"אנטי גרביטציה"

MajorGad

New member
"אנטי גרביטציה"

לאחרונה כשעברתי על ארכיון בטאוני חיל האוויר ברשותי נתקלתי בכתבה על תופעת ה"אנטי גרביטציה". מישהו יכול להוסיף על זה? לתת לינקים? להסביר לעומק..?

vvizard

New member
הלינק לא עובד...

לקרוא להתרוממות על ידי פליטת גז אנטי-גרביטציה זה כמו להאמין שדויד קופרפילד באמת העלים את פסל החירות.

MajorGad

New member
אני לא צריך את הלינק של הבטאון

אני צריך לינקים אחרים שקשורים לנושא

vvizard

New member
אל תאמין לכל מה שאתה קורא בעתון ../images/Emo13.gif

במיוחד אם זה בטאון של חיל האוויר. עד כמה שידוע לי אין בנושא הזה מדע רציני. אולי למעט שעשועה של איזשהו מתמטיקאי בלהחליף אחד הסימנים באחת המשוואות. אף אחד לא ראה גרביטונים אז לדבר על אנטי-גרביטונים זה לא כל כך מבוסס, ואני לא בטוח שהם יעשו את העבודה. (גרביטונים הם חלקיקים, שאם מנסים לאחד את תורת הקוונטים וגרביטציה, אז הם נשאים של כוח הגרביטציה. כמו שפוטונים נושאים את הכוח האלקטרו-מגנטי. אבל נסיון לנסח תאוריה של "גרביטציה קוונטית" לא עלה יפה... עדיין). אומנם, ביחסות כללית יש מושגים אקזוטיים כמו חורים לבנים, אולי זה קשור, אבל כמו שאמרתי זה מכסימום משחק מתמטי. אבל אשמח להיות מופתע... אם למישהו יש משהו רציני בנושא.

vvizard

New member
כמו חור שחור אבל הפוך ../images/Emo13.gif

גוף ששום דבר לא יכול להכנס אליו. מבנה תאורטי לגמרי, אני לא יכול לפרט הרבה, זה הופיע בשולי הקורס שלמדתי על יחסות. כזכור לי, דבר כזה יכול להופיע "ביציאה" של חור שחור. בהנחה ששרדת את הכניסה אז אתה יכול לצת במקום אחר (או ביקום אחר!) דרך חור לבן כזה.

vvizard

New member
הממ... מעניין

אני אפילו חושב שנתקלתי בזה בעבר. אבל בכל מקרה לא עלה בדעתי לקשר את זה לאנטי-גרביטציה. למרות המאמר בבטאון שטוען שמדובר בתופעה מסתורית ובלתי מוסברת, אני לא חושב שזה משהו מחוץ לתחום של אלקטרומגנטיות. אולי הגיע זמן לברר על זה יותר יסודי. תודה רבה על הלינק.

למעלה