אנטי פוג למארז תת מימי

nir_az

New member
אנטי פוג למארז תת מימי

משהו יודע איך משתמשים באנטי פוג למארץ תת מימי של מצלמה (דיגיטלית)

ביקו

New member
זה פשוט...

טפטף טיפה או שתיים מהנוזל על החלק הקדמי פנימי של הזכוכית ונגב קלות עם נייר סופג או מטלית. בברכת RTFM

nir_az

New member
צילום תת מימי

צלמתי בסוף שבוע באילת תמונות וסרטים המצלמה הדיגיטלית. מי שרוצה אני יכול לעתות כמה תמונות נראה שאני לא ממש מטיב לצלם. כנראה שיש כמה עקרונות שאני לא יודע על צילום תת מימי. כל שמוכן לתת כמה טיפים מוזמן.

אבי ע

New member
שים כמה תמונות

לא כבדות מדי, והמומחים לדבר ודאי יתנו לך הערות מועילות.

בובי

New member
כמה עיצות לצילום

דבר ראשון והכי חשוב הוא להפעיל באופן קבוע את הפלש. עוד עיצות מצלמה דיגיטלית בשונה ממצלמה רגילה יש לה השהיה של בין שניה ל2 מזמן הלחיצה על הכפתור עד הצילום. שזה המון זמן ובזמן זה אתה צריך להחזיק את המצלמה בכיוון האוביקט המצולם ללא תזוזה או בעקיבה איטית אם זה דג וכדומה. זה טבעי שיוצאות כמה תמונות מטושטשות לי יוצר ברך 5 עד 10 תמונות מטושטשות לכל 150 תמונות. וזה בדרך כלל כי זזתי בזמן הצילום. עוד תופעה שגיליתי היא שלפעמים במצב ראות לקויה וכשיש חול במים האוטופוקוס מתמקד על החול שבמים ואז התמונה יוצאת מטושטשת. נגד זה אין הרבה מה לעשות חוץ מלעבוד עם פוקוס ידני שזה די מגביל לדעתי. בהצלחה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אנטי פוג למארז מצלמה

האנטי פוג אמור למנוע הצטברות של אדים על גבי הזכוכית אולם לא אמורים כלל להיות אדים או רטיבות בתוך המארז. בכל מקרה מומלץ לשים שקית של "סיליקה ג´ל" בתוך המארז מתחת למצלמה באופן שלא יפריע, החומר סופח לחות ואף משנה את צבעו במגע עם לחות כך שיש אינדיקציה לחדירת לחות לתוך המארז מה שמחייב הפסקה מיידית של הצלילה ובדיקה כיצד חדרו מים למצלמה. ו ב ב ח י " נ

javierg

New member
אנטי פוג למארז

כדאי לך לקרוא היטב את הוראות היצרן של המארז. יכול להיות שיש אזהרה ששימוש בחומרים מסוימים שיכולים לגרום לנזק לפלסטיק של המארז. כדאי לך להיות בטוח שאין באנטי-פוג חומרים כאלו. אחת הדרכים הפשוטות יותר להקטין הווצרות של אדים במארז היא השוואת טמפרטורות לפני שאתה סוגר את המארז ומכניס למים.

ביקו

New member
נכון מאד לגבי השוואת הטמפ´...

ומה שכתבתי לגבי האנטי פוג למארז המצלמה, נלקח מה MANUAL של המארז הזהה למארז הסוני שלי, כך שאין מה לחשוש.

javierg

New member
רציתי רק לחדד את הנקודה

זאת בעקבות נסיון רע עם גירוז Orings שגרם נזקים לכמה חברים כאן בפורום. יש כל כך הרבה סוגים של נוזלי אנטי-פוג שנראה לי שכדאי לבדוק טוב תאימות חומרים לפני השימוש. לי קרה פעם שחומר אנטי פוג הרס עדשת פלסטיק והפך אותה לעכורה לחלוטין בצורה בלתי הפיכה.

למעלה