אנטיביוטיקה וגלולות

Miryan

New member
אנטיביוטיקה וגלולות

שלום לכם, יש לי שאלה- אני לוקחת גלולות כשנתיים. אתמול, באזור השעה 4 לפנות בוקר, קיימתי יחסי מין, והיום, לקחתי אנטיביוטיקה בשעה 16:00 בצהריים. אומרים שלאנטיביוטיקה יש יכולת לפגוע ביעילות הגלולות. האם יש לי ממה לחשוש? או שהמגע המיני של אתמול היה מוגן? תודה, מירי

black hock

New member
אנטיביוטיקה אכן פוגמת ביעילות

ומומלץ השימוש בקונדום בזמן לקיחת התרופה אבל אני חושבת שאין לאנטיביוטיקה השפעה על יחסי המין של אתמול לדעתי..

daniella1980

New member
לא מדוייק

זה תלוי הן בסוג האנטיביוטיקה והן בסוג הגלולות. מה גם שאם אינך רופא אינך יכול לפסוק מה עליה לעשות. מובן שכדי להשאר בצד הבטוח, רצוי להשתמש בקונדום ולא רק עכשיו אלא עד תום החפיסה מן הסתם, כי אם היעילות נפגמה, "הלך" על כל החודש. מצד שני, אני הייתי מתייעצת עם רופא הנשים שלי. אני יודעת בוודאות שדיעות הרופאים לגבי הנושא הזה - חלוקות. עיקר הבעייתיות עם אנטיביוטיקה, נדמה לי, היא שהיא עשויה לגרום לשלשולים וכיו"ב ואולי מכאן מגיעה הפגיעה ביעילות הספיגה.

black hock

New member
לרגע לא פסקתי עליה מה לעשות

אמרתי "מומלץ" אבל זה לא חשוב ולא אמרתי לא להמשיך עם קונדום עד סוף החפיסה למרות שהרופא שלי אמר שאחרי שאני גומרת עם התרופה אני יכולה להפסיק עם הקונדומים המשכתי עד לחפיסה הבאה(כולל השבוע הפסקה) אפשר לפעמים גם לחשוב לבד ולא להסתמך רק על מה שהרופאים אומרים ואולי זה יהיה קצת שוק אבל הם לא ת-מ-י-ד יודעים מה הם אומרים...

daniella1980

New member
לא הייתה זו

תקיפה אישית אלא ניסיון לסייע לפותחת השרשור פלוס הערה שצריך לסייג דברים שאינם מוסמכים מחמת אחריות בסיסית זה הכל.

black hock

New member
../images/Emo9.gif

חברים?

ספרייט

New member
מנסיון

אני עובדת כמזכירה רפואית ושאלתי את הרופא המטפל והוא אמר שאין ממה לחשוש זאת גלולה שבעצם יש בא הורמונים שברגע שהם נכנסים לגוף זה מגן עליך אנטיביוטיקה זה משהו אחר ועוזר למשהו אחר אין קשר בין הדברים.. בהצלחה בהמשך..

למעלה