אנחנו בבית,בנות

יעלקר

Well-known member
מנהל
אנחנו בבית,בנות

לקחתי לתשומת ליבי את כל העיצות שלכן. מלאתי את חזי גאווה ניפחתי אותו ואמרתי לעצמי שלא בוכים מחזיקים פסון בשביל הבן. אבל מה? אמא זה אמא .איזשהו שריר קטן ועצבני ,אבל ממש קטן, כך בזווית הפה לא שמע כנראה את מה שהחלטתי והוא התחיל את מה שלא רציתי. הוא זז מבלי שקיבל פקודה ממני. הפך להיות עצמאי ומשם הדרך היתה קצרה. בכיתי.
בכיתי כמו שבכיתי לפני שמונה עשרה שנה , ששמו לי אותו על הידיים והחזקתי אותו בפעם הראשונה קרוב קרוב אלי מצמידה אותו ומריחה בפעם הראשונה את ריחו
נולד הגנגי שלי אדום, אדום ממש אפילו הרופא והאחיות לא הבינו מהיכן יצא צבע כזה ואני נזכרתי.... בעודי עומדת ומסתכל על חבורת הבנים הנפלאה הזו כן... הזמן חלף מהר מהר מאז שהחזקתי את אותו צרור קטן אדום בולט בשטח, גזר ,כלבסא ומה לא.....? והנה היום היגיע.
חשבתי לתומי באותו היום, שכאשר הוא יתגייס יהיה שלום ולא יהיו יותר מלחמות והכל יהיה שלו ורוגע ואנחנו האמהות נקשקש על דא והא ולא נספור ימים ושבתות אבל לצערינו הארץ שלנו אחרת.רק שיהיו בריאים.
עמדתי מהצד והתכלתי על הבנים ,לא בנים גברים כבר, שאנו וסומכים עליהם ונותנים בידיהם את הבטחון שלנו. אותם בנים שרק לפני זמן מה עדיין חבשו את ספסל הלימודים וראשיהם היה במקום אחר. אכן מחשבה זו לא הרפתה ממני במשך כל היום. הזמן.
אני כבר לא זוכרת כמה באו 25-30 כולם היגיעו גם כאלה שהם חיילים כי הם הרי חבורה שמכירה מהתיכון ומהצופים. 7 מתוכם התגייסו היום לאותו הדבר. כולם יהיו טורקיזים.
בצד עמד קצין טורקיזי, גבוה משכמו ומעלה מוקף באמהות טרודות כמוני המפגיזות אותו בשאלות. ניגשתי אליו .משום מה הוא נראה לי מוכר חשבתי שהיה תלמיד שלי.לא. רק נדמה היה לי. נגשתי אליו ,סובב את ראשו ואמר בשקט בנחת:" את רוצה לשאול האם הם מגיעים ביום ששי התשובה היא כן. "צחקתי." מהיכן אתה יודע "?שאלתיו. הסתכל עלי וצחק:מה את חושבת שהאמהות שואלות אותי?
באותו רגע רציתי לחבק אותו חיבוק חם.
נרגעתי . המידע החשוב היה בידי.....כן ....הם יוצאים ביום ששי ובין לבין שאלתי על הבסיס ,ההגעה לשם מתי הם יאכלו(כן חופרת נורא.... אמא פולניה.....סליחה רומניה.... מזל שבתי לא היתה לידי בזמן החפירות...)
ולא הספקתי לחבק חזק חזק לנשק לכווצץ את הגנגי שלי ועלו לאוטובוס. ביחד. אני מקווה שיהיו ביחד באותה מחלקה או באותו אוהל.
בשבילם מתחילה דרך חדשה מאתגרת מבגרת בדכ' כייפית ובתקווה משעממת ושקטה ובשבילנו כפי שכתבתי אמש מתחילות את הספירה לאחור. מצא מאוד מאוד חן בעיני עניין הספירה. אני מודיעה לכן בנות שהדפסתי ,הגדלתי מניילת ותולה על המקרר כך שכל פעם שיתקוף אותי געגוע לשניהם (בתי כבר שנה וחצי בצבא והיא נמצאת מהצד "השני" מדריכה...) ובטעות אגיע למקרר כדי להמתיק אותו געגוע ,אקרא את המנטרה ותאמינו לי זה יעזור לי נפשי ובעיקר לדיאטההההההההההההההההההה.
בנות היום חרגתי ממנהגי והשתפכתי והפלגתי בתיאורי אבל בטח תשמעו ממני בהמשך.
וכרגיל כפי שאני תמיד אומרת שיהיה יום שקט משעמם ורגוע לכל כוחותינו באשר הם.|חיבוק|

מגלית

New member
יעלקר יקירתי |חיבוק|

ראשית קבלי עוד |חיבוק| תומך ומבין.
אכן, הפרידה מהילדים בבקו"ם היא קשה. גם אני חשבתי שאהיה "ג'אברית" ואשמור על פאסון בבקו"ם..
אך ברגע ששמעתי את שמו של בני מוכרז ברמקול....הדמעות כאילו פרצו מעצמן...
הילד שלי, התינוק המדהים שלי, נלקח מבין כנפיי ועובר לכנפיים אחרות, אשר אין לי שליטה עליהן.... וזה לא קל.
הייתי בטוחה שבחיים לא אצליח להתרומם ובחיים לא אתרגל....
אבל - never say never
עשיתי מעשה חכם ונכנסתי לפורום שלנו...גיליתי משפחת אמהות חמה ותומכת, יש לי היום מהפורום חברות אמת (ללא כחל וסרק)
אשר בלעדיהן ההתמודדות הייתה קשה יותר - וכן - לומדים להתרגל.
והכי חשוב - כשלילד שלך טוב - מיד זה גורם לך לחייך ופתאום גם לך טוב. את ממש הולכת עם חיוך של נצחון על הפנים.
ברוכה הבאה אל עולמנו הצבאי
נעבור את זה שלובות זרוע (ומקלדת)
בהצלחה

פולי44

New member
הי יעל

קראתי אותך מהתחלה ועד הסוף, והתרגשתי, החזרת אותי (כמעט) 3 שנים אחורה, מה שבטוח, הוא מתגייס לחיל ממש נחמד, עם מפקדים טובים ומסורים שדואגים להם ואת תוכלי תמיד למצוא מישהו שיענה לך על שאלותייך
שיהיה המון בהצלחה ואם תצטרכי ממני משהו ספציפי בקשר לחיל עצמו (הטורקיז), שיבוצים לגדודים וכו', אני פה...
|חיבוק|

ל י ת י1

New member
יעל, את מרגשת|!|

מה חשבת, שלא תבכי?
גם אני חשבתי כך ומצאתי את עצמי מיבבת, דומעת ומושכת באף בלי שום בושה:-):
כי כשמריצים את הסרט שמתחיל ברגע בו המיילדת מניחה עלייך את הצרור הקטן והמקומט, ורואים את הילד עולה לאוטובוס...הלב זועק תפילה ואז כל השיברים נפתחים....
שיהיה לטורקיז הצעיר בהצלחה|חמסה|
ואת....תמשיכי לחרוג ממנהגך ולהרבות במילים, כיף לקרוא אותך|חיבוק|

שויו

New member
יעל |4U|

אכן מרגש מאד לקרוא אותך .
ובטח שכתבת היום אחרת מבימים אחרים.. היום את אמא לחייל...
תהיי בטוחה שמבחינה חברתית יסתדר שם טוב מאד. בין אם יהיה עם החברים יחד, ובין אם לאו... הוא נשמע חבר'מן אמיתי והם מתחברים שם ממש ממש מהר...
והוא גם יאכל/ ישתה/ וישן בלילה...
יאללה, תתחילי לתכנן תפריט לשישי-שבת.. עוד מעט קט צריך להתחיל קניות....
|4U|

reider

New member
אוף אתך יעלי ..עכשיו אני בוכה

מרגש ! מרגש עד דמעות מה שכתבת
אני פה רק לחיבוק ענק וחם כי עצות עדיין אין כולי ...כולי ביבול אחד גדול .
נבלה פה ביחד 3 שנים ...בטוחה שיהיה בסדר , שיעבור בשלום , שיחזרו גברים מחושלים וחזקים
ואנחנו נחכה להם פה ..עם הסירים |בלונד|

יעלקר

Well-known member
מנהל
בןקר טוב ומבורך ליום שלישי שנאמר

פעמיים כי טוב.

תודה רבה רבה|חיבוק| .רווח לי אמש כשנודע שהגנגי וחבורתו היגיעו לבסיס עייפים אך צרודים..... כן הגנגי שלי צרוד.

רציתי לציין רק שאנחנו כותבות בלשון נקבה אבל לא נפקד מקומם של האבות..... אתמול הגדול הסתובב והראה סימנים של חזק שמהר מאוד עיניו עברו לטיפטופים ולאחר מכן (שחשב שאף אחד לא רואה) נתן דרור לדמעות לזלוג.... ואיך הם זלגו....
קשה לו ואני מרגישה שקשה לו מאודלמרות שהוא לא מדבר או מראה זאת.
כתבתן בנות, כשקשה אנחנו מוצאות נחמה בבישולים ובאפיה במטבח ,הוא בטח ,כפי שאני מכירה אותו ילך לדוג.|דג|
כך הוא נרגע.כשהבורי |דג| על החכה הוא מרגיש מבסוט .
בינתיים יום נעים וקסום לכן.|4U|

WOW יעל , החזרת אותי אחורה בזמן...

אפילו המילים שלנו היו דומות (או נכון יותר , החזרה בזמן לרגע שהניחו

לי אותו על הידיים)...

כמה מים זרמו מאז (הגיוס) ושינו נתיבותיהם...

מאחלת לך שלוש שנים של רוגע , ולטורקיז שלך עשייה משמעותית

ומלאת סיפוק ...

יעלקר

כמה מרגש לקרוא אותך!!!!
את מחזירה אותי לאותו רגע אחד שלנו, לאותה רחבה, אפילו הדפיקות לב חזרו לי......
כל כך מוכר!.....
כתבת נהדר!
המון המון בהצלחה!!!! לכולכם!

וכמו ששויו כתבה לך.... קדימה, יש לתכנן ולהכין
כי השבת ממש בפתח.....

למעלה