אנטוורפן

מלפפiן

New member
אנטוורפן

שלום לכולם, מחר אנחנו נוסעים לסופ"ש לאנטוורפן (כולה יום וחצי). פעם ראשונה שלי... למישהו יש הצעות, מה לראות, מה לעשות וכולי?

בדיוק חזרתי משם!

הייתי בדיוק סופשבוע ליומולדת עיר מקסימה אתם חייבים ללכת לראות את ה"wijk של היוהודים ואת כל חניות היהלומים שלהם ואני ממליצה בחום גם לפנות יום לקניות יש מדרחוב ענקי שמכיל מלבד כל הרשתות המוכרות גם חניות קטנות עם דברים משגעים שלא תמצאו בשום מקום אחר וכמובן המון מסעדות איטלקיות משובחות :) תהנו

מלפפiן

New member
../images/Emo13.gif נשמע טוב,

את זוכרת אולי את השם של הרחוב קניות? (כמו שאני מכירה את עצמי, זה יהיה החלק העיקרי בטיול...)

אם את בקטע של לגלות את העיר

אם את מגיעה ברכבת, פשוט רדי בתחנה, ותתחילי ללכת בעיר ופשוט לגלות אותה. הרחוב שאליו תצאי מתחנת הרכבת מוביל בסופו למרכז העיר ולכנסיה. אין לך הרבה זמן בעיר ולכן הכי טוב לדעתי, זה פשוט לא לתכנן כלום, רק ללכת בעיר, להתרשם מהאדריכלות שמאוד שונה מזו שבהולנד, קצת חנויות, הרבה שוקולד בלגי משובח, זהו, לא צריך יותר. תתכונני לזה שלמרות שהם מדברים הולנדית, רוב הסיכויים שלא תצליחי להבין מילה ממה שהם אומרים כי שפת הרחוב שונה לחלוטין מהשפה התקנית שהם מדברים בטלוויזיה. ועוד משהו: אם את משלמת במזומן, צפי לקבל עודף עד לסנט האחרון. מטבעות של 1 ו-2 סנט לעדיין קיימים שם כאמצעי תשלום לגיטימי
שיהיה לך בכיף!

מלפפiן

New member
תודה ../images/Emo39.gif

זה בסדר, אני לא מצפה להבין הרבה, גם כשאני רואה בלגים בטלוויזיה אני צריכה כתוביות כדי להבין על מה הם מדברים... אבל בשביל השוקולד שלהם...שווה להסתבך עם השפה... אני לא מאמינה שהם עדיין משתמשים במטבעות של סנט ושני סנט... במבט לאחור אני לא מבינה איך השתמשנו בזה פה בעבר, הארנק שלי תמיד היה מפוצץ, ואם היו סופרים את סך כל הכסף שהיה בו, זה הסתכם בכמה יורואים בודדים...

ronnl

New member
לא יודע

בפעם האחרונה שהיינו (ספונטנית ליום אחד) זה היה לפני 3 שנים שם ולא זוכר אם הם השתמשו במטבעות של סנט ושני סנט

ronnl

New member
איזה כיף לך

תתחילו בסתם להסתובב בעיר ואם יש זמן לכו לגן החיות הצמוד לתחנה המרכזית

מלפפiן

New member
אז זהו, שאנחנו מגיעים באוטו,

ונראה לי שנשים אותו במלון במקום להסתובב ולהסתבך עם חניות, אני רק לא יודעת איך המרחקים שם, המלון נמצא ליד איזה פארק גדול קרוב לשכונת היהודים. זה מרחק הליכה ממרכז העיר או שצריך בכל זאת לנסוע?

ronnl

New member
את הדוסים רואים בכל מקום שם

לא יודע איפה הם גרים אבל הם בכל מקום! אני הייתי רק במרכז לא הייתי בשכונת היהודים

made in holland

New member
עם יוצה לכם להיות

שם ביום ראשון יש את שוק הפשפשים vogeltjes markt חוויה

Fair game

New member
תהני ולא לאכול הרבה../images/Emo211.gifבלגי

כי זה משמיןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

גמני רוצה לבקר שם!../images/Emo13.gif

ניראה לי שבביקור הבא שלי בא'דם אני לוקח רכבת ונוסע לשם!!

מלפפiן

New member
חזרתי!!! והיה נפלא!

לא יאמן, שעה וחצע נסיעה מהבית ואתה בחו"ל, הכל שונה, ארכיטקטורה שונה, אנשים אחרים, אוכל אחר, מבטא אחר (ומעצבן...) והמון המון המון המון המון יהודים, לא תיארתי לעצמי כאלו כמויות, אבל ממש מהפינגווינים השחורים... בקיצור, הסתובבנו המון בחנויות, בדקנו מקרוב את הסופר הענקי שם (קורפו או משהו כזה), ראינו את הנמל ומוזיאון הספינות או משהו כזה, קנינו מלא שוקולד וגבינות, וקינחנו במסעדת מולים (טוב, הבנזוג ירד על איזה תפריט קומבינציה של 10 סוגי מולים שונים ואני ירדתי על סלט...בסופו של דבר, צריך לאזן את כמויות השוקולד שטחנתי שם...). אבל בקיצור, מקום יפה, אחלה חנויות, מומלץ לסופשבוע!

ronnl

New member
בן מה? ../images/Emo3.gif

לפחות נהניתם וכן כמויות הפינגוונים השחורים שם הוא עצום לא הייתם בגן החיות?

למעלה