אנטיביוטיקה

אנטיביוטיקה

גם אני סובלת מההפרעה, אבל הרופאת משפחה מסרבת לתת לי אנטיביוטיקה. היא נותנת לי כל הזמן לעשות בדיקת משטח גרון ואז לא נותנת לי אנטיביוטיקה. האם יש מקומות שבהם אפשר להשיג אנטיביוטיקה ?

Sigal H

New member
לא הבנתי...

מה הקשר בין אנטיביוטיקה לפיברומיאלגיה או תת"כ?
אנטיביוטיקה מטפלת בנישה מאוד מסויימת של מחלות ובהן בלבד, ויש לקחת אך ורק כאשר הרופא רואה צורך בכך.

אנטיביוטיקה היא הדבר היחיד

שעוזר לי לפיברומיאלגיה אז למה לא לתת לי ?

יש פה בלבול וחוסר הבנה בסיסיים

א. אנטיביוטיקה הורגת חיידקים מסוימים - כל אנטיביוטיקה ומשפחת החיידקים שהיא יודעת להרוג. נותנים אנטיביוטיקה רק במצב שיש חיידק כזה והוא הגיע כבר לשלב שאם לא יתנו אז זה לא תהיה דרך אחרת לקטול את קהיליית החיידקים הזו.

לכן, אם במשטחי הגרון שלך יש חיידק, זה שיקול של הרופא אם נכון או לא לתת אנטיביוטיקה. ואת בהחלט יכולה להגיד את דעתך, אם היא מבוססת. איזה חיידק נמצא לך במשטח גרון?

ב. לפיברומיאלגיה אין שום קשר לחיידקים.

ג. למה משתדלים לא לתת אנטיביוטיקה כשלא חייבים? קודם כל כי זה הורג באותה הזדמנות גם את החיידקים הטובים שיש לנו בגוף ואנחנו צריכים אותם.
ושנית, חיידקים זה יצורים לא פחות מתוחכמים מאיתנו (יש הטוענים שיותר), והם "לומדים" לפתח נוגדנים לסוגים שונים של אנטיביוטיקה. לכן צריך להשתמש בה כמה שפחות, ומאד חשוב להקפיד על הכללים, של לא להפסיק לפני תום התקופה שהרופא קובע לך, גם אם אתה כבר מרגיש טוב. ולהקפיד על הוראות הלקיחה באופן כללי.

כך שאם את לוקחת אנטיביוטיקה מתי שלא צריך אותה, את יוצרת בעצמך מצב של חיידקים עמידים. ואז האנטיביוטיקה לא תעזור כשכן תצטרכי אותה.

לא יודעת אם כבר כתבת פה קודם, כי אני בעצמי חדשה. אבל ממי קיבלת איבחון של פיברומיאלגיה? מה הסמפטומים שיש לך? והאם את יודעת, הרופאים לא תמיד מסבירים עד הסוף, מה זה פיברומיאלגיה?

מכל נגיעה קטנה יש לי כאב

והשרירים שלי נהיים קמוצים מכל מגע ותחושת אי נוחות.
ותמיד הרופאה אומרת לי על כל דבר "זו דלקת".

kaktus14

New member
תוצאות הבדיקות מדברות יותר מהרופאה

ואין שום קשר בין אנטביוטיקה לפיברו
אולי היא פשוט מתשטשת אותך לגמרי וכל חושייך על הדרך
אבל עדיין אין קשר

אנטיביוטיקה ופיברו - על פניו אין קשר

אבל אני יכולה להעיד שכשהצטרכתי לקחת אנטיביוטיקה שלושה חודשים כמעט ברציפות - לא קשור בפיברו.
חודשיים אל תוך הטיפול, הרגשתי שיפור משמעותי בסמפטומים של הפיברו.

רופא המשפחה טוען שאין קשר. הרופא ההומאופטי שהוא דוקטור לרפואה גם - לא ידע לעשות את הקשר.
כעשרה ימים אחרי שסיימתי, הסמפטומים חזרו למצב הרגיל..
אז אם אני משווה את השנתיים האחרונות שהן קשות במיוחד, בתקופת האנטיביוטיקה בפירוש הייתה הקלה,
ולכן מצאתי שהיה קשר.

ערכי בדיקות הדם שלי מראים על דלקת מינורית אבל קבועה במשך הרבה מאוד שנים.
אנטיביוטיקה מטפלת בדלקת, אז אוליי תוך כדי, היא טפלה גם בדלקת הקבועה הזו..אבל קטונתי.

מצד שני, אי אפשר לקחת אנטיביוטיקה for ever.

אם זה היה פייסבוק הייתי עושה לך אהבתי

אז אהבתי.

למה ? כי כתבת דברים מאוד נכונים. יש קשר, אבל אנשים חיים בהכחשה ומעדיפים לאכול את הלוקשים שמוכרים להם שאין קשר.
אבל אנחנו יודעות על בשרנו, ומכירות את הגוף שלנו הכי טוב בעולם יותר מכל אדם אחר ויודעות שיש קשר. לדעתי זו חוצפה שלא נותנים לנו אנטיביוטיקה שעוזרת לנו.

חסרים כאן קצת פרטים

מה יוצא במשטח הגרון, איזו אנטיביוטיקה את מעוניינת לקבל, על איזה בסיס קיבלת אותה בעבר.
אינני רופאה ולהערכתי אף אחת מאיתנו כאן לא כזו (תקנו אותי אם אני טועה).

מהודעותייך האחרות כאן הבנתי שהאנטיביוטיקה עזרה לך, מעניין אם גם שינתה מדדים בבדיקות הדם שלך, משמע השפיעה גם על הבדיקות.

זה מעניין אותי ברמה שאני אוהבת לחקור כאלה דברים אבל עליי לומר שבאופן כללי יש הטוענים כי הגוף מתרגל לאנטיביוטיקה מסוימת אם זו ניתנת יותר מדי ולכן לא כדאי לקחת אותה סתם.
אז יכול להיות שהיא עוזרת לכאבים אך אפשרי שפוגעת במשהו אחר.

ריפנזל

New member
אני מניחה שמה שעוזר לך זה התופעות לוואי

אפשר להשיג אותן דרך תרופה שמיועדת לטשטש את התחושות. אם תמשיכי לקחת אנטיביוטיקה ברצף היא א. תפסיק לעבוד, ב. תהיה לך בעייה קשה בגוף (ונראה לי שבעיקר במערכת העיכול) בגלל מחסור בחיידקים שאת זקוקה להם כדי לחיות.

כל מה שכתבו לך כאן נכון ונהדר ומעניין

השאלה הראשונה היא מי איבחן אותך עם פיברו. והאם זה רופא שמתמחה במחלה?

כי דבר ראשון כדאי להיות מטופלים אצל רופא כזה. הוא יוכל לתת לך תשובות וטיפול יותר מתאים מאשר רופאת משפחה. יש רשימות של רופאים כאלה כאן בפורום וגם בעמותת אס"ף.

התיאור של הסמפטום שאת נותנת הוא מאד רחב ויכול להתאים למגוון עצום של מצבים או מחלות. זה עדיין לא מספיק לאיבחון של פיברומיאלגיה.

רופאה שאומרת על כל דבר זו דלקת נשמעת לא כמו הדבר הכי מתאים לפיברו. ואם יש דלקת ספציפית כמובן שצריך לטפל בה. השאלה היא מה הדלקת, למה היא שייכת והאם היא דלקת ממקור חיידקי או וירלי. לוירוסים לא נותנים אנטיביוטיקה מהסיבה הפשוטה שהיא לא מטפלת בהם.

למה לא נותנים אנטיביוטיקה לכולם לפי רצונם? כי זה מסוכן ולא בריא. זה למה.
וזה מעניין מה שכתבו פה שעם "קורס אנטיביוטיקה" יש תחושה יותר טובה בסמפטומים של הפיברו. אני לקחתי פעמיים אנטיביוטיקה מאז שחליתי, ובדיעבד כמובן שהסתבר שזה לא היה נכון. זה בתקופה של האיבחון כשעוד לא ידעו מה יש לי. ולא זכור לי שהרגשתי יותר טוב עם אנטיביוטיקה.

אנטיביוטיקה "הורסת את הגוף", על הדרך, והיא רק תגרום לך להחמרה בסמטומים לטווח הארוך אם תקחי אותה לתקופות ממושכות / כשלא צריך.

אותו דבר עם סטרואידים וקורטיזון (שלא מומלצים למחלה שלנו) הם מביאים להקלה נקודתית אבל גורמים נזק ארוך טווח.

בהצלחה, ממליצה לך להגיע לרופא שמתמחה במחלה

למעלה