אנטיתזה של אהבה

dinozaur1

New member
אנטיתזה של אהבה

סתם אני תוהה, מאז שהגעתי לפורום ולאחר שמה שהביא אותי לפה היה ליבי השבור, אני שם לב להודעות דומות מאוד לשלי שמתפרסמות מדי יום. למעשה נראה כי יש יותר הודעות עצובות ועם דפוס מאוד קבוע של לב שבור ובלבול מאשר הודעות שמחות "שחוגגות" את האהבה.

למה זה כך?

סתם חושב שזה נקודה מעניינת לדיון, בתקווה שזה באמת קשור ולא לגמרי אוףטופיק...

כי המון אנשים מוצאים בפורום אוזן קשבת, דרך מפלט, מקום אנונימי לשפוך את הלב או לקבל עצה.
ואת כל אלה מחפשים ברגעים קשים ולא ברגעים המאושרים לרוב, לכן זה כך.

Mr Blue Sky1

New member
נכון מאוד

גם אני חושב ככה, ולדעתי זה חשוב שאנשים ירגישו בנוח בפורום לפרוק את מה שיש להם ולהתייעץ עם אנשים.

Mate22

New member
כי.....

בנאדם שמח לא יכנס לפורום לחגוג את זה.
אני פניתי לפה נטו בשביל שיהיה מה שיעסיק אותי עכשיו בתקופת השברון לב, כשהייתי שמחה לא חשבתי על להכנס לפורום בכלל....

כבר עשו בעבר מחקרים שגילו

שמי שנכנס לקבוצת אנשים ויגיד,איזה שיט,הכל חרא,כולם דרעקים יקבל לגיטימציה הרבה יותר ממי שבא ואומר,הכל טוב,החיים יפים,אין יאוש...
החיובי נתפס כלא אמין ואף מאיים.
ענין פסיכולוגי...

אולי כי

אנשים באופן טבעי רוצים שיעזרו להם לפתור בעיות שמקשות עליהם בתחומים שונים בחייהם, ואחרי שפתרו אותן לא מרגישים צורך לשתף עוד כי הכל בסדר.

Megie

New member
היי

את צודקת, אבל אני חושבת שזה בעיקר מהעובדה שכולנו בני אדם.. ודפוסי החשיבה באופן כללי זהים לרובנו.. גם יש מכנה משותף ברור ביניינו ככאלו שפונים להתייעצות בפורום ובאופן כללי לגבי התייעצות, הרי לרוב כולנו פונים בנושאים שקשורים לאהבה ורומנטיקה, זה הגיוני שמי שיכתוב-לא ישתף לגבי אהבתו פהורחת והזוהרת(וחבל כי זה היה יכול לתת הרבה נקודות אור)..אלא דווקא ירצה לקבל תמיכה בנושאים יותר קשים וכואבים...ופה אין יותר מדי אופציות ורוב הסיפורים מאוד מזכירים אחד את השני..
בקיצור, זה הגיוני שההודעות יהיו זהות, יש בזה אפילו משהו יפה..אנחנו לומדים להבין שכולנו עוברים דברים דומים וזה מה שמאפשר לנו להזדהות ולהקל זה על זו.. ודבר נוסף, אולי ההודעה שלך תיתן לגיטימציה לאלו שיכולים לשתף גם בכמה חוויות חיוביות שלהם-על האהבה, כדי לתת מוטיבציה לשאר

מאחלת לכולנו אהבה חיובית שעושה רק טוב

Survivor Man

New member
כי אנשים אוהבים להתלונן ולהתייעץ

כשטוב להם הם חוגגים את האהבה כמו שציינת וכשרע להם הם מחפשים אוזן קשבת ותמיכה.

החבר'ה שמייעצים מצד שני מחפשים אקשן (עד כמה שאפשר לכנות אותו כך בפורום על אהבה ורומנטיקה...) והזדמנות לעזור.

כך יוצא שכולם מרוצים בסופו של יום

כי פה זה המקום לגלות שאתה לא לבד

בפורום שירה או פורום 'סיפורים חיוביים' (אם היה כזה) היית מוצא חגיגות על אהבה ורומנטיקה.
מה שכן - דווקא מתוך הסיפורים העצובים, אתה מגלה תקווה, לא רק מהמקום שאינך לבד,
אלא גם משום שחלק מהעצות כאן אכן מועילות, מאפשרות להמשיך הלאה ולמצוא זוגיות חדשה.

The Heretic

New member
בקשר לאננטיתזה עצמה

לדעתי זה כך גםבלי קשר לפורום
לפי מה שאני חובשת:
1. פנטזיות, ציפיות גבוהות
2. חוסר שלמות של האדם עם עצמו
3. החיים קשים וקרים והכמיהה לאהבה אמיתית גדולה מאד

למעלה