אנחנו והם

אנחנו והם

אנחנו והם זה הנושא . עם כל מה שקראתי כאן בפורום - אני מבקשת מכל חמומי המוח ( שאני מבינה אותם ) שלא לסגור את ההודעה בהערה סתמית ``עוד שמאלנית`` : כולנו , גם אנחנו וגם הם , צריכים לזכור שהמצב לא טיוב עבור אף אחד מהצדדים ! עדיין , בנינו ובניהם , יושבות אימהות , אני יודעת אני עצמי אמא לשני בנים , אימהות אלו כל רצונן הוא לראות את ילדיהן גודלים , מגיעים לבגרות בכבוד , מקימים משפחות וחיים חיים נורמליים . אני בטוחה שרוב רובו של הציבור הישראלי הערבי ישראלי הפלסטיני וכל תושב ישראל ואיזור באשר הוא מעדיף שהאיזור יהיה שקט. הבעיה היא שישנם כאלו שמשום מה מרוויחים מהמלחמה באיזור שלנו . אנשים שאינם גרים כאן , שאינם שולחים את ילדיהם למלחמה ושאינם מאבדים את בניהם בקרבות . אנשים אלו יש להם אינטרס שהמלחמה באיזור הזה תימשך , לכן , אותם אנשים מושכים בחוטים המתאימים כאשר הם רואים שהמלחמה נשכחה מאיתנו!! אני קוראת לכל תושבי מדינת ישראל , לכל היהודים והערבים , המוסלמים והנוצרים , תושבי פנים וחוץ הקו הירוק - אל תתנו לאחרים , שאינם גרים כאן , לגרום למלחמה בחצרות בתיכם !!! זוהי קריאה לא לסובלנות פשוטה אלא להבנה עמוקה : יש או מלחמה או שלום !!! תגידו לי , מה באמת עדיף???

ימני

New member
אנחנו והם????

אני בטוח שאת לא עוד שמאלנית, את בודאי מאנשי ``ארץ ישראל היפה`` מאלה שמושיטים לערבים ידים פשוטות לשלום וכשמקבלים את הסכין בין הידים הפשוטות, לא מבינים מאיפה זה בא. אז אני לא ``ישראלי יפה`` ואני לא מושיט ידים ואני לא מאמין בגישה הפשטנית שלך....... לצערי, ואני שוב חוזר לצערי, הערבים מבינים רק את שפת הכח, כל ויתור נחשב בעיניהם לחולשה, ולכן ישלדבר איתם רק בשפה הזו ואז אולי, אחרי שהם יבינו שגם אנחנו לא מוותרים רק אז אולי נוכל להגיע איתם להבנה. כל עוד אנחנו היהודים מדברים בשנים ויותר קולות, אין סיכוי להגיע להסדר עם הערבים/פלשתינאים/איך שהם רוצים להקרא.

רבקה ל

New member
השאלה מה יש? ולא מה עדיף?

שאלת מה עדיף מלחמה או שלום...ודאי שלום. אבל אין. אין שלום. ועד שיבוא השלום את מחויילת ברצונך או שלא וכדאי שתוודאי לעבר איזה מחנה את יורה. נ.ב. הפורום משופע באמהות

amor

New member
סליחה אבל תודיעי לנו כאשר תנחתי

אין לי כלום נגד אמהות .זה יפה וטוב וחלק מאורח חיים בסיסי. אבל היכן נקבע שאימהות בגלל החלק הביולוגי הזה מוכשרות יותר מאחרים וידעות גם לחלק עצות בנחישות שכזו? אין לי כל ספק שהאירועים האחרונים נטעו בליבך באופן סופי את התחושה/ידיעה/בטחון שהערבים הם ידידנו הטובים במיוחד אלה שעדיין עסוקים בירי על גילה ונצרים. מה דעתך לבקש מהוועד למען החייל לחלק להם צ`ופרים כמו לחיילי גולני כי כולם ילדים לאמהות ואין ספק שזה יקרב אותם אל השלום. אולי בכלל בדאי לחשוב לתת להם טנקים כדי שיוכלו להתגונן טוב יותר שהאמהות שלהם לא תהיינה מודאגות. לדעתי את לא סתם שמאלנית . את הרבה יותר גרוע . את בכלל לא מחוברת למה שנעשה כאן . אולי כדאי שתעברי לגור כאן לזמן מה כדי לחוש מה קורה פה.?

diklai@

New member
תגובה-AMOR

לקחת לי את המילים... אני מסכימה לכל מילה שלך...!!!!!!!!! באמת כדאי שתנחתי מהחללית ותביני מה קורה אצלינו במדינה..... נחיתה נעימה !

אנחנו והם??? עוול זועק לשמים!!!

כפי שהעדת על עצמך, שהנך אם לשני בנים, האם לא מצמרר אותך לערוך את ההשוואה בינך לבין האם הפלסטינית, לאחר שראינו כיצד ילדיהם נשלחים לקו החזית ללא הגנה, להלחם בגופם הם, בידיעה שימותו מוות בטוח? האם לא מצמרר אותך לראות כיצד ערפאת משתמש בילדיהן של אותן אמהות, ללא נדנוד עפעף, ואותן אמהות לא יכולות לפצות פה (מי שבאמת מעונינת), ואף משתתפות בחגיגת ה``שהידים`` שלהם? האם לא מצמרר אותך לראות את התמונה, שנחרתה במוחם של מיליונים בעולם, ובה נראית אשה משתתפת בלינץ`, וחוגגת עם אותם חיות צמאי דם, המתעללים בגופה לאחר שרצחו את אותו חייל חסר הגנה שלא פגע באף אחד? לדעתי, עושים עוול לאמהות היהודיות השכולות כשמשווים אותן לנשים הפלשתינאיות השכולות, לאחר שראינו את המחזות המצמררים האלה. גם אם אנו בטוחים שיש ביניהן אמהות שמרגישות את הכאב בדיוק כמו האמהות היהודיות. ואני אכן מאמינה שאמהות פלשתינאיות כואבות את מות בניהן. אולם, מספיק שיש אמא אחת בין האמהות הפלשתינאיות שחוגגת עם רוצחים צמאי דם, כדי שתחסכי לעצמך את ההשוואה המיותרת בין אמהות יהודיות לבין אמהות פלשתינאיות. אנו חייבים להבין שהבדלי התרבות בין העם הפלשתינאי והעם היהודי מתבטאים בכך שאנו משוחחים בינינו בשני קוים מקבילים, שכידוע לעולם אינם נפגשים. ועד שזה לא ישתנה, כל השוואה בינינו חוטאת למטרה, מעצבנת ומרגיזה.

למעלה