אנטי וירוס לWIN8

אנטי וירוס לWIN8

קניתי מחשב חדש שהגיע עם WIN8 וכן אנטי וירוס McAfee ל-30 יום.
התחלתי לבדוק וראיתי שבעצם לWIN8 יש אנטי וירוס מובנה (אם הבנתי נכון, אני לא מבין כ"כ בעניין...) שנקרא windows defender.
במקום אחר ראיתי שהוא לא הכי הכי.
בכל מקרה, כעת שהMcAfee פועל, רשום לי שהwindows defender מושבת.

רציתי לדעת:
א. האם ניתן וכדאי להסתמך על הwindows defender עוד מעט כשתיגמר תקופת הניסיון של McAfee?
ב. במידה ויש טובים יותר, איזה אנטי וירוס חינמי הכי מומלץ? (יצויין כי אני מבצע הורדות).

תודה!

Piav

New member
קודם כל, תתחדש

א. אתה צודק פעמיים. בWin 8 קיים אנטיוירוס מובנה והוא אכן 'לא הכי הכי'.

ב. ישנן אלטרנטיבות חינמיות לא רעות בשוק, כמו Avast (מומלצת) או AntiVir (פחות). אנחנו לא תומכים או מייעצים כאן לגבי שימוש לא חוקי בתוכנות, אך גם במקרה והיית שוקל לרכוש, אין יתרון גדול לתוכנות בתשלום על פני חינמיות. חוץ מזה, מלבד הפן המוסרי, מומלץ בחום לוותר על ההורדות הלא חוקיות, גם מבחינת אבטחה גרידא (אני יודע שיש שחולקים על כך).

Piav

New member
+

אחד הקישורים בהודעה הקודמת נעלם. ראה כאן בהתייחס לMSE וליכולות לא מרשימות במיוחד שהפגין במבחנים בלתי תלויים.

החכמת אותי מאד

אחפש כעת להוריד את Avast.

איפה ניתן להוריד אותו בעברית? [ראיתי פה אבל רשום שזה רישיון לשנה(?)]

שוב תודה!

Piav

New member
הורדה

מכאן, עמודה שמאלית. את השפה ניתן לבחור במעמד ההתקנה אך גם לאחריה דרך הגדרות התוכנה. חשוב שלא תפעיל את avast במקביל לMcAfee. או שתסיר את McAfee כעת, או שתמתין שהרישיון יסתיים ואז תסיר.

התקנתי

הכל טוב.
רק לא הבנתי, רשום: 'אנטי וירוס חינמי', ובהמשך השורה כתוב - 'עדיין לא רשום 30 ימים נותרו'. איך זה?

Piav

New member
גם לגרסה החינמית יש צורך ברישום

פעילות התוכנה תלויה ברישום חינמי המתבצע דרך האתר מדי שנה.

עוד שאלה-

ברשותך,
הוא הקפיץ לי 2 חלונות להתקנה
אחד תוסף לכרום (שאינני משתמש בו כמעט) והשני לפיירפוקס.
האם צריך /כדאי להתקין אותם?

מצורפות תמונות.

Piav

New member
במידה וקיימת בעיית חיבור כלשהיא

בצע: בתפריט avast! בחר בSecurity, לאחר מכן Web Shield ו-Settings. בחלון Settings בחר בMain Settings ואפשר את: Scan traffic from well-known browser processes only.

ביצעתי ועדיין יש בעיות חיבור באקספלורר

מוצג בתמונה מה סימנתי.
המעניין שרק באקספלורר החלו בעיות ולא בפיירפוקס.

Piav

New member
לפי avast! זו בעיה שנגרמת כתוצאה משאריות

של אנטיוירוס שהותקן קודם לכן במערכת. תוכל להשתמש בכלי מטעם McAfee לניקוי שאריות, בתקווה שיפתור את הבעיה.

באסה.

השתמשתי בכלי והוא לא פתר את הבעיה.

למה דוקא באקספלורר זה קורה? מוזר.

ביצעתי שחזור המערכת

לזמן שקדם להסרת ה-מקאפי, הסרתי שוב את מקאפי + הכלי להסרה שלהם, + הפעלה מחדש וסימון בהגדרות avast כמו שהובא לעיל,
ועדיין הבעיה קיימת - ורק באקספלורר! - אני נכנס לאתר כלשהו - ברוב המקרים : "לא ניתן להציג דף זה בדוק בעיות חיבור". אני מרענן את הדף והוא מיד נכנס לאתר. וכך שוב ושוב!

יצויין כי לפני התקנת הavast הצלחתי להפעיל את windows defender (דבר שלא התאפשר לי בפעם הקודמת).

אני מסתפק אם להתייאש ולהסיר את avast ולהישאר עם windows defender, או שיש פתרון אחר למישהו.
האם ניתן להסיר ולהתקין מחדש את האקספלורר?

תודה!

Piav

New member
הצעה נוספת שמצאתי

1) נסה לשנות את הגדרות העדכון מAuto Detect לDirect.

ולגבי שאלתך:

2) ניתן להסיר את Internet Explorer דרך לוח הבקרה ולהתקינו מחדש דרך Windows Update.

3) חלופה נוספת וחינמית, במידה שתחליט לזנוח את Avast, היא Avira. שקול בחיוב להימנע מהתקנת סרגל הכלים הנלווה (ASK) מטעמי פרטיות.

וואו! הידד!

אחרי שהפעלתי מחדש שוב (בלי קשר לבעיה) אני מגלה שכעת האקספלורר תקין ונכנס לאתרים ללא בעיות.
לא יודע איך ולמה.

אז שוב תודה רבה על כל העזרה!!

Y. Welis

New member
נסה לעשות reset ל-winsock

לעיתים תוכנות הגנה משלבות רכיב שלהן שמוסיף 'שיכבה' נוספת שם, ועשוי למנוע הפעלה של ה-IE (צריך אגב שיהיו לך דפדפנים חלופיים למקרים כאלה, כמו גם כדי לבדוק אם הבעיה של המערכת ולא רק IE).

יש שורת פק' לכך עם netsh,
בחלון שורת פקודה שמורץ עם הרשאות מנהל -

netsh winsock reset

ואישור, ואח"כ

netsh int ipv4 reset

עוד פרטים ותיקון אוטומטי -
http://support.microsoft.com/kb/299357/he

למעלה