אנטישמיות

sela v

New member
אנטישמיות

אני קורא לעיתים על כל מיני תופעות אנטישמיות שאנשים נתקלים בהן בחו"ל (מגורים וטיול). האם נתקלתם בתופעות אנטישמיות בטיול שלכם? כמובן שאם דגש על טיול תרמילאי בכל חלק שהוא של העולם. אני לא זוכר שנתקלתי בתופעה בזו בטיולים שלי.

רק בסרטים

טפו, טפו, לא יצא לי להיתקל במאורעות כאלה באף מדינה בה ביקרתי. לא רק זה - אלא שהיו מקומות מסויימים שמאוד העריכו את מי שמגיע מארץ הקודש - כמו בפיליפינים - מדינה קטולית. המקרה היחידי שאירע היה בעיר אורפה שבדרום טורקיה - לא רחוק מהגבול הסורי. שם, בגלל הקרבה לסוריה דוברים ערבית (ולא טורקית) וקיימות השפעות נוספות. נכנסתי למסגד והתיישבתי להאזין לדברי האימאם (?) שהרצה בפני ילדים. לא היה קשה לזהות כשהוא אמר "...אל יהוד..." והקונוטציה לא השתמעה לשתי פנים. אבל זה היה המקרה היחידי.

kogawa

New member
תגדיר אנטישמיות

שנאת הגזע השמי או פשוט סלידה מישראלים ללא קשר למוצאם? מוזר, בפורום מקביל נתקלתי היום בהודעה זו בו קיימת ההכללה גזענית של ישראלים לגבי אחרים. לאמיתו של דבר ולצערי אני מבין את שונאי התרמילאי הישראלי בשל היותו ישראלי למרות שהשונות רבה וכן סטיית התקן, הממוצע לצערי רע, רע מאד.. את ההסבר לכך נתתי בסיום תשובתי בפורום מקביל, בנושא האטנוצנטריות. ולצערי אותה אמפטיה החסרה לחלקנו לאנשים מעמים אחרים, וריכוז יתר בשותפינו ללאום רק בשל לאומיותם, מעמיד אותנו בנקודת חולשה בכל דיון רב לאומי על גזענות.

sela v

New member
התכוונתי לשנאת ישראלים

קצת קשה בדיוק לשים הגדרות. למשל שיהודי אמריקאי, אנגלי או אחר יטייל בעולם יתייחסו אליו כאל אמריקאי, אנגלי או אחר, אבל בארצו, שכניו וחבריו ידעו את דתו עם הוא יספר על כך. למשל באנגליה שמתי לב, שהיהודים שכאן לא מסתירים זאת, ואף כאלה שמגדירים את עצמם כחילונים שומרים על כשרות במידה שלפחות לי נראית גדולה יותר מאשר בארץ. בהקשר להודעות שלך לא יודע אם להגדיר תופעה כמו מלונות שלא רוצים ישראלים בתאילנד כאנטישמיות. קראתי גם את ההודעות שלך, ולא חושב שנכון להגיד שכל הישראלים מתנהגים באותה צורה, דווקא בישראל יש הרבה דעות, למרות שכמובן הרוב הדומם הוא מהאמצע. ויש עוד מדינות שתושביהם לא אהודים במדינות אחרות.

sela v

New member
דרך אגב נזכרתי

שבהודו בחנות שטיחים, כשנכנסתי והסתכלתי וידעו שאני ישראלי מהר מאד פתאום התחליו בהתקפה שכל הישראלים.....

frezo1

New member
ברור..

נתקלתי בתופעות אנטישמיות פעמיים, פעם אחת בצרפת , בשאמוני נכנסתי לקנות בחנות פילים למצלמה ובעל החנות שמע אותנו מדברים עברית ולא רצה למכור לנו וכמובן אני וחבר שלי ישבנו בחנות שעתיים לא הסכמנו לצאת עד שהגיע משטרה של תיירים ולמחרת נכנסנו שוב להציק לו קצת, ופעם שניה בקנדה התארחתי ביום כיפור אצל משפחה יהודיה דתית ובדרך חזרה מבית הכנסת לארוחת חג כמה חברה צעירים עברו עם המכונית קיללו וניפצו בקבוק זכוכית לידינו.. בכל מקום בעולם יש חארות כאלה צריך פשוט להראות להם כמה הם קטנים...

sela v

New member
מבין את ההתרגזות

וזה שהתלוננתם, אבל לא רואה סיבה לחזור ולהציק לפי דעתי רק תגרום לאותו אדם לשנוא יותר ישראלים. האם ניסית לדבר איתו? אני יודע ש-99.9% מהאנשים לא מזהים מאיפה אני, כשאני מדבר.

בכל מקום בעולם יש חארות

חבל שאתה מוסיף לתדמית ה"בעיקר בישראל יש חארות". במקום לצאת מהחנות החלטת לתת לבעל החנות סיבה לזה שהוא שונא ישראלים?

sela v

New member
עוד משהו

אהבנו לשנוא את הצרפתים, אבל למשל שזה מגיע לטורקיה או במיוחד לתאילנד, אז באים אנשים ומצדיקים למה המקומיים לא רוצים לקבל ישראלים. זה לא מוזר?

rokogirl

New member
ועל כך נאמר.....

אם מישהו יאמר לך שאתה שיכור, תצחק עליו אם שניים יאמרו לך שאתה שיכור, לך לישון.

shaishoo

New member
אני והחיזבאללה

אני בזמנו כשהלכתי עם זוג חברים שחיפשו מצלמה זולה בשוק של פארגווי, נכנסתי לחנות ששם ישב בפינה איזה אדם שאיך שהוא ראה אותי (וכנראה זיהה סממני ישראלי,) התחיל להתנהג מוזר, שאלתי את בעל החנות אם הכל בסדר איתו אז הוא אמר שככה זה כשהוא רואה ישראלי הוא מתחיל להשתגע ואז אותו אדם התחיל לסנן לעצמו "חיזבאללה חיזבאללה" באותו רגע הלכתי ובעל החנות רץ אחרי להתנצל (למרות שכשחבר שלו התחיל בהצגה הוא די נהנה וגיחך עליי), בקיצור הוא רץ להתנצל כי הוא רצה שחברים שלי יקנו אצלו... לא כל יום רואים כמה מאות דולרים הולכים בגלל שרצית לצאת גבר ...

orr48

New member
אנטישמיות באירופה...

למרות האנטישמיות באירופה הרבה ישראלים עכשיו מוציאים אזרחויות אירופאיות כדי שיוכלו לגור וללמוד באירופה...וגם מעבר ממדינה למדינה באיחוד האירופאי קלה יותר כשיש דרכון אירופאי אני למשל בתהליך לאזרחות פולנית ושתהיה לי את האזרחות אני יילך לגור באנגליה.. ויש עוד משהו..לישראלים אין מראה כזה שיכולים לדעת שאנחנו ישראלים יהודים...פשוט אם אני לא מדבר באירופה בקול גבוה ואני לא מדבר עברית...פשוט לא שמים לב שאני יהודי ישראלי.

למעלה