אנו מודים לקרפ"ר

י רדן

New member
ת ו ד ה לאושיקו וסמדר לקרפ"ר../images/Emo24.gif

מחוסר זמן לא הספקתי לקרוא עדיין את כל השאלות והתשובות אך אתעדכן. יום טוב לכולנו.

../images/Emo51.gifלאושיקו וסמדר על היוזמה...

והאירוח. כמו אימשל2 לא אהבתי את רוב התשובות ומכיוון שלא כעסתי לא היה צורך להרגע. בעיני התשובות שלו דמו לתשובות שנתן בראיון הטלביזיוני כשפרצה המגיפה בצוקי עובדה, לא ניתן היה להבין כלום.(אבל אולי זה רק אני). כמו רבים אחרים אני יכול רק להעריך אותו על נכונותו לבוא ולהשיב על השאלות.

אימשל2

New member
חייבת להכניס דברי לפרופורציה

התשובות של הקרפ"ר לשאלותי הכעיסו אותי ולכן גרמו לי להתבטא בארסיות כלפיו. ממרחק של יום, כשהכעס נרגע, אני חייבת לומר גם מילים טובות. זה בכלל לא מובן מעליו שנושא משרה בכירה ימצא לנכון לענות ל"לקוחותיו". העובדה שהקרפ"ר התאמץ להגיע ולהקדיש מזמנו לנו בהחלט עומדת לזכותו. מגיע לו יישר כח על כך שליבו במקום הנכון.

mars4

New member
אגב, מהתשובה הספציפית אלי

גם אני לא היתי מרוצה. לדעתי הוא בכלל לא קרא את השאלה. כאילו.. בירך את בני על הצטרפות למערך חיל הרפואה ורק בילבל אותי עוד יותר. עד כמה שאני יודע "חובש קרבי" נשאר ביחידה שלו ולא שייך בכלל לחיל רפואה (רק עושה שם את הקורס) ומין הסתם לא יהיה קצין חובשים אלא אם בכל זאת יצא לקורס פיקודי יהיה זה במסגרת החטיבה עצמה. אני יודע?

סמדר בנ

New member
הוא קרא, אני עדה...

הוא ברך את בנך כי הם שמחים על כל חייל איכותי שמגיע לקורס חובשים קרביים - כך אמר לי. מסתבר גם שקצין חובשים זה תפקיד קרבי לכל דבר. בכל מקרה הוא ענה שבנך יוכל להמשיך בתפקיד פיקודי קרבי אחר - נדמה לי שזה מה שאמרו לו גם ביחידה שלו?

mars4

New member
או קיי מתחיל להבין

והאמת שהפסקנו להתעסק בזה. כל אחד אומר משהו אחר. בכל מקרה , לא זילזלתי בתפקיד "קצין חובשים" אלא שבגבעתי נאמר לו שאם יצא לקורס קצינים יהיה קצין חי"ר רגיל והעובדה שהיה בקורס חובשים לא תהיה רלוונטית לכאן ולכאן. אבל אנחנו כבר בפאזה של "מה שיהיה יהיה" העיקר שיהיה מרוצה. אגב הוא בריגושים כי ב-21 לחודש מתחיל את הקורס וזה אומר פסק זמן בטירונות . נראה מה ילד יום.

צריך...

חוסן נפשי גדול מאוד לדעתי להיות חובש. יש לי הערכה עצומה לחובשים בגלל שלא תמיד זה רק אקמול....... ( שרק ידע ימים של אקמול טפו טפו ועוד אחד לחיזוק טפו...) סליחה על היריקות.

mars4

New member
את חושבת שזה יעבור ככה...חייי

בכל מקרה תודה... ושלא תעיזו להגיד אקמול לידו. אקמול זה חופ"ל.. לא חובש קרבי בצוות. איזה דודה אחת אמרה לו "שיוו איזה יופי.. גם הבת שלי עשתה קורס חובשים" ואוו הוא נעשה ירוק.. "חההה הבת שלך... בטח מחלקת אקמולים באיזה מרפאה... אני הולך להיות חובש קרבי וזה בכלל לא אותו הדבר" אז ראו.. הוזהרתם!

סמדר בנ

New member
אתה מגדל

שוביניסט קטן..... יש לוחמות שיוצאות לקורס חובשים קרביים.

mars4

New member
. זה נכון בעיקרון..

כנראה שמשובניסט גדול יוצא שובניסט קטן, אבל במקרה הספציפי הזה הוא פשוט ידע שהבת דודה משרתת במרפאה של חיל חימוש בצריפין. וגם בזה אין לזלזל.

אימשל2

New member
חובש קרבי בצוות

למיטב ידיעתי חובש קרבי בצוות חי"ר הוא פק"ל לכל דבר. כמו שחבריו לצוות ישאו נשק כזה או אחר כפק"ל הוא יהיה חובש כפק"ל. להבדיל מתפקידים אחרים בצוות התפקיד הזה דורש תקופת הכשרה ממושכת. בגלל תקופת ההכשרה הארוכה יש עכוב בהתקדמות שלהם והם עוזבים את הצוות הנוכחי וחוזרים להמשך ההכשרה במחזור הטירונים הבא.

mars4

New member
נכון ומדויק! זה בדיוק מה שמחכה לו

השאלות הם בעיקר לגבי ההתקדמות במסלול פיקודי , מכי"ם ו / או קצינים. זו היתה השאלה לקרפ"ר ובמקום זה הוא גם בירך אותו לרגל ההצטרפות לחיל הרפואה וגם אמר שיכול להיות קצין חובשים. לכן חשבתי שהוא לא התעמק בכלל. הנקודה היא שהיחידה משקיעה המון בקורס הזה (נלחמים על הקצאות ) ולכן לא מוותרים עלהם כל כך מהר והם בנחיתות בהמשך המסלול בהשוואה לאחרים. טוב , כפי שאמרתי.. מיצינו ומה שיהיה יהיה!

מרס היקר

החובש הקרבי בצוות של בני נבחר לצאת לקצונה עם עוד אחד. (האחד מאוד מוכר לי!). בצוותים מוציאים רק שניים לקצונה. כך שיש תקווה שגם בנך ימצא עצמו במסלול קידום.

בשלב זה אחד מהם

אבל עדיין מוקדם לדבר. הוא עדיין בקורס מכ"ים אך כבר זומן לשיחה אצל מפקדו. מקווה בשבילו.יש זמן.

עציון

New member
למרות שניבצר ממני להיות נוכח,

אני מצדיע לסמדר ואושיקו על הארגון. על האפשרות לקבל תשובות. מתי מח"ט גולני באולפן?

למעלה