אנחנו-פרק 2

• פותח הנושא nl22
  • פורסם בתאריך

nl22

New member
אנחנו-פרק 2

אנחנו טובים בקבלת החלטות יחד. החלטות גדולות, משנות גורלות. אבל גרועים בשיחה יומיומית. כמו שני שותפים לדירה. נמצאים עם הילדה עד 21:00, ולאחר שמרדימים אותה, אתה הולך למחשב ואני לטלוויזיה, עד 22:00-22:15, כשאתה מחליט שיש לך גם זוגיות. ומתפלא ואף מתעצבן למה אני הולכת לישון ב-23:00. באמת מוזר, כשאני צריכה לקום כמה פעמים בלילה לילדה ואתה ישן שנת ישרים כבר שנתיים. לארוחות הערב, שנלחמתי שיהיו משותפות כדי ליצור מסגרת משפחתית, אתה בוחר להגיע כשמתאים לך. טוען שאתה עייף, למרות שארוחה מתקיימת 1/2 שעה-40 דקות אחרי שאתה מגיע הביתה. נכון, יש לי עסק מקרטע ואתה המפרנס היחידי כרגע, אבל אתה דואג להזכיר לי בכל רגע מחמש שנות קיומו של העסק כמה שאין בינינו ובין הלחץ שאנו מתפקדים בו, מדד להשוואה, ושבך צריך יותר להתחשב כי אתה ה-BREAD AND BUTTER של הבית. ומה אני? אני עובדת! נכון העסק שלי לא מביא לאחרונה כסף כמעט, אבל אני לא נמצאת בבית כשהילדה בגן, אלא עובדת ואחר כך, כשהיא באה הביתה איתי, אני איתה כל אחר הצהריים והערב, וגם בלילה אני קמה אליה. אתה לא קם. לא כשהיא חולה, לא כשהיא בריאה, לא בשבת בבוקר, כשאני לצערי מתפקדת על תקן אמא חד הורית כי בחרת להיות במחשב עד 3:00 ולכן אתה קם ב-13:00. 13:00!!! עם ילדה בת שףנתיים! איפה לטייל כמשפחה בשבת?! אתה אפילו לא מתיר לי לצאת מהעיר, כובל אותי לרצונותיך גם בשנתך. לעיתים תוהה מה היית עושה אם היינו נפרדים (לא מסוגלת לומר את המילה הזו שמתחילה ב-ג` וברבנות). היית מבין סוף סוף שנורא קשה לשלב עבודה ובית, שנורא קשה להיות עם ילדה חולה ולקום 10-20 פעמים בלילה ואח"כ לתפקד ושלא יבחינו בכך, היית מבין ששבת בבוקר צריך לקום ב-6:00-7:00 כי אלה השעות של הילדה, ואין לך אישה שמתפקדת על תקן אמא חד הורית כדי שתישן עד הצהריים. רוצה לסגור את העסק רק כדי להפסיק לריב איתך על כסף. שתפסיק לזלזל בי ובתרומתי לבית. כאילו רק כסף צריך בשביל לתפקד בבית. אתה לא מבין שצריך גם וגם? אם לא היה מי שיטפל בילדה, לא היית יכול להתפנות ולקדם את הקריירה שלך כל כך. אז למה אתה אומר לי מילים כמו: אנחנו לא ברי השוואה? זה מעליב, זה פוגע, וזה גורם לי לרצות לוותר על חלום העסק שלי, הנוחות שלו לטיפול בילדה רק כדי לסתום לך את הפה. תאמר מפונקת, אז תאמר. בוא נראה אותך מתפקד אחרי מחלה של הילדה בת למעלה משבוע, עם 6 לילות לבנים של קימה כל 30-45 דקות ואומר מפונקת. אם אהיה שכירה, לך ירד הלחץ הכלכלי, אבל לי יתווסף לחץ. עוד לחץ. נכון, המון נשים עושות את זה. אבל מי אמר שזה נכון? מי אמר שאם הייתה להן ברירה הן לא היו עושות זאת אחרת? חרא. אבל על מה אני מדברת בכלל? איך יהיו לנו ילדים, אם אני מספטמבר בלי גלולות, וכמות הפעמים שעשינו סקס עומדת על 2? עצוב? במיוחד לילד שעוד לא נולד. אני כבר אדישה. סאגת הסקס בינינו היא אישיו שלא הסכמת לטפל בו, ולכן הדרדר, הרוב באשמתי אבל גם באשמתך, למחוזות הנידחים של חוסר הקיום. חיה עם גבר, שקוראת לו בעלי, ורמת האינטרקציה שלי איתו במשך השבוע עומדת על 3/4 שעה ביום, שהן זמן טלוויזיה, כי הוא לא רוצה לדבר על עבודה, או שאני אדבר על עבודה, כי זה מזכיר לו עבודה. אז אנחנו מדברים על הילדה. רק על הילדה כמעט.מזל שיש ילדה. מעניין על מה דיברנו לפניה. וחברה שלי, בת 49, התגרשה אחרי 26 שנות נישואין. היא ידעה שתתגרש עוד לפני 7 שנים. גם אני העליתי את הרעיון. אמרתי, בשיחה שלצערי שיתפה את אימי בתקופה רגישה, שאני לא יודעת מה יהיה אחרי שלושה ילדים. ???!

מריוס זכריה

Member
מנהל
לפני כל דבר אחר - תחזרי לקחת גלולות. דחוף.

כי אחרת באמת יהיה רע. הרבה יותר גרוע מעכשיו.

זה מין טרנד

חדש כזה - שיחות לאן פנינו ברשת
? כאילו, פנים אל פנים השיחות האלה לא שוות הרבה אז ככה - מול כל העולם חוץ ממי שהשיחה נוגעת לו? בקיצור - אני סקפטי, לא נראה לי שיתפוס (מצד שני, מה אני מבין בטרנדים - גם פייסבוק בהתחלה נראה לי כמו קשקוש מוחלט
).

אולי די?

אחד משניים, מותק - או שתלמדי לשרשר או שנאסור עלייך להגיב לפוסטים פה מיד אחרי - חכי שעוד מישהו יגיב לפני שאת מתפרצת, טוב (בן 27 עאלק)?

שילה1

New member
../images/Emo6.gifוואללה?חכה חכה..גם אתה../images/Emo6.gif

להבא-אגיב תמיד ולעולם-בצמוד אליך!

גארוטה

New member
זה הזמן להוכיח את מה שכתבת

הלכה למעשה. "אנחנו טובים בקבלת החלטות יחד. החלטות גדולות, משנות גורלות" אתם נמצאים עכשיו במצב שאתם צריכים לקבל החלטה גדולה וגורלית, נשארים יחד ומטפלים ביחסים או שנפרדים לשלום. מהפוסט שלך ומדרך הכתיבה שלך יש לי הרגשה שככה את גם פונה לבעלך ולכן לא משיגה דבר. כל מה שהצלחתי לקרא זה כמה קשה לך עם הילדה, כמה פעמים בלילה את קמה אליה, רק את מטפלת, רק את איתה, כמה את לא ישנה בגללה, וכשזו הגישה זו גם התגובה, כי כשמאשימים מקבלים האשמה בחזרה, וכשמתקיפים צריכים להתכונן לקבל התקפה חזרה כי לדבר אתם לא יודעים ולכן ככה נראים פני הדברים. אז כמו שאתם מתפקדים טוב ביחד כשצריך לקחת החלטה גורלית, תציגי לפניו את ההחלטה הגורלית שאתם עומדים בפניה שהיא נישואינו לאן, ותתחילו לדבר ולקחת החלטות רק הכי חשוב לא בדרך של האשמה ואני ואני ואני ואתה ואתה אלא אנחנו.

אתם - פרק 2

OK תיארת כאן מצב של זוגיות מתרחקת לאחר לידת הילד הראשון. הוא בורח לעבודה ודוחק אותך "למטבח, ששם מקומך". את עד כה עמדת על שלך, וביקשת להישאר עצמאית. הוא החליט "לעזור" לך להישבר והדיר את רגליו מענייני הבית והטיפול בילדה. את בנקודה קריטית של הזוגיות הזאת לבטל את עצמך למען "חיבתו, השתתפותו, התקרבותו" או להישאר יישות עצמאית. ככל שתוותרי על עצמך, כך תמצאי את עצמך במעגל קסמים שלילי - הוא לא מכבד אותך, ואת לא מסוגלת על החיים האלה. לכן - לא לוותר! ולצאת מהאדישות! לדרוש באופן אסרטיבי <להבדיל מאגרסיבי או בכייני> השתתפות שווה, גם אם במחיר של ילדה בוכה. אם את במילא אצה רצה אליה, כמו מ'טורפת, למה לו לטרוח? זאת גם הילדה שלו, ויש להניח שלא ייתן לה להיקרע מבכי. לא קם אליה, מתעלם? דוחק אותה כל העת לפתחך? להעיר אותו ולהודיע שהילדה בוכה, והיא צריכה את אבא שלה. לא קם? לא משתף פעולה, מתבצר? להניח על השולחן - או ש... או ש... - משה. או שהוא גם אבא ואת פחות אמא וקצת יותר אישתו (בקצב הולך וגובר ככל שהגוזלית גדלה), או שאת בעיקר אמא והוא בחוץ. במקביל עשי צעדים מקרבי נשמות - גייסי עזרה מבחוץ ותני עצמך לעצמך, ולזוגיות. את צריכה לאוורר את הכעסים, התסכולים. לא לתת להם להצטבר במערכת. חיזרי לרגעים בהם זה עבד ביניכם, והחזירי לכם את זה.

למעלה