אנטיביוטיקה לחתול

edlyn

New member
אנטיביוטיקה לחתול

ניפולאס שלי קיבל זיהום לא ברור באחת מכפות רגליו, לא ברור איך כי הוא לא יוצא החוצה.
אחרי ביקור אצל הווטרינר, סוכם שיקבל טיפול אנטיביוטי דרך מזרק, ישר לפה, ועוד פעמיים ביום!!!
וזה מתגלה כמשימה בלתי אפשרית.
הצלחתי לתת לו בפעם הראשונה (אחרי שזוגי תפס אותו בכוח ושמר על פיו פתוח), והחתול התחיל להקציף ולרייר (כמו שהווטרינר צפה שיקרה).
קצת עצוב לי כי הוא מדוכדך קלות, לא ממש אוכל, ויותר מזה, הוא מנמנם בתוך הארגז נשיאה שלו, ולא על מגדל השן כמו שבדרך כלל.
התנהגות זו היא פופולרית בקרב חתולים תחת השפעה אנטיביוטית??
האם יש עוד דרך לתת לחתול תרופה דרך מזרק? שלא תהייה כרוכה בהתנגדות נחרצת שמלווה בייללות זעם ושליפת ציפורניים?

ניפי החתול כבן חצי שנה.

sapirdvm

New member
די קשה

לתת אנטיביוטיקה בסירופ לחתול, למרות שיש שמצליחים...
אפשר לנסות לערבב את הסירופ עם טונה או סרדינים, למרות שחלק מהחתולים יריחו ויסתלקו.
לדעתי הנימנום והדיכדוך אינם תגובה לאנטיביוטיקה אלא לזיהום ואולי לכאב שיש לו בכף הרגל.
אני לא יודע את הכמות הנדרשת במ"ל, אבל אם היא מועטה, ניתן לקרר את האנטיביוטיה וכשהיא מסמיכה תמרחו אותה על השפה העליונה שלו והוא בנסיון להתנקות ילקק אותה. גם כאן יש סיכוי טוב להקצפה וריור...
אני אוהב את האיזי פיל, יש הצלחה לא קטנה עם זה לתת תרופות לחתולים.

לפעמים קל יותר לתת כדורים מאשר סירופ

אפשר להחביא אותם ביתר קלות בתוך מזון אהוב. אם אתם לא מצליחים לתת את האנטיביוטיקה מומלץ לדבר עם הוטרינר ולקחת את החתול לקבל את האנטיביוטיקה בהזרקה.

למעלה