אנטי וירוס מומלץ?

טורנאדו

New member
אנטי וירוס מומלץ?

מנסיונכם/ן - מה האנטיוירוס המומלץ לשימוש בבית? NAV?McAfee?Panda? ומה בקשר לחינמים? AVT או Avast שמעתי מצד אחד המלצות מצד שני ביקורות על חוסר יכולת לזהות וירוסים ועל עידכונים מאוחרים??? אני מחובר ברשת עם FW של Kerio חסום ומקונפג אז לא צריך את תכונות הFW . וכמוכן לא מטרידה אותי מערכת "מסובכת" אבל הסביבה היא הטרוגניצת כלומר יש WIN98SE, WINME, WIN2000 ואולי בקרוב גם XP תודה

אנטיוירוס

דעתי היא ש- Mcafee ו- Norton די משתווים ביכולתם. אני התקנתי את Mcafee Online והכל היה בסדר עד שהגעתי לחלק שהייתי צריך שירות מהם. ק-ט-ס-ט-ר-ו-פ-ה, בלשון המעטה. טרטרו אותי ושגעו אותי ב- לך-תחזור. ניסיתי עוד פעם-פעמיים עד שנשברתי ועברתי ל- Norton (ב- 69$ חבילה של Norton Antivirus 2003 Professional עם 2 רשיונות ו- Norton Personal Firewall). בינתיים, אני מרוצה. בגדול, ה- Norton לטעמי גם קצת יותר ידידותי למשתמש מה- Mcafee. למען ההגינות, אציין שלא פניתי לתמיכת Mcafee בארץ, מאחר ורכשתי את החבילה דרך האינטרנט, מאתר החברה. כך גם עשיתי עם החבילה של Norton.

uzi2

Active member
זו בדיוק הנקודה

לשרות בארה"ב גם של מקאפי וגם של סימנטק יצא שם רע מאוד. בארץ השרות ניתן (בגדול) רק לאלו שרכשו בארץ והוא שרות טוב יחסית (עד כמה שיש לי נסיון) גם במקרה של סימנטק וגם במקרה של מקאפי. ומי שרוצה, לשם השוואה, לראות נסיון שלי עם השרות של סימנטק, מוזמן כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=253&msgid=14613990 בשורה האחרונה, שתי התוכנות מצויינות, אם כי יש להשוות לא את גירסת האונליין, אלא גירסה מלאה לזו של נורטון. היום הנטייה שלי היא כן להמליץ על מקאפי. מנוע הסריקה החדש שלהם שיפר ביצועים, וגם בתחום העיקרי שבו הם היו בפיגור מול נורטון (זיהוי וירוסים) הם כמעט ישרו קו (בתחומים אחרים: זיהוי וחסימת אקספלויטים, הסרת וירוסים, וזיהוי טרויאנים, עדיין יש עדיפות למקאפי). אני לא יכול להתייחס לידידותיות, כי אני מכיר רק גירסה יחסית ישנה של התוכנה (4.0.3), וגם כאן יש יתרון מסויים למקאפי, כי הגירסה הזאת על אף היותה ישנה, עדיין נותנת תאימות למנוע הסריקה האחרון (שיצא לא מזמן) ולקבצי נתוני הוירוסים, בעוד שבנורטון יש להחליף כל שנתיים גירסת תוכנה על מנת שעדיין מנוע הסריקה יהיה רלוונטי.

למעלה