אנו הורים

טליה28

New member
אנו הורים

טריים ילדתי בחודש 7 , הילד שלי באינקובטור , עם חמצן ונותנים לו מנות דם. מה זה מפחיד אפילו קרה שוא לא נשם כמה פעמים.... האם זה נורמלי .?? אני מניקה אותו..

שיהיה במזל טוב

גם אם קשה עכשיו ואי-אפשר לחשוב במונחים כאלה של "מזל-טוב", תראי שבסוף יהיה עוד טוב. אשמח אם תוסיפי עוד פרטים על הלידה והיילוד. כדאי שתקראי קצת בפורום את סיפורי הלידה, ואת מה שאנשים כותבים, ותנסי לשאוב קצת עידוד, כוחות ותקווה. כל אחד מחברי הפורום הזה הוא הורה לפג או מספר פגים, ואנו חווינו את שאת חובה על בשרנו. התקופה היא קשה, ויש בה עליות ומורדות, אבל בעזרת הרפואה המתקדמת שיש היום בתחום, צריך לקוות שיהיה טוב. זה שהילד מצליח לינוק ממך- זה סימן טוב מאוד. הפגים שלי היו חלשים מדי מכדי לינוק, אבל שאבתי חלב בשבילם. לגבי הפסקות נשימה- זה חלק מתופעות הפגות, אצל פגים מאוד קטנים שנולדו עם ריאות לא בשלות. זו הסיבה שמקבלים חמצן. עם הזמן הריאות מתפתחות, הילד מתחזק ונושם בכוחות עצמו בלי עזרה בחמצן. יהיה טוב, מחזיקה אצבעות בשבילכם.

אלין2

New member
טליה-האור שלך יצא לעולם../images/Emo49.gif

ואני מאחלת לך שרק עכשיו תדעי מהו אושר אמיתי

מזל טוב טליה...

אם את מניקה את הילד, זה ממש טוב. זה אומר שיש לו כוח לינוק. כמו כן חלב אם זה המקסימום והכי טוב שאת יכולה לתת לו (חוץ מאהבתך כמובן). הרבה פגים מקבלים חמצן ומנות דם כי המערכות שלהם לא מספיק בשלות וצריך קצת זמן. אני בטוחה שיהיה בסדר. יש כאן פורום נהדר ותמיכה אדירה. נשמח לעזור ולענות על כל שאלה שתהיה לך (ולבעלך). תמיד יש כמובן מה לשאול ואין כמו להיעזר בהורים שעברו מסלול כזה של פגיה. צריך סבלנות והמון! לגבי הפסקות הנשימה - שוב חוסר בשלות של מרכז הנשימה במוח. התינוק פשוט "שוכח" לנשום ואז מזכרים לו. מדגדגים קצת את הרגל או נותנים מכה קטנה. עם הזמן גם זה יעבור. המון הצלחה ואני מחזיקה אצבעות חזק חזק...

engel_j

New member
מספר דברים :../images/Emo49.gif

1)אני חושב שבכל זואת מגיע לכם מזל טוב ! 2)מנות הדם + הפסקות נשימה קצרות הם דבר טריוילי לפגים,על תשכחי שהוא עדיין עובר ולא תינוק רגיל. 3)לוקח 3 שבועות(+-) להבין (כהורים) ולעקל מה קורה,ומי נגד מי. 4)הכי הכי חשוב, להיות עם הפג/עובר/תינוק כמה שיותר, ללטף,לדבר,להאכיל ובמיוחד לעשות "קנגורו". 5)צריך אורך רוח,סבלנות עם המון המון אופטימיות(אין סיבה שלא !!!) 6)בפגיה נמצאים אנשים מאוד מקצועים,כדי לשאול שאלות ולהבין את אורך הרוח במחלקה. 7) להיות עם יד על הדופק כל הזמן. אני אבא של ליאל, נולדה בשבוע 29+3 ,1.138 ק"ג,היום אנחנו 4.5 חודשים מתוקן ו- 6.5 כרונולוגי. צריך הרבה הרבה סבלנות,זה משתלם בסוף !!!! ישר כוח!!!!!!!

amadad

New member
../images/Emo49.gif וברוכה הבאה לפורום

אני אבא של עמרי. הוא נולד בשבוע 31 במשקל 1,826. למעשה הוא היה צריך להיוולד השבוע, הוא בן חודשיים ושבוע וגילו המתוקנן 6 ימים. היום ביקרנו בטיפת חלב, הוא שוקל 3,135, הוא עלה 350 גרם ב10 ימים שזה ממש יפה. בקרוב אצלכם.

טליה

תהיי חזקה. כמו שאת רואה כולם פה בפורום עברו דברים כאלו, ככה שפה בפורום זה נורמלי לחלוטין. מה המשקל שלו? איך קוראים לו? זוו תקופה מטורפת. תקופה שתשאיר צלקות שיתחילו להתברר אחרי שהתקופה תגמר. כמובן, נקווה שיעבור הכל בשלום. שרק תדעי שבארף אחוזי הטיפול בפגים גבוהים מאוד. לאט לאט הוא לא יזדקק לחמצן, לא יפסיק לנשום ויגדל ויתפתח, אבל זה יקרה לאט לאט. צריך סבלנות של פיל. תשגיחי עליו. תבדקי לפי הסטורציה שהוא מקבל את רמת החמצן אותה הוא צריך, לא יותר ולא פחות וככה אולי תוכלי למנוע בעיות עיניים עתידיות. דם הוא יצתרך לקבל כי הוא לא מייצר עדיין לבד ורמת ההמטוקריט בדם יורדת. הילדה שלנו קיבלה סה"כ שש מנות. הוא יקבל כל מני הורמונים שיפתחו אותו מהר יותר. אל תתיאשי. תקראי, תתיעצי על כל דבר קטן. תהיי מעורבת בכל רמ"ח ושס"ה ואינשאללה בעוד כחודשיים שלושה תקחי הביתה את התינוק המתוק שלך.. מחזיקים אצבעות,

הרבה מזל טוב

קיבלת עצות נהדרות מחברי הפורום ואין לי מה להוסיף. אנחנו פה בשביל כל שאלה/קיטור.

binon

New member
הרבה מזל טוב...ואל תדאגו

אני אב לשלושה ילדים מקסימים שנולדו פגים. הגדול שהוא בן 8.5 היום נולד במשקל 1435 גר´ ושהה 5 שבועות בפגיה ללא חמצן וללא מנות דם אבל בכל זאת היה שוכח לנשום לפעמים... ולתאומים (בת ובן) בני שנתיים ו-9 חודשים שנולדו בשבוע 27 במשקל של 990 ו-920 גר´, והם היו מונשמים, קיבלו דם, הפסיקו לנשום ועשו כל מה שכתוב בספר שפגים צריכים לעשות כולל תוספות יצירתיות משלהם....והיו בפגיה חודשיים וחצי. היום אם אנחנו לא אומרים, אף אחד לא יודע שהם היו פגים, ילדים רגילים לכל דבר. כך שאולי עכשיו העניינים נראים קשים ומפחידים אבל כשתצאו מהפגיה ותתחילו חיים נורמליים תראו שהחוויה הזאת רק תחזק אתכם. המון מזל טוב הרבה הצלחה, סבלנות וכח....

מזל טוב

מצטרפת לכל המברכים ולכל העצות. אני אמא ליואבי שנולד בשבוע 27 במשקל 730 גרם והיינו 100 ימים בפגיה עם המון מנות דם הפסקות נשימה ושאר דברים שאני מקווה שלא יהיו מנת חלקכם. בהצלחה ועדכני אותנו

מזל טוב וברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

בהתחלה הכל מפחיד... אבל בשביל פגים, חמצן, מנות דם והפסקות נשימה הם די פק"ל עד שהמערכות מבשילות. זה יעבור עוד כמה שבועות, למרות שעכשיו בטח נראה לך שהזמן זוחל. נתנו לך עצות נפלאות ורק רציתי להוסיף - תשמרי על עצמך קודם כל, זה חשוב להיות עם התינוק אבל גם חשוב מאוד לנוח ולאגור כוחות לטירונות שתהיה לכם כשהילדון ישתחרר הביתה (לפרטים נוספים תשאלי את אורן...). לנצל את הזמן עד השחרור לצאת קצת, לבלות ולהתפנק כי אחר-כך לא יהיה!!! נשמח לשמוע עדכוני שבוע ומשקל

טירונות זו לא מילה

כשאיה היתה בביה"ח הייתי נכנס ומשתתף פעיל בפורום. חוץ מלפעמים אני מנסה עכשיו להתרכז בערנות שלי. באמת שהקטע הקשה, כמו אצל כל ילד, זה החודשים הראשונים. אז תתעודדי, אני מקווה שגם לך יהיה קשה.... רק בשביל הרקורד, איה נולדה בשבוע 25+6 ימים. הייתה 79 יום בבה"ח וכיום היא בת חודש ושבוע מתוקן ושוקלת 4380. וזה לא הספקתי לספר לחברי הפורום- 0 8 3 4 !!!!! מה אתם אומרים?

binon

New member
אני במקומך הייתי מתחיל לחשוב על...

דיאטה לאיה..

ארבע? שלוש מאות? שמונים?!

מגדלים פולקאות, אה? אז נא לא לאגור יותר מדי בגדים במידה newborn... ומחכים לתמונה עדכנית ושמנמנה!

כל הכבוד לאיה על המשקל!!!

וכל הכבוד להוריה על הפיטום!
נא לגלות מיד את הסודות המקצועיים לחברי הפורום! לא יפה להסתיר...

את עושה צחוק?

אני נראה כבר כמו שוורצנגר לפחות. היא לא מוכנה לרדת מהידיים. ברגע שהיא מתעוררת ומגלה ששמנו אותה במיטה נפתחת האופרה. כך שהמגע והעל הידיים נותנים לה מצב רוח טוב והיא אוכלת יפה. וחוץ מזה ככך היא חו"ח לא שורפת אף קלוריות. מה שכן, אני הורדתי את החמש קילו המיותרים (לדעתי). כנראה הם עברו אליה. אז הסוד הוא להיות עבד!!!!

D-: שוונצנגר?! אתה צוחק?!

חכה עד שאיה תגיע ל-9 קילו כמו ארז (וזה לא כל כך רחוק כמו שזה נשמע..) או ל-14 קילו (כמו אחייני בן השנה וחצי שעדיין רוצה על הידיים) ואז תראה את השרירים... מזל שהם לומדים להחזיק את עצמם וכך האחיזה על הידיים הופכת אפשרית (אם לא מחשיבים את כאבי הגב...) כל הכבוד לאיה ושתמשיך לשבור את כל העקומות!

למעלה