אנטיביוטיקה

עוגיונת

New member
לדיאטנית יש שם?

למה את לא מזדהה בשמך האמיתי בנוסף לתואר? האם את דיאטנית העובדת באחת ממרפאות ה- CF? האם את דיאטנית שעובדת במקום אחר? (ואולי לא ממש מכירה CF?) תשובה מקצועית ללא שם אינה אמינה, למרות שאין כל סיבה לחשוד על פי תשובתך.

את צודקת אבל!

הדאיטנית, דיאטנית של אחת ממרפאות cf ומנוסה מאד. ענתה בפורום לבקשתי. אני מעריכה שלא רשמה את שמה מטעמי צניעות ולא חשבה על ההיבט שאת העלית בצדק. ניסיתי ליצור עמה קשר בבקשה שתזדהה בשמה, אך גיליתי שביחד עם הסלולרי האבוד לשעבר אבד לי גם מספר הטלפון שלה.

אנטיביוטיקה

האם יש מישהו מהחולים שמרגיש עייפות מכל האנטיביוטיקות שאנחנו לוקחים? אושאנחנו "מחוסנים" מהבחינה הזאת חברה שלי חטפה איזה שפעת קלה וכדושים שרופא נתן לה השכיבו אותה במיטה והיא שאלה אותי איך אני לא עייפה מכל הכדורים שאני לוקחת אשמח להתייחסות גם של רופא

עוגיונת

New member
תאריתי לעצמי שזה המצב.

לכן הוספתי כי לא הדברים שכתבה הביאו אותי לכתוב את ההודעה, אלא עניין עקרוני של התנהלות הפורום. תודה

vikvik

New member
עייפים גם עייפים

אני לא יודעת מה תהיה תשובת רופא , רק על עצמי לספר ידעתי. אני כן חושבת שיש הבדל בין אדם שאף פעם לא לקח אנטיביוטיקה ולוקח קורס של 10 ימים לבין אנטיביוטיקה באופן קבוע. אני מתייחסת לאנטיביוטיקה שלי כ100 אחוז תפקוד הגוף , אצלהם התפקוד הוא 100 עוד לפני. בכל מקרה , אני באמת עייפה הרבה , אבל יש לזה הרבה סיבות אחרות כנראה. מה שאני כן שמה לב להבדל זה בעירוי. אין לי מושג איך כל שאר חולי סיאף מתפקדים באישפוז. כל פעם אני רואה אנשים עובדים וערניים. אני נהיית מאוד עייפה באישפוז. כל הזמן רוצה לישון. זה הכי חזק בימים הראשונים , אח"כ פחות אבל עדיין עייפות קיימת. באמת מעניין לשמוע את דעת הרופא , האם כאשר לוקחים אנטיביוטיקה הרבה זמן יש את אותם התופעות לוואי כמו קורס קצר.

אני לא כל כך

מרגישה עייפות של תרופות אבל מאז שיש לי את הסכרת אז כשאני עובדת הרבה בעבודות בית או הולכת הרבה אז יש לי היפו וזה מחליש אותי . יכול להיות שאישפוז יותר מעייף מאנטיביוטיקה שלוקחים כל יום ואפרופו עייפות שיהיה לילה טוב!

עוגיונת

New member
שאלה ששמעתי הרבה פעמים...

ופשוט אין לי תשובה. לא עברתי יותר מימים ספורים בחיי בלי אנטיביוטיקה....אז אין לי דרך לדעת. אתם חושבים שאם אפסיק לקחת אנטיביוטיקות לפתע פתאום אהפך ל"פצצת אנרגיה צהובה"? איך אומרים - מסופקני.

jasmine38

New member
שאלה לד' מוצפי

האם תוכלי להתייחס לתוכן שירשור זה? הקשר שבין אנטיביוטיקה ועייפות

ה מוצפי

New member
עיפות ואנטיביוטיקה

לפי מיטב ידיעתי אין קשר ברור בין טיפול אנטיביוטי ועייפות אבל אני מאמינה שיש חולים שמרגישים כך. לעומת זה עייפות כסימן מקדים להתלקחות הדלקתית בראות זה דבר בדוק.

LullaBelle

New member
הקטע הוא...

שהרבה מאיתנו לא מכירים מצב אחר. כלומר, זה תמיד אנטיביוטיקה. אצלי למשל, אני על אנטיביוטיקה נונ-סטופ, ללא הפסקה, מאז שאני בת עשר. ושבוע הבא יש לי יום הולדת 22 - כך שזה הרבה שנים. לפני גיל 10? הייתי נורא חולה. האנטיביוטיקה דווקא ממש עוזרת, כשאני לא לוקחת אותה אני מרגישה חולה תוך כמה ימים. אני חושבת שזה תלוי במצב שממנו מתחילים - קצת לא מסתדר להשוות בן אדם שבצורה הבסיסית שלו בריא ובן אדם שבצורה הבסיסית שלו לא בריא. ואני מניחה שיש גם את האלמנט של "אנחנו מחוסנים" :) אחרי הכל, אם "מתמסטלים" [כפי שאני נהנית לקרוא לזה בפרץ של הומור שחור] ללא הפסקה, אחר כך ה"חומר" לא עושה תופעות לוואי :) ואם כבר מדברים על זה, אני אלך לקחת את מנת הערב של הציפרו והאזניל שלי.

orit2000

New member
ואם הזכרתם אניביוטיקה

האם יש הגבלה על מתן אצידופילוס? למרות שהוא תוסף מזון ידידותי..

jasmine38

New member
אני לא יודע

אך אם את מערבבת אנטיביוטיקה ואצידופולוס.. אז אפשר גם להתייחס לויטמינים. ידוע שמינון יתר של ויטמינים, גורם לנזקים!!!

vikvik

New member
כמו כל דבר שמכניסים לגוף

צריך לעשות את זה בצורה מבוקרת , במיוחד כאשר מדובר בסיאף וכמויות של תרופות ומגוון הרחב שיכולים לבוא בתגובה. לגבי אצידופולוס , לי כולם ממליצים לקחת , גם דיאטנית במרפאה. כדאי לברר גם את המינון בהתאם לכמות האנטיביוטיקה. אני יודעת שיש אצידופולוס בצורות שונות , לנשים וגברים בנפרד , כמויות שונות של חיידקים פרוביוטיים ויש אחד שהמליצו לי דווקא עם סיאף. שווה לברר דברים כאלה אם כבר משקיעים ולוקחים את זה.

orit2000

New member
את ההבדל בין

ויטמינים לאצידופילוס אני במיקרה יודעת
.חיידקים פרוביוטיים מצויים באופן קבוע במערכת העיכול,האנטיביוטיקה לא מבחינה בין חידקיים ידידותיים למזיקים ולכן במיקרים של לקחיקת אנטיביוטיקה לאורך זמן זה מומלץ לפי מה שנאמר לנו.השאלה מה קורה אצל חולי סי אף שנוטלים אנטיביוטיקה ללא הפסקה ,ובמינונים מאד גבוהים האם לקחת כל החיים גם אצידופילוס ללא הפסקה? אני יודעת שיש מינונים וחברות שונות אשמח לשמוע אם יש משהו ספציפי לסי אף.כי לצערי אנו מנסים להביס קנדידה כרגע ..

jasmine38

New member
מה זה "קנדידה"???

לא חושב שפותחה נוסחה מיוחדת ל-CF. בכל אופן, לא שמעתי על כך. אני מבין שהאניביוטיקה פוגעת ההרבה חיידקים ללא אבחנה בין טובים לרעים. לכן, מומלץ ליטול פרוביוטיקה (גם או כמו אצידופולוס), בכדי "לשתול" בגוף, חיידקים פרובייטיים חדשים, במקום המחוסלים. באירופה יש אוכלוסיות רבות של אנשים בריאים שנוטלים פרוביוטיקה מדי בוקר כדרך חיים (למשל ביוגורט). ואם זה נכון לבריאים, ברור שזה טוב לחולים הנוטלים אנטיביוטיקה לתקופות ממושכות. רצוי ליטול את הפרוביוטיקה לא בסמוך לנטילת האנטיביוטיקה, כי זה כמו לתת גאז בניוטרל

orit2000

New member
קנדידה זו

פטריה שנמצאת בד"כ בגוף ויכולה לצאת מכלל שליטה במקרים של נטילת אנטיביוטיקה ממושכת .החדקיים הפרוביוטיים אמורים לעזור לאזן אותה. באה לידי ביטוי בגירודיים והפרשות בכל מיני מקומות ..פטריות בצפורניים ועוד. לגבי נוסחא לסי אף:ויקויק כתבה שיש משהו ספציפי מומלץ...

מלוחית

New member
פרוביוטי על הבוקר

שנים אני לוקחת אנטיביוטיקות נונסטופ, וממינונים מרשימים. אז בין לבין אני אוכלת את מנת הביו- יוגורט על הבוקר- אפשר להוסיף גם גרנולה ודבש
מעולה !!!!

למעלה