אנטיביוטיקה לאמא?!?!

meira

New member
אנטיביוטיקה לאמא?!?!

זקוקה לדעתכן, לא התייעצות רפואית... אני כבר שבועיים חולה. כאילו שפעת אבל בצורה מאוד חמורה של שיעולים שלא נותנים לי לישון ואף נוזל/סתום ואיכס לי!!! בהתחלה ניסיתי רק דברים טבעיים כמו פרופוליס ואכיניצאה אבל כנראה חטפתי את זה רציני הפעם ושום דבר לא עוזר. הלכתי אתמול לרופא (וזה מבחינתי אומר שאני באמת מרגישה לא טוב
) ואחרי שהסברתי לו שאני עדיין מניקה הוא נתן לי סירופ שאמור לא להשפיע יותר מדי. אבל... זה לא עזר לי ושוב לילה ללא שינה עם שיעול בטרוף! הבוקר דיברתי איתו והוא חושש שאין ברירה אלה לתת לי אנטיביוטיקה. השאלה הראשונה היתה אם אני יכולה להפסיק להניק ל-5 ימים (ברור שלא...) ואז אמר שיתן לי משהו שאמור להשפיע בצורה מעטה. מה עושים??? מצד אחד אני די מפחדת שאור יושפע מהאנטיביוטיקה (פחות מלחיץ אותי שיהיה פחות חלב) אבל מצד שני אני באמת מסמורטטת וצריכה להבריא... אז?????

דיאנה1

New member
אולי תתיעצי עם עוד רופא?

נשמע לי קצת מוזר. עד כמה שאני יודעת נותנים אנטיביוטיקה כשזו דלקת חיידקית. מאיפה הרופא יודע שמדובר בחיידקים ולא בוירוסים, ואז האנטיביוטיקה לא עוזרת ממילא? כשאני הייתי מצוננת קשות והשתעלתי כל הלילה הרופא לא נתן לי אנטיביוטיקה אלא תרופות נגד נזלת ושיעול. אני לא יודעת אם אפשר להניק איתן, לא הנקתי אז, אבל עצם הרעיון לתת סתם כך אנטיביוטיקה נשמע לי מוזר. חוץ מזה - יש סוגי אנטיביוטיקה שאפשר להניק איתן. כאן יש מרכזים טרטולוגיים שבהם אפשר לברר אילו תרופות אפשר לקחת בהנקה. בטח יש מרכזים כאלה גם בארה"ב. נראה לי שאת צריכה רופא שלא ממהר כל כך עם אנטיביוטיקה מצד אחר, ומבין בהנקה או לפחות יודע עם מי להתייעץ בנושא מצד שני. מה עם רפואה סינית? לא ניסיתי בעצמי אך שמעתי טענות שהיא עוזרת למחלות כאלה של הצטננות ונזלת. תהיי בריאה! ותבדקי את כל האפשרויות לפני שאת מפסיקה להניק.

אנטיביויטקה יכולה לסמרטט אותך לגמרי

אני יודעת בוודאות שבשפעת לא מטפלים באנטיביוטיקה. יש לזה הלכות לא טובות על הגוף אם סתם לוקחים. גם אני חושבת שכדאי להתייעץ עם עוד רופא, לנוח המון המון, להכין לעצמך מרק עוף אמיתי, ותאכלי שום טרי-תחתכי לחתיכות קטנות ותבלעי כמו כדור.

ronnieyuval

New member
מאירה´לה, יש אנטיביוטיקה למניקות

אני לקחתי אותה כשהיתה לי דלקת בשד והיה בסדר גמור. תאמרי לרופא שאת מניקה ושיתן לך משהו שטוב למניקות. אם הוא לא מכיר אז מהר מהר תחליפי רופא! אם יש בניו ג´רזי אז יש גם בקליפורניה...
תרגישי טוב חמודה, ולעניות דעתי עדיף אמא בריאה מאמא סובלת. אני הייתי לוקחת אנטיביוטיקה אם זה מה שהיה עוזר.

meira

New member
לקחתי... זה כבר היה בלתי אפשרי

ובאמת הייתי עם דלקת שחייבה אנטיביוטיקה. אני מתחילה להתאושש את זוכרת מה שם האנטיביוטיקה שנתנו לך?

אפשר, תלוי בסוג

גם אני השתעלתי במשך שבועיים או יותר וניסיתי כל מיני סירופים ותרופות טבעיות. כלום לא עזר. הרופא מיד אבחן דלקת ראות ונזף בי שחיכיתי כ"כ הרבה זמן. בדיקת דם הראתה שמדובר בדלקת חיידקית. קיבלתי אנטיביוטיקה שמותרת בהנקה ותוך יום הייתי כחדשה. תינוקך צריך אותך בריאה ומתפקדת, טפלי בעצמך!

תשאלי את פרופ´ מרלוב איזו אנטי

אנטיביוטיקה עדיפה. לאסתר יש את הטלפון שלו. הוא ממש נחמד. את יכולה להגיד לו את השם של התרופה והוא בודק לך.

zimes

New member
מספרי הטלפון של מרכזים טרטולוגיים

מופיעים גם במאמרים שלנו, אבל לך, מאירה, עדיף להתקשר למרכז טרטולוגי (מרכז הרעלות) בסביבתך (תתקשרי, למשל, לבית חולים גדול סמוך), כי הם יכירו את השמות של המותגים, ולא רק שמות גנריים של תרופות, יהיה הרבה יותר נוח לך.

יערולה

New member
אני לוקחת אנטיביוטיקה

יש כאלו במותרות בהנקה, אם הרופא לא יודע איזה אז תתיעצי במרכזים הטטרולוגיים. אני לוקחת מוקסיפן זה מותר תרגישי טוב

למעלה