אנטי וירוס NORTON

אנטי וירוס NORTON

לפני כשנתיים רכשתי אנטי וירוס של NORTON, שלפי מה שהסביר לי הנציג בזמנו, מתאים ל3 מחשבים. התקנתי אותו על מחשב אחד, והתקופה השנתית נגמרה.
כעת, האם פג התוקף של התוכנה רק במחשב הנוכחי או שהיא מתאימה לעוד 2 מחשבים לתקופה של שנה מעכשיו?

ועוד מספר שאלות:

האם ניתן להתקין את התוכנה שוב על המחשב הנוכחי (במקום במחשבים אחרים)?

מתפרסם בגרופון אנטיוירוס של NORTON ב65 ש''ח בלבד, יש איזו דרך לדעת שזו התוכנה המקורית?

האם אתם מכירים אפשרות להתקין תוכנת אנטי וירוס טובה ללא תשלום, דרך האינטרנט?

המחשב שלי נהיה איטי מתמיד לאחרונה, האם זה יכול להיות וירוס? ואיך אני יכולה לבדוק זאת?

תודה רבה

Piav

New member
תשובות

1. רישיון מוקצב לשנה מרגע הפעלתו. במקרה של רישיון לשלושה מחשבים, מרגע הפעלתו במחשב הראשון. כלומר, אם היית רוצה לנצל את מלוא כוחו של הרישיון, היה עליך להתקינו בשלושה מחשבים בו בזמן. כעת, לצערי, כבר אין לו כל שימוש, לא על המחשב הנוכחי ולא על מחשבים אחרים.

2. כאמור לעיל, לא.

3. גרופון נחשב לאתר אמין. עם זאת, ישנם מבצעים טובים יותר ברשת, אפילו דרך אתר היצרנית (Symantec) עצמה. תוכלי למשל לבצע רכישה של Norton Internet Security (הכוללת גם חומת אש ומסנן דואר זבל, בנוסף לתוכנת האנטיוירוס) ב(בערך) 40 שקלים כאן. אם תחליטי לעשות זאת, שימי לב לבטל בעת הרכישה את מנגנון חידוש הרישיון האוטומטי.

4. בוודאי. ראי את הדיון הבא, בהתייחס לחלופות חינמיות. באותו דיון הוזכרו Avast ו-AntiVir, אך הן אינן היחידות.

5. יכול להיות, אך לא בהכרח. תוכלי להיעזר במספר כלים פשוטים לצורך אבחון ראשוני בחינם: Malwarebytes, Hitman Pro. אם לא חזרו תוצאות חשודות, כנראה שאת יכולה לישון בשקט. לMalwarebytes גרסה חינמית לביצוע סריקות והסרת נוזקות, ולHitman Pro גרסה חינמית לסריקות בלבד, עם יכולת הסרה המוגבלת ל30 יום מעת הסרת המזיק הראשון.

תודה על התשובה המפורטת

התקנתי את הגרסה החנימית של Malwarebytes, ונמצאו במחשב מעל 300 אובייקטים נגועים, הסרתי אותם, וכעת, מספר דקות אחרי, כשאני מפעילה שוב את הסריקה של התוכנה, היא מוצאת עוד אובייקטים (כ 20), האם זה אומר שבפעולה האחרונה היא לא מצאה את כולם, או שתוך כמה דקות התווספו למחשב שלי עוד אובייקטים נגועים?
חשוב לציין שעדיין לא התקנתי אנטי וירוס, אולי זה מהסיבה הזו?

האם האנטי וירוס של נורטון טוב יותר מהAvast מבחינת "חלקות" וצריכת משאבי מערכת?

איך הAvast מול Microsoft security essentials?

ושוב תודה!

Piav

New member
תשובות

1. כדי שנוכל לבחון את התוצאות עליך לצרף את קובץ הפלט (log) או את תמונת לשונית הממצאים.

2. פחות או יותר אותו הדבר, כאשר Norton מובילה במעט. תוכלי לעיין במבחני ביצועים בלתי תלויים של AV-Comparatives כאן (Norton ו-Avast זכו לניקוד זהה, כ-1.3 נקודות) ובמבחני Passmark פה.

3. כשמדברים על MSE קשה מאוד להתעלם מהציונים הלא מחמיאים, בלשון המעטה, שהיא מקבלת במדד ההגנה במספר מבחנים בלתי תלויים. בדרך כלל, ניתן למצוא אותה בתחתית הרשימה.

האם בתמונה המצורפת

רואים את לשונית הממצאים או שעלי לחפש אותה במקום אחר בתוכנה? ואם זו האופציה השניה, באיזו לשונית?

שאלה נוספת:
אני מבינה שAvast החינמית לא כוללת חומת אש, כמה חומת אש חשובה למחשב שלי? האם ניתן למצוא כזו חינמית ויעילה?

Piav

New member
לא

הכוונה היא למסך דומה שמוצג מיד בסיום הסריקה. במידה ולא כל הכניסות נכנסות בתמונה, מוטב שתצרפי את הפלט בקובץ txt.

ב8/Windows 7 קיימת חומת אש שמספיקה לרוב.

Piav

New member
אלו יישומים בלתי רצויים, אך לא מזיקים

התיוג PUP משמעותו Potentially Unwanted Program. אלו בדרך כלל תוכנות שחומקות אל המערכת דרך סלי התקנה, ללא תשומת לב של המשתמש (ולכן מומלץ בחום לקרוא היטב מה את מאשרת כאשר את מתקינה תוכנות, בייחוד אם הן חינמיות).

הן לא מזיקות, אך עלולות להוות מטרד (למשל, ע"י שינוי מנוע החיפוש בדפדפן, שינוי עמוד הבית, הוספת סרגלי כלים...).

ניתנת לך האפשרות להסרה אם תחליטי לעשות כן ע"י סימון הריבועים (מצד שמאל לכניסות) ולחיצה על הסר.

(למידע נוסף על PUP)

Y. Welis

New member
לאיטיות יש הרבה סיבות

החל מחומרה וכלה בבאגים. כדאי לשלול את אלה של החומרה לפני (עם SPEEDFAN).

התקנתי speedfan,

ונראה שהמחשב שלי אכן סובל מחימום יתר. לפי מה שהבנתי המעלות לא צריכות לעבור את ה 50, ואצלי הן עוברות את ה60.
בנוסף, החלק התחתון של המחשב (אסוס, 13.3) חם כבר הרבה זמן.

אני לא יודעת מה לעשות בנדון.
יש באינטרנט מדריך מפורט על הspeedfan אבל קצת הסתבכתי איתו, ולא ממש הבנתי איך לעבוד עם התוכנה וליצור מצב שהמעלות חוזרות להיות נמוכות.

אני מצרפת כאן את התוצאות, אשמח להכוונתך.

תודה!

Y. Welis

New member
המעבד עובד בניצולת של 100 אחוז

כדאי לברר ב-מנהל המשימות איזה תהליך (או יותר מאחד) מעמיסים עליו. עומס ממוצע לא אמור להיות מעל 30 אחוזים. זה ברמת התוכנה (מערכת ההפעלה ומה שרץ עליה).

בנוסף החום הזה מצביע על בעיית חומרה - המאוורר של המעבד לא מצליח לסלק את החום כי אבק חונק אותו, ואת דרכי האיוורור הפנימיות.

צריך לנקות את המחשב מבפנים. עדיף שיעשה ע"י מעבדה. לא אמור להיות יקר מדי - 150 ש"ח בערך.

ועוד שאלות

איך ומה אני בודקת במנהל המשימות? אשמח להכוונה שלך.

ואיך נקרא הניקוי? מה עלי לבקשה מהמעבדה שאליה אפנה?

Y. Welis

New member
תלוי במערכת ההפעלה. בד"כ לחיצה ל ctrl+alt+del

מעלה אותו. שם לעבור ללשונית 'תהליכים' וללחוץ על עמודת CPU ולברר איזו שורה לוקחת משאבים ממנו (באחוזים).

ניקוי אבק למניעת התחממות. מוכר.

למעלה