אנחנו לא התקבלנו...

אנחנו לא התקבלנו...

אחרי שקבלנו את התוצאות מבית הספר...
מה שהיה היה סיפור מצחיק.
הילדה שכחה לספר שהמורה מסרה מעטה עם תוצאות.
היינו בבית ופתאום טלפון מחברה שלה.
ואז אני שומעת את הילדה אומרת: "אוף, חבל. למה....."
שאלתי אותה: "מה קרה?"
אמרה לי:
"נועה הסבירה לי שלא התקבלנו למחוננים..."
הבנתם?
הן פתחו את המעטפה בכיתה ולא הבינו את התשובה של מכון סאלד...
כמובן שלא עשינו מזה עניין כלל והיא שכחה זאת מהר מאוד...

אחרי ששני אחיה הגדולים כן התקבלו לתכנית קצת התאכזבתי אבל לא נורא....

tomi32

New member
לא בסדר שכך מוסרים תוצאות

אגב, מעניין לעשות השוואה בין אלו שעשו את המבחן לילדים ממוצעים ולבדוק באיזה קבוצה אחוז השכחה / איבוד של המכתב יהיה גבוה יותר. אצלנו יש סיכוי שזה היה מתגלה בעוד חודש עם איזה שארית בננה בתיק.

חה! הצלחת להצחיק אותי על הצהריים....

באמת לא בסדר כי עם ילדיי הקודמים קבלנו תשובות בדואר.
אולי באמת ילדים יכולים לשכוח להראות להורים. בהחלט מענין איזה אחוז שכח...

ידעתי השנה שהמדיניות היא קבלת התוצאות דרך בי"ס ומישהו אמר אפילו שההורה צריך לחתום (מה שלא היה אצלינו).
האמת שהמורה של ביתי ממש התפלאה כי ביתי היא אחת המבריקות.
ראיתי במכתב למטה על אפשרות ערעור וגישה למבחן שנה אחרי. מתחבטת אם ללכת על זה. בעלי סובר שלא.
אבל חבל לי כי הילדה בעלת פוטנציאל אדיר ויום שליפה כמו שאחיה יצאו היה יכול להיות אתגר בשבילה.
מה הסבירות מנסיונכם שגישה למבחן פעם שניה יכולה להניב תוצאות שונות?
תודה...
לחש

tomi32

New member
מבחן חוזר

כפי שכתבתי למטה, בעיני יש בעיה עם מבחן חוזר.
במבחן הראשון הילד הולך עם העדר. עבר שלב א', הולך לשלב ב' ואז כשלון הוא אופציה.
מבחן חוזר זה משהו שצריך ליזום, עושים אותו בנפרד מכל החברים, זה משדר בעיני שמדובר במשהו מאד חשוב. ההשלכות של כשלון על ילד בן 9 יכולות להיות לא טובות (גם למבוגרים קשה לעשות שוב מבחן בו הם נכשלו, אם כי כמובן זה דבר נפוץ).
הבעיה גם שאי אפשר לדעת כמה היה קרוב הילד לעבור את המבחן. הרי סביר שמי שחסרה לו שאלה אחת או שתיים נכונות יגש שוב ומי שסיים עם ציון ממוצע במבחן שלב ב', סיכוייו לעבור בפעם הבאה קטנים יותר.
בשורה התחתונה הכל תלוי בנסיבות כשהעיקר זה האופי של הילד ואיך חושבים שהוא יקח כשלון במבחן החוזר.

mikilk

Active member
אין לי ניסיון במבחן חוזר

פרט לתוצאות יש כאן השלכות פסיכולוגיות (לחץ גדול יותר מלכתחילה ואכזבה גדולה יותר במקרה של כשלון)
אני חושבת שעליכם להתייעץ עם הילדה.

דנה11107

New member
מבחן חוזר

מבחן חוזר מאושר רק למי שקרוב במבחן לנקודת החתך (נדמה לי שתי סטיות תקן), כך שאם אתם מבקשים מבחן חוזר ולא מנמקים זאת בתרוצים שונים (היה חולה וכ"ו) ותקבלו אישור לעשות סימן שהילדה הייתה קרובה מאד ואז כדאי לנסות שוב (אם היא מאד רוצה). המבחן החוזר קשה יותר ומתאים לרמה של שנה מעל אבל אז גם הילדה בוגרת יותר.

mikilk

Active member
בדיוק ככה

הסנדוויץ' שלי (19) התקשר בשישי בלילה לספר שפתח את האוטו, פתח את הבגאז' נעל את האוטו, הכניס מפתחות לבגאז'.... והשאר ברור... היינו צריכים לנסוע להשיג מפתח רזרבי (30 דקות נסיעה לבית של הבת שלי) ועוד שעה נסיעה לתת לו ושעה הביתה.
זה כך כמעט כל שבוע... סיפור חדש (ולא מצחיק) הראש בעניים

נטלי22

New member
צריך להגיש תלונה על ביה"ס.

לפי הנוהל, ביה"ס אמור למסור את המעטפה אך ורק לידי ההורים, ורק לאחר שההורים חותמים על אישור קבלה.
ממש לא בסדר שחילקו לילדים!!!

הייתי מתלוננת גם לביה"ס עצמו (למנהלת ו/או ליועצת) וגם מעלה את הנושא מול מכון סאלד.

עד כדי כך?

לא ממש הפריע לי שנתנו את התשובה לילדה.
יותר הפריע לי שעל אף יכולותיה הגבוהות - היא לא התקבלה (זה עדיין ממש מקנן בי..)
אני לא אעשה מזה ענין כלל. יש לנו מנהלת נהדרת ובית הספר מצוין.

נטלי22

New member
אז לפחות תעירי להן בעצמך כדי שלא יעשו

את אותה טעות בשנה הבאה. זה ממש לא בסדר.

נטלי22

New member
הגדולה שלי הפסידה שנה בכיתת מחוננים

בגלל שביה"ס לא פעל בזמנו לפי הנהלים. מאז אני עומדת להם על הראש בכל שנה מחדש...

למעלה