אנטיגונה:

אנטיגונה:

אני מוצאת את כל הסיפור הזה מאוד משעמם.. אולי בגלל שאני לא מבינה חצי ממה שאני קוראת... אבל אין לי ברירה ואני חייבת לדעת את הסיפור הזה ואני מאוד אשמח אם מישהו יספר לי פה בקצרה מה קורה שם... נוני..

מנסה לרענן את הזכרון...

אני גם כן למדתי אותו לפני כמה שנים לבגרות ואני זוכרת שאני דווקא מאוד אהבתי אותו אולי גם בגלל שהיתה לי מורה מוכשרת שידעה להעביר את החומר בצורה מעניינת מאוד. עד כמה שזכור לי הגיבורה, אנטיגונה עשתה משהו (שאני ממש לא זוכרת מה זה היה) שנוגד את חוקי הממלכה אבל הוא בהתאם לחוק האלים (ואל תהרגו אותי אם אני טועה או שזה בדיוק ההפך כי אני ממש לא זוכרת
) בכל אופן, כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא לקרוא את המחזה (אני חושבת שיש לזה שני תרגומים, אחד מהם יותר נוח לקריאה מבחינת השפה) או לחלופין,להחליף מורה

.............

אנטיגונה היה הנושא היחיד שממנו נהניתי כשלמדתי ספרות בתיכון. קריאון, המלך, אוסר את קבורתו של אחיו של אנטיגונה(מסיבות שמובעות בפרולוג). אנטיגונה קוברת אותו פעמיים(לאחר שקריאון מוציא אותו מקברו פעם אחת). לכל דמות יש מניעים ודילמות, כמו כן ישנה הופעה של הדלפי שמרמזת על הסיום - סיום טרגי. זה מה שאני זוכר...

אז ככה....

אנטיגונה מביא את הדילמה (כמו בטרגדיה יוונית) בין חוק המלך לחוק האלים, כלומר מה עדיף המוסר או החוק (אגב, דילמה שמתמודדים איתה עד היום). בסיפור מסופר על אנטיגונה ששני אחיה נלחמו, אחד נגד העיר ואחד להגנתה. שני האחים נהרגו ומלך העיר מצווה לקבור את המגן והותיר את התוקף כמאכל לעוף השמיים. אנטיגונה קוברת את האח ומתחילה טלנובלה עם אהבות התאבדויות ומוות (אם אני זוכר נכון אז גם שיגעון). מה שחשוב בסיפור זו השאלה המוסרית האם אנטיגונה צריכה הייתה לציית לחוק המלך או לחוקי האלים, כלומר למוסר האישי שלה. בערך כמו אנשים שמפרים היום חוקים ממניעים אידיאולוגיים. למשל סרבני גיוס וכד´. בג"צ קבע כי יש חוקים, פקודות או הוראות שנוגדות את המוסר בצורה כזו שחובה לא לציית להם, אולם מדובר במקרה קיצוני בו ניתנת הוראה לרצוח ולבצע פשעים חמורים בשם החוק. גם הנאצים השתמשו באותה דילמה במשפטי נירנברג כשטענו שרק צייתו לחוקים ופקודות (במקרה שלנו היטלר=חוק המלך, רצח עם=השארת גופת האח ללא קבורה) אין ספק שמדובר בדילמה פילוסופית מרתקת ולא פתורה וזה היופי במחזה.

ממררבב

New member
תודו שאין על המלט../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

המטאליסט לובש השחורים בלבד TO BE OR NOT TO BE-THAT´S THE QUESTION

*GormE*

New member
#@#$%#@$#%&#$ בורה!!!!!!!!!!

המלט השליט הבלתי מעורער של הטרגדיות!!!!!! שלא תעזי להפחית ממעמדו ובטח שלא לשמוח על שאינו בתוכנית הלימודים!!! בגלל אנשים כמוך לומדים אתגר קרת במקום ספרות אמיתית!!!!!!!! טוב, הוצאתי אגרסיות. פשוט לא להגיד דברים רעים על המלט ואני אהיה בסדר.

תודההההההה עכשיו דברים ברורים לי

אבל אני בכל זאת אקרא את המחזה המשעמם הזה מקווה שהוא יהיה מעניין אח"כ

אני סבלתי מאנטיגונה בתיכון....

ואז אמא שלי הציגה לי אותו, והוא ממש מקסים... טרגדיה יוונית קלאסית... מתח, עלילה, בגידות וטעויות..... מה יכול להיות יותר מזה? אה... כן... שפה יותר ברורה... אבל תתאמצי- שווה! [וברוב איוולותי אומר לך שאני לא זוכרת את העלילה במדויק, זה היה לפני הרבה זמן.....]

למעלה