דעתי על דבריך:
אני חושב שכל הדוגמאות מעידות על אי הבנה מסוים של הסיטואציות, ואני אעזור להבהיר. נעבור אחת אחת במסודר:
1. "מצד אחד - אתם מלינים על כך שאתם נדרשים (לא ברור לי ע"י מי) לשלם על הבחורה, גם אם ברור שאין עתיד לקשר.
מצד שני - כבר היה מי שאמר לי "אם את לא נותנת לו לשלם בדייט ראשון, את מסרסת ופוגעת לו בגבריות".
ולא, אני לא מתעקשת בהיסטריה (אלא אם ברור לי שאני לא רוצה לראות יותר את הבחור)."
ההלנה היחידה היא על בחורות שיודעות שלא הולך להיות דייט נוסף, ועדיין נותנות לבחור לשלם עליהן. אם את מרגישה שאת רוצה אותו ושיהיה דייט נוסף, תני לו להרגיש "גבר" ולשלם עליך, אחרת, אין שום סיבה לתת לו לשלם עליך.
2. "
מצד אחד - אם אנחנו שולחות מסרון "היה לי ממש נחמד, תודה" חצי שעה אחרי ששבנו מהדייט, אתם אומרים שאנחנו "מלחיצות".
מצד שני - אם אנחנו משאירות לכם את העניין הזה ורק מחכות שתשלחו כדי לענות באיפוק "תודה, גם לי", אנחנו "לא משקיעות".
ולא, אני באופן אישי לא מסננת את עצמי. אם יש לי משהו להגיד - אני אומרת."
גבר שמעוניין בך, ישמח לדעת עוד בזמן הדייט שהיה לך כיף ושאת רוצה שוב (קל וחומר חצי שעה אחרי הדייט). מי שמתלונן שכתבת לו SMS שהיה לך כיף, חצי שעה אחרי הדייט, פשוט לא התרשם ממך לטובה כמו שאת התרשמת ממנו.
3. "מצד אחד - אתם עייפים מלהתחיל, עייפים ממשחקי חיזור, עייפים מהחיים.
מצד שני - במרבית הפעמים שאני התחלתי עם בחור - הסבירו לי בעדינות ש"זה לא נשי".
ולא, זה לא היה אגרסיבי או מאיים. בד"כ זה גם אחרי שהיתה תקשורת לא מילולית (מה שמכונה "החלפנו מבטים")."
שוב, בדומה לדוגמא 2, גבר שלא זורם עם זה שהתחלת איתו, פשוט לא מעוניין בך. גברים מתים לכך שנשים מושכות יתחילו איתם (אני יודע שאולי זה מאוד מפליא, אבל זה ממש כך).
4. "מצד אחד - אתם מתלוננים שצריך לבוא לאסוף אותנו תמיד ולמה אנחנו לא עצמאיות.
מצד שני - אחרי שהחלטתי שהצורך בניידות עצמאית גובר על הפחד והוצאתי רישיון לדו"ג - מרבית הגברים שפגשתי מתעקשים לבוא לאסוף אותי "כי אופנוע זה נורא מסוכן". היה אפילו אחד שכינה את הקטנוע (טוסטוסון קטן וחמוד בעל נפח מנוע אימתני של 125 סמ"ק) "מלכודת מוות ממונעת". אני כבר לא מדברת על החלחלה והזעזוע שאני נתקלת בהן, כשאני מציעה שאני אבוא לאסוף אותו (כן, גם במקרים שאין לו רכב ואין לנו אפשרות הגעה משותפת אחרת)."
אני באמת לא חושב שרוב הגברים מתלוננים על כך שצריך לאסוף את האישה לדייט ראשון, במקסימום מדברים על כך שאולי האישה תגיע עצמאית למקום הפגישה, אבל בטח שלא תבוא לאסוף אותם! נראה לי שיש לך כאן טעות בסטטיסטיקה. וכן, גם אני לא הייתי נותן לאישה להרכיב אותי על קטנוע לדייט ראשון, פרט לכך שנסיעה על דו"ג מסכנת חיים לאין ערוך בהשוואה לנסיעה ברכב, זה גם נראה רע.
5. "מצד אחד - אתם טוענים שאתם בעד פמיניזם, שרצוי שתהיה גם לאישה קריירה מצליחה משלה.
מצד שני - עד שאתם לא מתגרשים ומוצאים את עצמכם לבד עם הילדים פעם בשבוע - אתם לא מוצאים שום אפשרות לצאת מהמשרד לפני השעה 19:30."
רוב הזוגות בישראל חיים כך שלגבר יש קריירה מרכזית ועיקרית, והאישה עובדת פחות שעות, ומקדישה יותר לילדים. לא חושב שגבר בר דעת ימליץ לאישתו לעבוד את מכסת השעות שלו, כשאין שום סידור לילדים.