אנחנו עוברים לחו'ל

assy

New member
אנחנו עוברים לחו'ל

לכמעט שנה. בעוד חודש וחצי. עם זיו בן שנתיים וחודש ותינוק בן 5 חודשים. האם יש "הכנה" מיוחדת שאני צריכה לעשות לו? היינו במקום שנגור בו לפני חודש. אנחנו אומרים לו שנעבור לשם ונטוס במטוס. הוא זוכר שהיה שם ומדבר על זה. אני קצת חוששת. הוא מאוד אוהב את המשפחה המורחבת. מדבר עליהם בלי סוף ומתרגש לראותם. אני חוששת ממה שיהיה שהם לא יהיו בסביבה. זו ארץ לא דוברת אנגלית. האם זה קריטי לדעתכן בשביל פעוט שרק התחיל לדבר? ובכלל אשמח לטיפים, איך לעזור לו להשתלב ובכמה שפחוט טראומה. תודה

tonti

New member
לדעתי זה ממש לא קריטי,

מדהים כמה מהר ילדים מתרגלים לשפה חדשה ולומדים אותה. דווקא לדברים אחרים נראה לי שיהיה יותר קשה להתרגל. בית חדש, חברים חדשים. שיהיה בהצלחה ולא תתנתקי, נכון?

assy

New member
אני מקווה שלא

אני לא יודעת אם יהיה לנו מחשב או לא בבית. אבל גם אם לא נראה לי ששנה בערך בלי מחשב יכול לעשות לנו רק טוב...

limori

New member
ההתחלה קשה אך הילדים בגיל הזה

מתאקלמים נהדר. במדינה שאני גרה יש תנודה מרובה לאחרונה של ישראלים שמגיעים. רובם מביאים איתם קלטות מישראל לילדים. יש שסוחבות את האהיל מחדר הילדים שהילדים לא התגעגעו אליו, יש שמשמיעות לילדים עוד באותם בישראל קלטות בשפה המדוברת באותה המדינה המיועדת. המון ספרים ואולי גם משחקים שבהחלט אהובים עליו. אצלינו השפה המדוברת היא ספרדית אז המון אמהות רכשו ספרים לילדים בספרדית והקריאו סיפורים והתחילו ללמד מילים חשובות כמו: כן לא מים אמא אבא פיפי אוכל וכו... ההתחלה היא קשה אך ההתא'למות היא מהירה. אם תזדקקי לעוד עיצות תוכלי לשלוח לי מסר. בהצלחה

assy

New member
תודה על התשובות

פשוט רק עכשיו יצא לי להכנס שוב למחשב.

למעלה