אנטי פילת

rastaman8

New member
אנטי פילת

שלום לכולם, אני בשלבי מיון סופיים בכמה חברות כרגע במקביל. באחת מהם הודיעו לי שרוצים שאני יתחיל לעבוד, אבל נשאר עוד פרט קטן של פילת - מבחן של כמה שעות טובות ... אני באופן עקרוני נגד מבחנים כאלה, ואמרתי כבר בשיחת טלפון שהודיעו לי : "התקבלת, אבל צריך רק לעשות פילת וזהו" , שאני לא מתלהב מזה . כמו שאמרתי, אני די מתנגד לצורת מיון הזו (ואני שוקל לסרב בכלל אם להמשיך בתהליך עם החברה הזאת..), מכמה סיבות כמו : - לא למדתי תואר של 5 שנים טכניון בשביל לעבור עוד מבחן שיגיד למעסיקים שלי שאני שרוט - את זה אני יכול להגיד להם בעצמי :) - אני לא מתמודד על משרה של מנכ"ל חברה... סה"כ משרת מתכנת בצוות רגיל - לא מתאים לי צורת מיון כזו שבה אני צריך להיות במצב של תחרות ו"ראש בראש" עם המועמדים הנוספים שמתמודדים איתי על המשרה - יש לי הצעות מעוד מקומות שלא כוללים את המבחנים האלה אני בכל מקרה לא מתכוון ללכת בקרוב מסיבה מאוד פשוטה שבחיים שלי לא עשיתי מבחן של 5 שעות, ואם אני ילך אז זה יהיה רק אחרי הכנה עצמית שאני יעשה של איזה שבוע שבועיים, ובחברה שרוצים אותי יכולים מבחינתי לחכות או שנגיד להם שלום יפה... מה גם שהבנתי מפה, שאם לא הולך לי טוב במבחנים, אז אני מחוק לשנתיים !!?? חפרתי פה קצת בפורום והבנתי שיש ספר של מכון נועם. אפשר לקנות אותו בקרביץ או משהו כזה ? עד כמה הוא באמת עוזר ? אני בכל אופן ישמח לקבל תגובות כנות מכם :)

לא חייבים לקנות את הספר

אתה יכול לנסות למצא אותו בספריות. הספר מאוד מקיף, ולדעתי אם תחליט ללכת למבחנים, כדאי לך להעזר בו (למרות שאני נכשלתי גם לפני שקראתי את הספר וגם אחרי...). אם תכשל במבחנים של פילת תהיה מחוק לשנתיים בפילת, אבל יש גם מכונים נוספים, עם קצת מזל אולי בפעם הבאה תישלח למכון אחר... בכל מקרה, בהצלחה!

לי הספר לא עזר

אולי אפילו הפריע, כי היו דברים שונים ממה שציפיתי. למשל כתוב שבראיון אישי מצפים לשמוע עליי בעיקר מהצד המקצועי - כלומר עד כמה אני משקיע בעבודה וכו', אבל הפסיכולוגית שם רצתה לשמוע את כל קורות חיי עם פרטים על איך הרגשתי בכל גיל. לא התכוננתי לזה שאני צריך לספר את כל קורות חיי (הלא מקצועיים). בכלל, הראיון עם פסיכולוגית זה חלק ממש לא כיפי, במיוחד לאנשים ביישנים.

אין חיה כזאת

"באחת מהם הודיעו לי שרוצים שאני יתחיל לעבוד, אבל נשאר עוד פרט קטן של פילת - מבחן של כמה שעות טובות ... אני באופן עקרוני נגד מבחנים כאלה, ואמרתי כבר בשיחת טלפון שהודיעו לי : "התקבלת, אבל צריך רק לעשות פילת וזהו" , שאני לא מתלהב מזה ." אם היית מתקבלת, לא היו דורשים פיל"ת שעולה להם כסף ומעקב את תחילת העבודה שלך. אם דורשים פיל"ת שעולה להם כסף, הם כנראה הולכים לעשות משהו עם התוצאות - לדוגמא להחליט אם תתחילי לעבוד או לא. אני לא ממליץ על הספר - המבחנים נראים לעיתים שונים מאוד מהספר, ואז הוא ביטול זמן במקרה הטוב ומקלקל במקרה הרע.

0 אור 0

New member
דעה מעט שונה

יש לא מעט חברות בשוק, אשר מסתמכות על פילת ודומיו ככלי מיון (עיקרי או נוסף למקרים שמתלבטים). אם יש לך עבודות חלופיות "ביד" שוות ערך ללא פילת, אז בהחלט אין בעיה שתוותר על עבודה זו ותבחר באחת מהאחרות, אבל אם אתה רוצה את העבודה הזו, אין מצב שאתה תגיד שלא מתאים לך פילת ועדיין תישאר מועמד. מבחינת המעסיק הפוטנציאלי זה ישר מעורר חשד שמשהו לא בסדר אצלך , או מעמיד אותך במצב של עושה צרות, או במקרה הטוב ביותר לא מאפשר להם לקבל החלטה בכלים שהם רוצים. המשמעות של שליחה לפילת היא אחת מאלו: 1. יש להם כמה מועמדים סופיים שהם מתקשים להחליט ביניהם 2. הם משוכנעים שאתה מתאים מהפן המקצועי , אבל חוששים בגלל משהו בפן האישיותי, ורוצים לקבל חוות דעת נוספת לפני שהם מחליטים 3. נוהל קבוע של החברה - יש באמת כמה חברות (מעט לדעתי) שפשוט מחייבות לעבור את כל התהליך של המיון גם אם הם ב100% משוכנעים שאתה מתאים. עדיין הם חייבים לשלוח אותך לעבור את כל השלבים. בכל מקרה - שורה תחתונה לדעתי היא שאם אתה רוצה את המשרה אתה חייב ללכת. לגבי ספר הכנה - הוא לא מהווה הכנה מושלמת, אבל בהחלט נותן כמה טיפים טובים. הטיפ שלי הכי עזר הוא דוקא הטיפ לגבי הגישה למבחן עצמו ולבוחנים. ממליצה לפחות לדפדף בספרים ולעבור על ההמלצות באינטרנט (יש בקישורי הפורום ובדיונים קודמים) איך לגשת למבחן כזה כדי להצליח.

rastaman8

New member
פרט נוסף

תודה על חוות הדעת שלכם, הם באמת מועילות לא ציינתי לפני כן - מדובר בחברה שמסופחת לאמדוקס (חברה בת), ולכן היא מחוייבת לנוהלי הגיוס שלהם - ולפי התגובות פה בפורומים אני מבין שאמדוקס תמיד שולחת לפילת, והיא למעשה ממנת את פילת חחח...

מוטציה1

New member
מה שם החברה?

האם החברה היא אחת מהרכישות האחרונות? XACCT ? QPASS? אם כן, אתה כנראה מצטרף לחגיגה מאוחר מדי. חוזה העסקה שלך יהיה אמדוקסאי לחלוטין ולא יכלול בונוסים שהיו קיימים בחברות קודם לכן, אם כי לאחר הרכישה הם פשוט בוטלו, אבל את האופציות אף אחד לא ייקח לנו!!! בנוסף, סוגי הרכבים יהיו הבנאליים שבחבורה ולא הסטנדרט שהיה נהוג בימינו. במילים אחרות, כ"כ הרבה אגו, 5 שנים טכניון ולכאן אתה מגיע? אתה ממש לא אוהב את עצמך. תעשה לך טובה ולך על אלטרנטיבה ראויה. השוק היום במצב קצת יותר טוב ולא חייבים להתפשר, בטח שלא בענף התוכנה. אגב, הייתה תקופה בה אמדוקס הפסיקה עם פילת כי התקשתה לגייס. אל תדאג, המבחנים של אמדוקס בפילת הם חותמת גומי בלבד. עדיין לא שמעתי על מישהו שלא עבר אותם.

rastaman8

New member
הגעתי דרך חברת השמה unilink

(אלה לא SQLINK הנדחפים לכל חור האלה), אני מגיע דרך חברת השמה, ואין לי מושג עדיין איך נראה חוזה חחחח.. החברה בת שאני מגיע אליה נקנתה לפני כ-9 חודשים, ובקשר לאוטו - הלוואי ואני יקבל מאזדה :)) וואלה אחי, אתה מדבר על אופצייה ראוייה, ואני פשוט נשאר פתוח לאופציות.. לא נראה לי שאמדוקס מקום פסול(או שאולי לא הבנתי אותך נכון)... אני אישית דווקא מעדיף חברה קטנה

אם כבר מדברים על מכון פילת

איפה ניתן למצוא מבחני הכנה טובים... לבחני החישוב והצורות (ולא הספר של מכון נועם) תודה מראש

0 אור 0

New member
המבחנים שיש במכונים היום

קשים בסדר גודל ממה שהדוגמאות בספרים מביאות, וגם הצורך לעשות אותם על מחשב מוסיף מורכבות וקושי. ממליצה שתנסה לאתר ספרי הכנה ישנים לפסיכומטרי מהתקופה שהם כללו מבחני צורות מהסוג הזה, או שאם זה מבחן ממש קריטי אפשר גם ללכת להכנה - אני לפני שנים רבות הלכתי להכנה של מכון הדס (הסיבה שבחרתי בהם היתה פשוטה - הם עלו חצי מהמתחרים) והופתעתי מאד לראות את אותן השאלות גם בצורות, גם בזכרון והכי חשוב בשאלות הטכניות - ומודה שאם זו היתה הפעם הראשונה שהייתי נתקלת במבחן הזה הייתי נופלת (עובדה שזה קרה במבחן שעשיתי במכון ההכנה) - המבחן עצמו היה מאד קל, אבל ההסבר מה צריך לעשות היה כל כך לא מובן, שרק ההתנסות הקודמת הצילה אותי

yuval701

New member
לא צריך לעשות הכנה

אם עברת בחינה פסכומטרית , אז יש בחינות מהן אילו. לאחר מכן דינמקיה קבוצתית ופה תהיה אתה תשתתף קצת וזהו. צריך לצייר ציורים לדוגמא ( לא כולם ציירים) ,כגון עץ - צייר עם שורשים ,מראה שיש לך אחיזה בקרקע. אין הרבה מה להתכונן צריך להיות אתה בלבד. עברתי מספר בחינות לתחומים שונים ללא הכנה.

rastaman8

New member
קניתי היום את הספר

קניתי היום את הספר של מכון נועם בסטימצקי עלה 198 שקל. אני מקבל את כל ההמלצות שלכם, אבל פשוט נראה לי לא חכם לגשת למבחן של 5 שעות בלי הכנה מסוימת לפני ואפילו שתהיה הכנה מינימלית... אולי זה סתם בשביל ההרגשה, אבל תמיד טוב לדעת שעשית את המקסימום לא ככה ? עדיין לא קבעו לי את הראיון בפילת, אז אני אוכל ללמוד בינתיים...

אני עשיתי מבחנים בפילפס

ואני רוצה להגיד לכם שהם היו קשים רצח או שאני לא מספיק טוב :))) מזה המבחנים האלו מאיפה ממציאים אותם לא הגיוני.....

alone66

New member
משהו חבור מאוד לגבי המבחני מיון ...

שיש כיום שבטוח אתם מכירים את שמם אני רוצה להגיד לכם שכל המכונים שנבחנתי בהם במבחנים האלו נכשלתי אז נכון שאני לא מחשב מהר , נכון שאני לא יודע אנלוגית מילים נכון שאין לי כישורים טכניים (לפי המבחנים של המכונים האלו) אבל אני הגעתי למקום עבודה מכובד מאוד אחד ממפעלי היי טק המובלים לא עשו לי שם מבדקים מזורים כאלו ואני רוצה להגיד לכם שהיום המנהל לא רוצה לוותר עלי אני אחד העובדים המקצועים והטובים ביותר אז אני לא מבין מה כל הקשקוש הזה של המבחנים המוזרים האלו שהם עושים מהם רוצים להוכיח ?

למעלה