אנחנו עושים הצגה???

מוצארט

New member
פעם, לפני שנים רבות...

למדתי ב-הלכות תשובה לרמב"ם, שאחד הקריטריונים, שסליחה על חטא מתקבלת, היא, שבמצב הקיים, הבנאדם יכול לחטוא שוב באותו העבירה, והוא לא עושה את זה, כיון שהוא מודע לזה שזה אסור, ולא נכון לעשות את זה. לעומת זאת, אם הוא רוצה לבקש סליחה על חטא מסוים, שהוא כבר לא יכול לחטוא בו (פיזית- זקן מידי, או שאין לו את האמצעים) היא לא מתקבלת, או משו כזה... על משקל הנ"ל ננתי את התשובה שלמעלה.

lali37

New member
תראה ליאור

השאלה היא קצת לא ברורה. כאילו מה ז"א איך?! ה' מסוגל לעשות הכל... העוונות והזכויות שלנו הם משו לא מוחשי... הם משו מופשט...

נכון שה' מסוגל להכל...

בס"ד אין על זה חולק, אבל כבר ידוע שאין ניסים... אי אפשר להפוך עוונות לזכויות... אני לא מדבר במובן של להפוך-פיזית כי אמרנו שה' כל יכול, אלא להפוך במובן של הוקוס פוקוס ויש לך זכויות...

מוצארט ........

ב"ה אני ממש לא הולכת וגונבת תשובות .... (אני יודעת שזה בצחוק)
כל הידע הזה זה בזכות מורתי היקרה שהיא מעבירה שעורי מחשבת ישראל חבל"ז אני ככה
ככה כל השיעור השיעורים שלה מדהימים !

טוב, אני אתן לכם את דעתי...

בס"ד אם משהו חולק הוא מוזמן להגיב... אדם הרוצה לעשות תשובה עומדות בפניו שתי דרכים: 1)לשבור את כל כוחותיו ופנימיותו ואז להתחיל לבנות את עצמו מחדש... חסרון:יכול להשבר ולהכנע,עלול לאבד את כל כוחותיו החיוביים שצבר... 2)להוציא את הרע מהטוב-שזהו תהליך הדרגתי וקשה אך עדיף הוא לפי דעתי מן הדרך הקודמת. אדם החוזר בתשובה אם יחזור בדרך מס' 1 אז יגידו לו להתרחק מכל העבר שלו, למשל אם היה מכין הוא סרטי תועבה, יגידו לו להתרחק מכל עשיית סרטים... אם הוא יחזור בדרך מס' 2 אז יגידו לו, אדרבא, אתה טוב בלערוך סרטים אז תכין סרטי קדושה כמו "תיאום כוונות" וכאלו... מתוך זה שהאדם חוזר בתשובה מדרכיו הרעים ומנתב זאת לטוב אזיי ממלא כל מעשיו הטובים יהיו מעולים פי כמה ממה שהוא היה יכול לעשות מלפי כן ומתוך כך יהיו לו זכויות מרובות וגדולות יותר...

אז מה שאתה אומר זה

ב"ה שנחזור בתשובה ואז הכל יהיה בסדר . החטאים יהפכו לזכויות ., נו אז בזה אין הוקוס פוקוס?

לדעתי

ההסתכלות שלכם היא לא נכונה מיסודה. קודם כל אנחנו לא באיזה משחק, מנסים לצבור נקודות וזכויות כדי שבסוף המשחק כשעל הצג יופיע "GAME OVER" ננצח את המשחק. כל המטרה שלנו בעולם היא להתקרב לקב"ה והמצוות הם דרכים כדי להקרב אליו והחטאים מרחיקים אותנו ממנו. אפשר להסתכל על זה בצורה של סולם כמו שחז"ל מגדירים את זה שהצדיקים לא מגיעים למדרגה שבעל תשובה מגיע מכאן אנחנו רואים את הפירוש לזה שהעברות הופכים לזכויות שעל ידי שהאדם חוזר בתשובה הוא בעצם מתקרב יותר לקב"ה. לדעתי כל ההסתכלות הזאת של מאזניים שהקב"ה מודד את העברות כנגד הזכויות היא הסתכלות ממש גרועה בגלל שאנשים מסתכלים על זה כאילו הקב"ה סופר כמה מצוות עשינו וכמה חטאים וככה נרשם בספר החיים או בספר המתים חס וחלילה. נו באמת זה נראה לכם הגיוני שהקב"ה עומד לו בשמים ושם את העברות והמצוות במאזניים??? לי זה לא נשמע הגיוני. עוד דרך לענות לך היא מה שאמר הרמב"ם על תשובה שהיא באה בארבעה שלבים והשלב הרביעי הוא שהאדם מגיע לאותה סיטואציה שבה הוא חטא ואז הוא עושה את הדבר הנכון ולא חוטא ואז בעצם מכאן אפשר לראות שהעברה שלו הפכה לזכות

shadow dancer

New member
אני עושה הצגות לחניכים!!!../images/Emo151.gif

בס"ד יווו יש לי משהו ממש על קצה הלשון..... אבל הראש שלי לא עובד כ"כ טוב!!! כנראה בגלל החום שיש לי.......... אבל אני לא חושב שבגלל זה צריך להפסיק להתפלל ולבקש סליחה! כי באיזה מקום אנחנו באמת מצטערים באותו רגע על מה שעשינו ומקבלים להשתדל לקיים בעתיד..... יעני לא לעשות. וזה מאד חשוב שבאותו רגע מצטערים! אך צריך גם לקבל לעתיד......

shadow dancer

New member
אני סבתא אלישבע!.......

בס"ד או לפחות הייתי........ הספקתי להיות גם אסתר, ענק, אמא, סבא ועוד המון המון!!

למעלה