זה בעייתי
הנה הלכתי בבוץ של הפוליטיקה ועכשיו אני צריך למצוא איך לצאת ממנו... כיוון שהסברת למה אתה מצדד בגדר, אני אסביר למה ההפך: אני חושב שהגדר, החומה, או איך שקוראים לה, בעייתית ומונעת זכויות בסיסיות של בני אדם, אני מתבייש בה, היא בין היתר טאטוא של הפתרון האמיתי של הסכסוך. היא עוזרת בסיכול פיגועים? אין ספק שכן, אבל היא עלולה לעקב אותנו שנים רבות מהפתרון האמיתי והנכון עבור כל הצדדים, ולא פתרון שמשרת רק את הצד שלנו. אין לי ספק שאם רוג'ר היה מעורב יותר במציאות המזרח-תיכונית הוא היה חושב אותו דבר. חומות זה דבר רע. אני לא מעוניין לפתח מעבר... ברור שאתה כמו המון ישראלים לא רק ראויים לראות אותו, אלא קופחו במשך שנים ארוכות בכך שזה מעולם לא יצא. אבל כפי שעבורך זה צורם, גם לי צורם שיש מי (לאו דווקא אתה) שרואה בגדר הזאת פתרון, ובו בזמן מזדהה עם עולם הערכים של ווטרס. מוסיקה אמורה לדבר לכולם, אבל צריך להבין: כשמכניסים לה טקסטים (עם דעות) פוליטיים זה יכול לעשות אותה משהו עוד יותר מעניין בעיני, ומצד שני, זה יכול לפגוע במי שנהנה רק מהמוסיקה, ולא מזדהה עם הטקסטים, אני בהחלט אגיד לך שאני לא הייתי שמח להיות בצד הזה. רוג'ר הסכים לבוא לפה אחרי ההתנתקות ולמרות הגדר, כי הוא יודע שאנחנו עם שוחר שלום בסופו של דבר. אז כן, כנראה שכולם מוזמנים.