אנטי-גלובליזציה...?

GroovyGirl

New member
אנטי-גלובליזציה...?

חברי פורום יקרים שלום.... כל הפורום הזה מוקדש לאנטיגלובליזציה והשתלטות של התאגידים על עולמנו... האם בכלל שמתם
לכך שהפורום מתנגד לתאגידים שקיימים בארה"ב והורסים אותה? אתם מעולם לא מתנגדים להשתלטות על ישראל או על המצב הכלכלי הרע שקיים בה .... אתם מקיימים את הגלובליזציה דרך המלחמה שלכם!!! אתם כלל וכלל לא חושבים על זה!! אז כדי שתתייחסו לנושא בכובד ראש.... אנא הגיבו במהירות!

Felicityy

New member
צודקת../images/Emo68.gif

העיסוק שלנו מתרכז בתאגידים הקיימים באמריקה והשפעתם עלינו בארצ. על המצב הכלכלי הרע עד מאוד בארץ והקשר שלו אל התאגידים המקומיים יש צורכ להביע עמדה=האם את היא זו שתביע?בבקשה! המידע שנמצא אצלינו על התאגידים המקומיים אינו מרובה,למען האמת,והיינו שמחים ללמוד ממי שמכיר יותר. מה שכן צריכ להגיד,שאנחנו לא רואות את עצמיינו מקיימות את הגלובליזציה,אבל אם את אומרת.. ולבסופ,בלי להתעלם מהתאגידים המקומיים והשפעתם עלינו במישרין או בעקיפין,התאגידים הגדולים מעבר לים משפיעים השפעה ניכרת ביותר,והמקומיים שלנו דיי לומדים מהם,שלא לומר מייבאים אותם אליינו ועושים על גבם הרבה לירות. במילה אחת,אפשר לומר שבארץ ההשפעה היא יותר של כמה משפחות ששולטות בכלכלה ובתקשורת,יותר מאשר תאגידים דורסניים שלא רואים ממטר אזרחים. אצליינו,פשע הכלכלה והתאגידות מעוגן יותר בחוק ומקבל שיתופ פעולה ישיר ועקיפ מהשילטון בעצמו ולא נעשה כ"כ מתחת לאף. שוב,נשמח ללמוד עוד על הנושא,גם ממכ במידה ותסכימי

GroovyGirl

New member
תודה רבה על ההודעה!!! ../images/Emo6.gif

תודה רבה על התגובה!!! זה היה מאוד נחמד ממך להגיב בצורה נחמדה כ"כ ולא בזעם כמו שחשבתי שהתגובות שאקבל יהיו... אין לי מידע רב כ"כ כמו שחשבת... והספר היחיד שקראתי בנושא הוא שיבוש תרבות... זהו ספר מעניין מאוד, אבל הוא מדבר על המצב בארה"ב [טוב הוא נכתב על ארצות הברית בידי אמריקאי...
] מלבד זאת את צודקת... מעולם לא חשבתי על כך שחברות המונופול (כמו חברת החשמל למשל, או בזק) מרוויחות הרבה כל חשבוננו מפני שאין להן שום תחרות... אז תודה...

elad2040

New member
אלו לא דוגמאות טובות.

תחרות בתחום שמבוסס על תשתית אחת, כמו חשמל וטלפון, היא לא מועילה אפילו בתיאוריה (על תחרות בתחומים אחרים אפשר להתווכח- האם היא מועילה ולמי). האם תרצי לראות עוד תחנות חשמל צצות בכל פינה בשם התחרות החופשית? כמובן שלא. לכן הפרטה בתחום כזה תהיה רק העברה של הנכסים הקיימים לבעלי הון (סביר שמתוך אחת מחמש הקבוצות שכבר שולטות במשק), במחירים מצחיקים, כדי שהרווחים ילכו אליהם במקום אל קופת המדינה.

sheda0ktana

New member
אני כן הייתי רוצה!

בדרך כלל כשמדברים על הפרטת שוק החשמל, מדברים על יצירת תחנות ביתיות לייצור חשמל, לרוב טורבינות רוח או אלקטרופוטונים שמיועדות לכסות את הצריכה העצמית של הבניין שעליו הן מותקנות (או החצר שבה הן עומדות). במדינות מתוקנות מאפשרים לאזרחים להפעיל תחנות כח קטנות וחמודות כאלה, כיוון שזה חוסך למדינה משאבים. במדינות עוד יותר מתוקנות, מאפשרים לאזרחים למכור (כן כן, בכסף ולא בחרוזים) את עודפי החשמל שלהם לשכנים או לחברת החשמל המקומית. במדינה המקולקלת שלנו אסור על פי חוק לייצר חשמל לבד, למעט מפעלי ים המלח, שהם הדוגמא האמריקאית ביותר שיש לנו לתאגיד מניפולטיבי, כוחני, ששולט בממשלה ומחוקק חוקים לטובתו (חוק ים המלח) ומנצל משאבים טבעים ציבוריים לצרכים קפיטליסטיים אישיים של התאגיד, תוך כדי שהוא גורם נזק לסביבה ופועל בצורה שבה אין שום (שום כלום, על פי אותו חוק מפורסם) פיקוח עליו ועל פעולותיו, והמדינה ואזרחיה תלויים ברצונם הטוב של מנהלי התאגיד (משפחת דנקנר, מ"ראשי המשק") לדווח על תקלות ומחדלים שקורים במפעל, שמחליטים על דעת עצמם אם מה שקרה מסכן או לא מסכן את הסביבה או לא. אבל חוץ ממפעלי ים המלח, שיש להם טורבינה משלהם והם גם רוצים לפנות לבית המשפט שיאפשר להם למכור עודפי חשמל לחברת החשמל, לאף אזרח בארץ אסור לעשות את זה. ובנוגע להאשמות (החמורות) נגד מפעלי ים המלח, אני מביאה קישור להודעה שכבר פרסמתי בנוגע להם בפורום השכן "איכות הסביבה" עם הקישורים המתאימים לכתבות בגלובס.

אריק פ

New member
חשמל בבית

אני דווקא יודע דברים הפוכים - בארץ עפ"י חוק (!) מותר לאזרחים לא רק לייצר חשמל בכוחות עצמם, אלא גם למכור את העודפים לחברת החשמל. כמובן שלא הכל יכול להיות מושלם, והקאץ´ במקרה הוא שחברת החשמל אינה מוכנה לשלם את אותו המחיר שהיא גובה עבור כל קוט"ש שאתה מוכר לה. אבל מבחינת העקרון האפשרות קיימת , כלומר הבעיה רק מתחילה אם אתה רוצה לקבל החזר מלא... - אריק

elad2040

New member
עם ההצעה הזאת אני הולך.

אם-כי, אני ספקן מאד שעל כך מדברים כשדנים על הפרטת החשמל. הניסיון של ישראל בהפרטה (כולל מפעלי ים המלח) הוא בעיקר של מחירת נכסי ממשלה לבעלי הון בזול.

למעלה