"אנחנו על המפה"

"אנחנו על המפה" ../images/Emo70.gif

כבר מספר שנים סייד קשוע מלווה אותי בכתיבתו. שנינו מאותו דור ויש לי הרבה כבוד אליו בתור אדם וסופר. ערבי שונה שלא מנסה ליפייף את החברה הערבית. איש אמיץ באמת שלא פוחד לבקר ולתאר סיטואציות ונושאים שהחברה הערבית בישראל אוהבת לטאטא מתחת לשטיח. הוא הצליח להוציא על הכתב הרבה מהמחשבות בסתר של בני הדור שלי שחיים בשתי התרבויות: הערבית והעברית. אני אישית לרומן שתכתוב אישה מהסוג של סייד קשוע. זה יהיה מאד שונה. השבוע אחרי הרבה דחיות וחששות החלטתי שאני מתחילה לקרוא את הספר "ויהי בוקר" אחרי דחיה של שנה ומשהו. אחרי הפיגוע שקרה בשפרעם זה יהיה מעניין.

סייד כמו תמיד אומן הכתיבה

מעטים אצלנו כותבים כמוהו בציניות הוא כותב "בזכות הפיגוע אולי יניחו לנו מעט" אני בטוח שמשפחות הנפגעים לא מתנחמות בזה עד עכשיו ישבתם בצד והתבוננתם באדישות (וחלק ממכם גם בהנאה) איך אחיכם מפוצצים אותנו בתוך אוטובוסים חברי הכנסת שלכם נוטפי "אהבה" למדינה ומדי פעם גם יצאתם למפגני עידוד כשאתם מנופפים בדגלי הרשות הפלסטינית והנה הגיע טרור נגדי ומכניס אותכם לטעום קצת מהתופת אם היית יושב אצלנו ורואה כמונו מאות פיגועים נוראיים בטח היית זועק חמס (או חמאס) נגד אותם מטורפים שהיום הם אחיך היקרים כותב סייד "בזכות הפיגוע בשפרעם קיבלנו הודאה בפה מלא משרון שאנחנו אזרחים" הייתם תמיד אזרחים אבל הקפדתם תמיד להזכיר לנו שזה רק מנהלי - נולדתם כאן ואין לכם ברירה ולכן אתם דורשים זכויות מלאות וגם קיצבאות קיום אבל חובות זה ממש לא בשבילכם - כי עד שלא תהיה כאן מדינה איסלמית זה ממש לא שלכם עד שלא תחליטו להיות ממש אזרחים, עד שלא תפסיקו לחנך את ילדיכם לשינאת המדינה ותושביה ימשיכו אצלנו אנשים לדבר על פתרונות כמו החלפת שטחים וטרנספר

בטרוף, אני יכולה לתת לך סטירה?

לדעתי סטירה לא מספיקה. אולי סטירה וניעור רציני. (אלימה שכמותי). סתם, סתם, אלימות לא תעזור פה. לא קראת את המאמר ואם קראת אתה עדיין תקוע יא תקוע. אני לא חושבת שאתה יודע על מה אתה מדבר. פצצה לא יכולה להבדיל בין ערבי ליהודי. בארץ יש ערבים בכל מקום. עובדים, סטודנטים, סתם אנשים... אתה טועה כרגיל ואומר את הדברים הרגילים והמאוסים כבר כמו שהערבים שמחים שפיגועים מתרחשים. רק אדם חולה נפש שמח שאוטובוס מתפוצץ עם אזרחים. תכניס את זה כבר לראש האטום שלך. עוד דבר, אנחנו אומנם אזרחים בתעודת זהות אבל לא אזרחים במלוא המילה. לא בגלל שאנחנו לא רוצים. המדינה פשוט החליטה שערבים הם אזרחים סוג ב'. זה מתבטא במתן תקציבים לחינוך, לרווחה, לתשתיות... היחס לערבים משתנה ממשלה לממשלה. הבית ספר שאני מלמדת בו לא מקבל את אותו תקצוב של הישוב היהודי שלידנו. למה? כי אנחנו גרים בכפר ערבי (בדואי!!! חלקנו משרתים בצבא. עובדה שלא עוזרת. כי כפרים דרוזים ובדואים בכל זאת מופלים לרעה) והישוב שלידנו יהודי. אל תגיד לי מועצות מקומיות ושחיתות וכל התירוצים המגוחכים הידועים. משרד החינוך אחראי על הבתי ספר היסודיים וחטיבות הביניים בעיקרון. המדינה לא עושה די למען האזרחים שלה. האפליה נגד הערבים מושרשת! תפסיק לתאר את האזרחים הערבים בתור פרזיטים. אנחנו אנשים עובדים, תורמים ורוצים להיות חלק מהמדינה. אנחנו לא רוצים מדינה לבד. ובוא הנה בטרוף, מי מחנך את הילדים שלו על שנאה? עוד מעא תתאר טקס שבו האימא הערבייה במקום שתתן לתינוק שלה את הבקבוק חלב בקבוק מרצה לו על שנאת יהודים. תצא מזה כבר!! זה מתחיל להימאס.

skywalker 8

New member
באמת?

האם האמא הערבייה אומרת לילדיה שזאת גם אדמת היהודים? האם היא אומרת ש"ליהודים יש זכות למדינה משלהם בדיוק כאן כמונו"? נשמע שכל כך רע לכם כאן, ובכל זאת אתם נורא אוהבים להיות אזרחיי מדינת ישראל. מה דעתם לחיות במדינה הפלסטינית מבלי לנקוף ולזוז מהבית אצבע? כל כך רע כאן לא?

מה שרואים מפה לא רואים משם

על זה אמרו חכמים - מה שרואים מפה לא רואים משם את מתלוננת על תקציבים נמוכים לחינוך למגזר הערבי וכבר התייחסתי לזה בעבר - רשויות מבוססות משקיעות הרבה ואילו רשויות עניות אין להן אפילו כסף לשלם משכורות. זו לא בעיה של הפניית תקציבים אלא שיש מקומות שמשלמים הרבה ארנונה ויש מקומות שכמעט לא משלמים בהן הכניסו לכם לראש שאתם אזרחים סוג ב ואתם אוהבים להרגיש מסכנים בואי תראי מה מרגיש בחור יהודי - לומד הרבה, עובד קשה ומשלם הרבה מיסים ובנוסף צריך להקדיש חודש בשנה לרוץ אחרי האחים שלך שרק מחפשים להרוג אצלנו וכשפותחים טלביזיה בין פיגוע אחד לשני שומעים שטיבי קפץ לדמשק כדי להתחבק עם ראשי החמאס וכשמישהו במגזר שלכם מחליט כי חשוב לשרת בצבא של המדינה שלו כולם מחרימים אותו ומציקים למשפחתו לכן כמו שכתבתי לסייד אם תבואי לביקור בצד שלנו תגלי שהמגזר שלכם הוא קוץ מעצבן ומציק ולא פלא שאנשים אצלנו שכבר התייאשו מדברים על טרנספר וכגון כי אנחנו כבר עייפים מהטרור ולשמוע כל הזמן את מנהיגי אירגוני הטרור מאימים שיהרגו בנו וגם כשאנחנו מחליטים לפנות ישובים (תהליך ממש לא קל) הפלסטינים ממשיכים בקאסמים ומרגמות ופיגועים וברור לנו שגם אם יקבלו את שטחי 67 זה לא ירגיע את הפסיכים שם למרות שאצלנו אין תרבות של גיהאד ושינאת הזר וכולם (כמעט) גינו את הרצח בשפרעם יש לא מעט אנשים שלא מתפלאים שזה קרה את נאיבית ומאמינה שהדו קיום בהישג יד אני רואה בצד השני תרבות קנאית ופאנטית שבמשך 60 השנים האחרונות רק מגיעה לשיאים חדשים של טירוף ותאוות רצח ואינני רואה את הסוף

בטרוף .. לא אגיד לך תנער את עצמך מ.

אבק הגזענות , או תקלף את האטימות , אגיד לך דבר אחד .. לך תבקר בעיר ערבית , תשב עם ערבים ותנסה מקרוב להבין אותם ... ואם תגיד לי דיברתי עם הרבה ערבים ומכיר את הערבים ( והכוונה ערביי ישראל ולא השטחים שיש הבדל אסטרונומי) אז אני לא מתכוון לעובדים שעבדו אצלך או קנית מהם בטון או סלון או השיפוצניק .. לך תדבר עם ערבים , תשמע מה יש להם להגיד , וזאת בדיוק החוליה החסרה כאן , שהמגזר היהודי לא מוכן לדבר עם המגזר הערבי או להקשיב לו .. יללה צא לדרך בחור או שמפחיד ?

לדבר איתם?

לא נעים לי להגיד אבל בסביבה שלי אני לא פוגש ברמה היומיומית ערבים. אם אני מחפש שיפוצניק אז מדברים על העבודה וכסף ולא על פוליטיקה. אבל אנחנו קוראים בעיתון ופותחים טלביזיה ויודעים מה קורה בארץ זו ומה המקור לרוב הצרות של המדינה. כתבת - לך תדבר עם ערבים , תשמע מה יש להם להגיד הפורום זה המקום לדיבורים כאלו. כתבת - תנסה מקרוב להבין אותם. אורי אבנרי עדיין מנסה להבין אותכם ועוד כמה בפורום זה. רוב הציבור כבר התייאש וממש לא מנסה להבין מי שבא להתפוצץ אצלנו - אנחנו משתדלים לשלוח אותו לעולם הבא לפני שיפגע בנו. קשה לנו גם להבין למה אתם עושים מהם קדושים (שהאידים). 60 שנה אתם מפמפמים בתוך עצמכם לאומנות וגיהאד ולא שמתם לב עדיין שיש לנו צבא חזק שעמד מול כמה צבאות ערביים וניצח. אז תתעוררו ותפסיקו לבכות על מסכנות ותתערו במדינה זו כי לא תהיה כאן מדינת איסלם.

ולאק מה יהיה איתך ???

אתה לא יודע להפריד????? מתאים לך שאגיד שהיהודים הם תפוח אחד גדול ???? מה תגיד על זה ? מי בכלל רוצה מדינת איסלאם ? אתה באמת חושב שאלה מתפוצצים בשם האיסלאם ??? האיסלאם לא אומר תרצח אנשים חפים מפשע!!! תפסיק כבר עם העליונות הזאת , וכל עוד אתה סומך על העיתונות והטלוויזיה , אתה לא תגיע רחוק ותישאר מופנם מקובע שאין לו שום כוונה להבין או להיפתח , תשכב לך במנוחה בבועה שלך כפרהה עליך זמני קטן

חוסר הבנה בסיסי

אני בטוח שאתה בן אדם נפלא, אני בטוח שגם אם אני אפגוש ערבים, וכבר יצא לי, אז אני אראה שהם כמוני, לא נחותים ממני ולא כלום. אבל, מה שאינך מבין, שהבעיה אינה בין אישית, הבעיה היא בין לאומים, ברגע שבישראל יתחיל להיווצר רוב ערבי (וזה יקרה), המצב יתחיל להיות רע ומר פה, לא בגלל שהערבים הם רעים, אלא בגלל שהמדינה היא מדינה דמוקרטית ויהודית, ורוב מוחלט של היהודים, לא יוותר, על הדמוקרטית ובטח ובטח על היהודית, הערבים מצידם, (+מיעוט יהודי זניח), ינסו לבטל את האופי היהודי, (כבר עכשיו זה קורה), תוסיף לזה את כל המשקעים מיותר מ-100 שנים של סכסוך, תוסיף את כל האנשים הקיצוניים משני הצדדים, שיתחילו לעשות בעיות, תוסיף את הפלשתינאים, שאני בטוח שיצטרפו לחגיגה, ונקבל פה את יוגוסלביה החדשה.

למה אתה לא רואה

בעליות כסיכון ?? הרי מחצית ואף יוצר מהם לא יהודים , ואם התגיירו אז אחרי הגיור נשארו נוצרים .. הדת נשארת לנצח בלב האדם ולא משתנה אחרי חתימה על כמה מסמכים .. הרוסים הם יותר מהערבים בישראל , האתיופים לאט לאט הכעס שלהם מתחיל לצוף על פני השטח והבום שלהם זה שאלה של זמן .. מוטב לעשות בדק בית לפני שתקבע שרק הערבים הם הבעיה שעלולה לסכן את ישראל וצביונה

skywalker 8

New member
לא נכון.

למה שאתיופים יסכנו את הצביון? השאיפה שלהם היא מדינה יהודית במיוחד שעלו מכאן מתוקף הציונות. הרוסים הם לא יותר מהערבים במספר. הם יהודים וגם שאיפתם היא למדינה יהודית. הערבים בעלי לאום ואינטרס שונה. אתה רוצה להגיד לי ש1.5 מיליון ערבים ישראלים מוכנים לקבל את ישראל כמדינתו של העם היהודי ולהיות נאמנים לה? כי אם אתה חושב כך אתה טועה. כשהערבים יהוו רוב, צביון המדינה ישתנה ולאט לאט ישראל תהפוך לפלסטין.

אני חושב שספורים הם אלה שלא רוצים

או לא אוהבים שצביון המדינה הנו יהודי , וחלק מהספורים האלה רוצים מדינה לכל אזחיה , אז נשארון מעטים ( כן בטרוף תמרוט ת'עשרות יש לך הרבה ) והשאר מכירים שישראל היא מדינת היהודים אם רצו או לא רצו זה המצב , ואל תגיד לי לא נכון כי אתה לא יודע מה זה ערבים אלא במה שהתקשורת ואהוד יערי מעביר לך , מסור ד"ש לזמני ותגיד לו שאני מחבב אותו , אם יהפוך לשמאלן אפסיק לחבב

skywalker 8

New member
אהההה. "אתה חושב".

אז בוא אני אגיד לך שאתה טועה. כל ערבי ששאלתי מתנגד לצביון יהודי במדינה. גם היום יש קריאות של המיעוט הערבי לשינוי אלמנטים מסויימים במדינה ואף האופי כולו. אם ירצו או לא ירצו, זה המצב כרגע. אך מה יהיה עוד 20 שנה? המיעוט יגדל ויגדל והקריאות לשינוי אופי המדינה יגברו. עוד 30 שנה? האופי ישתנה וישראל תהפוך למדינה דו לאומית. מה יקרה עוד 40-50 שנה(במקרה הטוב)? המיעוט יהפוך לרוב וישנה את ישראל לפלסטין! תעיין בנתונים דמוגרפיים והשאיפות הלאומיות של המיעוט הערבי.

אם אתה כזה מוטרד

תאמץ את "פרו ורבו " .. מה המיעוט יגדל ורוב יתכווץ? זהו יפסיקו היהודים להביא ילדים לעולם ?? אה ולפני שאתה משתלח הערבים כבר לא מה שהיו פעם , אין עכשיו 10 ילדים ו15 .. זה נמצא אצל החרדים רק .. עמך , עדיף להתקדם .. מאס עליי הנושא שלך

למעלה