה תהיה חופשייה לחוות זאת ולבטא את החוויה(לא בהכרח בתקשורת, אלא עם חבריה/חברותיה, כמו כל חוויה). שדיים לא מסמלים סקס, הם אבר של סקס, הם איבר מיני נשי.לא תחלקי עלי שבמעשה הסקס לשדיים תפקיד חשוב, זהו אזור ארוגני מובהק. נכון, יש לו גם תפקיד של הנקה ואכן בזמנו, נהניתי הנאה רבה להיניק את שלושת ילדי. נכון, יש לו תפקיד (שאנחנו מתעבות ורוצות לעקור מן השורש) של ניצול הנשים לפרסומות סקסיסטיות. נכון,נוצקו על השדיים האלה שלנו תילי תילים של אשפה וניצול והשפלה מכיוונים שונים, ולא ניכנס לפירוט כרגע.... אבל אמרי נא לי, איפה היית רוצה למקם את היחס שלך כפמיניסטית אל השדיים? אל הסקס? אל העונג שהוא מסב? לא מדברים על זה מנקודת מבט האשה בפמיניזם? זה קיים רק כהיבט גברי/זכרתני? לרוב, כל הצגת שדיים נתפסת כסקסיסטית ללא הבחנה. ראית את התגובות כאן בפורום לתמונה הזו? חלק ניכר מהנשים עדיין רואה בסקס עונג של גבר בלבד, ומשהו מלוכלך וראוי לגינוי. או משהו שיש להסתיר ולהחביא כי הוא אסור - מורשת פוריטנית עמוסה בתוספות ,עוד פן של דיכוי נשים שבשם השוויון אין לה מקום כיום בחיינו, לא כן? מה את אומרת לאותן נשים? העבודה שלי היא מה שאני אומרת , בין השאר, לאותןנשים. כשפמיניסטיות מדברות על שדיים וסקס הן כועסות בצדק על העולם המתייחס אל נשים אך ורק כאל אובייקט מיני ולא רואה בהן את כל המכלול של מהות אנושית. ולכן ברור לי שיש מקום לביטויים המציגים את השדיים מזווית של כאב/חסר/כריתה. אבל חיפשתי ולא מצאתי ביטויים של חדוות סקס. האם זה מוקצה מחמת מיאוס? אולי באמת לא קראתי מספיק ויש בספרות ביטויים כאלה. באמנות הויזואלית אין...וכאן באה העבודה הזו שלי, לתוך החלל הריק הזה, חלל שבו אני מבקשת לשמוע ולהראות על הטוב והחיובי שבסקס ולא רק על היותו כלי לניצול האשה. צר לי אם התבטאתי בגסות לגבי התבכיינות פמיניסטית ואני מקווה שהפעם הסברתי זאת טוב יותר. חשוב לי לציין, כתגובה לפתיח שלך : "הפרשנות שלי, אילו היו אומרים לי שזוהי אמירה פמיניסטית..." שהעבודה הזו נעשתה קודם כל ספונטנית. כלומר - המראה הזה של אשה עפה בשדיים פרושות - זהו מראה שנחת בתוך ראשי כמו שאסוציאציה נוחתת בראשינו.הוא לא נולד מתוך רצון לומר אמירה פמיניסטית. רק אחר כך עסקתי בהגיון/משמעות/פרשנות של התמונה הזו. אני מנסה לומר שזו אמירה מאד אישית רגשית. לא היה לי מסר למסור שחיפשתי לו ביטוי אמנותי. מחשבה על מסרים ואמירות שאני רוצה לבטא זו קטגוריה אחרת בחיי, וגם לה יש מקום נכבד ביותר. "הפרשנויות שלך, שמגיעות ממקום דחוס בדעות קדומות לגבי נשים..." - לולא ידעתי בבטחה עד כמה ראשי נקי מכל דעה קדומה לגבי כל דבר, ולולא ידעתי שאחד מכלי החינוך העצמי שלי וחינוך ילדי הוא התנערות מכל דעה קדומה ובדיקה חקרנית של כל אמירה - הייתי אולי נעלבת קצת מתגובתך שציטטתי כאן. לכן אני מזמינה אותך לקרא שוב את דברי ולהראות לי בדיוק את דעתי הקדומה. כי מיד אני רוצה להתנער ממנה. אם כוונתך לביטוי - השדיים הם סמל לסקס - הרי שנראה לי שהסברתי שוב. הניצול הזכרתני לרעה של השדיים מאוס בעיני לפחות כמו בעיניך... קורה הרבה שמוציאים דבר מהקשרו, או לא קוראים בעיון, ומיחסים כוונות שלא היו ולא נבראו אך ורק משום שהיה שם ביטוי כמו " השדיים מסמלים סקס". עצם העלאת המילים האלה לא פוסלת אותן אם הן בהקשר מסויים. מה עשיתי בחיי האישיים עם הדעות הקדומות האופפות את מקומותינו, ואיך מימשתי ועדיין מממשת בעצמי את השויון הנדרש על פי הפמיניזם - אשמח לספר בהודעה אחרת ביום אחר. כמו כן על הסדר החברתי שהייתי רוצה לראות כאן - תופתעי, אורין. בברכה לייטית

מאד שמחה לקרוא את דברייך ולהבין

שטעיתי בפרשנות שלי אותם. אחרי שטרחת הרבה והסברת, וגם קראתי שוב, אני מסכימה איתך. אולי המשפט ההוא, ששדיים מסמלים סקס, הוא הקוץ שבאליה. ברור שאני בעד כל ביטוי חופשי מדעות קדומות ומסטיגמות של כל אדם ואדמה. ברור שביטוי כזה הוא כמעט בלתי אפשרי בתרבות בה אנו חיות. כשאומנים עושים דברים ע"מ לשבור את התבניות הרגילות, ומשתמשים בחומרים שנראים בד"כ והצגת התבנית הנהוגה, אפשר לטעות ולפרש זאת כרגיל. אני מחזקת ומאמצת את ידייך. יופי. האם ראית את התערוכה של איילת (שם משפחה?) בעין הוד?

לייטית

New member
רווח לי....באמת.

ולא, לא ראיתי את בעין הוד את התערוכה הזו. יש עוד פרטים עליה?

נזכרתי, איילת פיינטו-צלמת עשתה

תערוכה מדהימה ועם אמירה חזקה נשית-פמיניסטית. אני חייבת לחפש אותה ולדעת איפה אפשר לראות עוד.

lovelove2

New member
יש לך ראיית מציאות מעוותת מאוד

נשים אוהבות שדיים!!! ניתוחים להגדלה/הקטנה/הרמה של חזה נשי לתפארת מדינת ישראל והעולם כולו מבוצעים בסיטונאות ע"י מאות רבות של משפצי גוף העסוקים עד מעל האוזניים בגביית כסף מנשים המנסות להאדיר את מה שאת שוללת. סימן: שאת לא מחוברת למציאות החיים. אומר: שאת חיה בסרט. מסקנה: את הוזה!

לייטית

New member
רוצה שיעור בהבנת הנקרא?

מי בדיוק אמר, ואיפה, שאשה לא אוהבת שדיים? איפה את/ה רואה שזה כתוב? אני? אורין קיי בדבריה אלי? העיקר לקפוץ........

ניתוחים של חזה נשי

אכן מבוצעים בסיטונאות, אבל כלל וכלל לא לתפארת מדינת ישראל, אלא דווקא לבושתה - לבושת החברה המערבית בכלל - העוסקת באופן שיטתי בהעברת מסר קבוע לנשים, כאילו גודל החזה שלהן או מידת זקיפותו הם דרך לקבוע את ערכן העצמי ואת מידת התאמתן לנורמה, ברמה הערכית. נשים אכן מנסות להאדיר משהו שאני שוללת - הן מנסות להתקרב לאידאל חיצוני מוכתב, שלעולם לא יגיעו אליו, וגורמות לעצמן בעטיו סבל מר, הן גופני, אם הן מבצעות ניתוחים לשינוי מבנה גופן, והן נפשי - גם כשהן מבצעות ניתוחים כאלה, וגם כשהן נמנעות מהם. הן עושות את זה כסוכנות של מה שאתה מסרב להכיר בו - אידאולוגיה שוביניסטית, מתוך בחירה שאיננה חופשית, ואיננה מודעת לסבל ולנזק שהאידאולוגיה עצמה, וההשלכות שלה על תפיסת הגוף, גורמות להן. אף אחד לא חי פה בסרט, וייחוס הזיות למי שעמדותיו שונות משלך הוא דרך מצערת מאד שלא להתווכח - ושלא להכיר בקיום עמדות כאלה. הכחשת עולמן של המשתתפות איתך בויכוח נובעת מחרדות, חששות, בהלה עמוקה - ומאפשרת למכחיש לחיות בסרט ולהזות - משום שאיננו מכיר בקיום עמדות נוספות לשלו, שמה לעשות - קיימות דווקא במציאות. אני מתעלמת מחלק מההודעות שלך, שברור לי שהאוילות בהן ניכרת על פניהן - ואין צורך כלל להשיב להן, בעיני. בהודעה זו היו דברים שחשבתי שאולי מישהו או מישהי עלולים לתפוס כ"מבלבלים", ולכן התגובה.

טל קר

New member
הרבה מהאנטיגוניזם לדעתי הוא תגובה

פאבלובית לאור חינוך במסרים חברתיים שמקשר פמיניזם לדברים רעים. פמיניסטיות? מתבכינות. מכוערות. שונאות גברים. שורפות חזיות. מי רוצה בכלל לאהוד כאלה? בגלל זה אפילו נשים שמעתי אומרות: אני? פמיניסטית? טפו טפו, אני שוויוניסטית, אני בעד שוויון. בנוסף כפי שציינה היפטיה, אנשים פוחדים משינוי. אנשים גם לא אוהבים שמשנים להם את מה שהם רגילים אליו. אנשים לא אוהבים שמנסים להלחם נגד הנחות היסוד שלהם, על אופן ראיתם את החיים. היתה קופסה שחורה של תפקידי נשים ותפקידי גברים, והפמיניזם פתח את הקופסה וניסה לשאול למה. למה מה שבתוך הקופסה השחורה נמצא דווקא שם. לחלק מהאנשים פמיניזם משמעותו הרעה משמעותית בנוחות המידית שלהם. האין זה נחמד שמישהי מנקה, מכבסת, מבשלת, מטפלת בילדים, ואתה, בזמנך הפנוי, אם בא לך "עוזר קצת"? יש כאלו שמפחדים מפמיניזם (ופחד גורם לשנאה) כי הם מפחדים מההשלכות שלו.

למעלה