אנושיות

אנושיות

מה זה אנושי הילדה הקטנה שלי מתפרצת עכשיו אחרי טיפול אצל ההילרית שלי אנושיות מה זה לפי דעתכם ?

"אנושיות"

לי אישית יש קצת בעיה עם המילה הזאת, בגלל שהרבה פעמים אומרים על מישהו שעושה דברים שהוא עושה, שהוא לא אנושי, ע"ע היטלר, בתור דוגמה קיצונית. אבל הוא בן אנוש, והוא כן עשה את הדברים האלה. אני תמיד חושבת ש"אנושיות" זה מילה כזאת שאנשים המציאו, בשביל לתאר עם מה הם כן מזדהים ועם מה לא, אבל בעצם אין לה שום משמעות. אנחנו מצביעים ברגליים, במעשים שלנו. מבחינתי, אנושיות זה כל מה שנעשה ע"י בני אנוש...

עומר אני מטורפת עליך

אנושיות בשבילי בזמן האחרון היא לדעת ולהכיר את עצמי יותר טוב ולהיות אנושית ולא לתת לכעס הפנימי שלי על כול העולם ואישתו להתפרק החוצה כי כל כך קל לו ...

ע ו פ ר ה

New member
האם אנושיות היא לבלום את הכעס?

בויקיפדיה כתוב "כל ההגדרות לאדם מתייחסות למונח האנושיות כמבטא את ייחודו של האדם. לדעתי אנושיות היא מכלול ההתנהגות שלנו כולל חשיבה ורגשות. אנחנו נוטים לומר שאם אנחנו מתנהגים בצורה פוגעת , משמע אנחנו מתנהגים בצורה לא אנושית. מתוך המשפט האחרון אפשר להבין שאנושיות היא נימוסים, התחשבות, התנהגות נעימה ומרצה. ומה עם החצי השני? האם לכעוס זה לא אנושי? האם להיות עצובים ומתוסכלים זה לא אנושי? ואם אתם מזכירים פה את צוררי ישראל למיניהם אני חושבת שהם מראים לנו (ואני לא בעדם) עד לאן האנושיות יכולה להגיע. נותרתי עם המון מחשבות... אני הולכת לעשות בהן קצת סדר. עופרה מנחה בדמיון מודרך ו - NLP, פרחי באך וביורוגונומי

yperelman

New member
התשובה שלך עופרה מעניינת

וגרמה לי להפעיל (שוב
) את גלגלי השיניים של מוחי. השלכת כל הרגשות, ללא גבולות=דחף וסיפוקו המיידי, היינו ה"איד" בשפתם של הפסיכולוגים מוסריות, שיפוט עצמי, מצפון... = "סופר אגו" ה"אני" או "אנושיות" (כפי שכנתה זאת יפה שנטיפי) ותפקידיו הוגדרו בצורות שונות ע"י "עולם הפסיכולוגיה". אני אנסה להראות אותו באופן קצת שונה: ה"אנושיות" היא התוצאה של הקונפליקט התמידי ביניהם (בין האיד לסופר אגו), כלומר התגובה שלנו/ההתנהגות שלנו בעיקבות התרחשויות פנימיות או חיוצונית. התגובה יכולה להיות אקטיבית או פסיבית/פנימית (עולם התחושות, הרגשות והמחשבות שלנו). בקיצור אנחנו "מערכת" של נסיונות בלתי פוסקים להביא את עצמנו לאיזון אנרגטי בתוך הקונפליקטים שלנו. אולי סיום הקונפליקט, הוא סיום ה"אנושיות שלנו" ומעבר למימד אחר? מה אתם אומרים? ועוד דבר שמענין אותי, צמיחה אנושית. מה מאפיין "אנוש" שצומח/מתפתח?

ע ו פ ר ה

New member
מחשבות....

קודם כל, אהבתי את התשובה שלך. גלגלי השיניים של מוחי הצטרפו לשלך
והאם אנושיות זה אוסף ההתנהגויות שלנו בדרך לאיזון? האם זו השאיפה שלנו? וכן, אני מסכימה שאנחנו בנסיונות תמידיים לקראת משהו.... אני לא חושבת שהמשהו הזה הוא תמיד איזון. הוא מכלול של הרבה דברים: איזון, הגשמת חלומות, תקשורת אישית ובין אישות והרשימה ארוכה. ולגבי השאלה שלך על איפיון "אנוש" שצומח ומתפתח: אני חושבת שצמיחה / התפתחות אנושית מאופיינת קודם כל ע"י מחשבה. זה הכוח הראשון שמניע אותנו. שיהיה המשך יום נפלא עופרה מנחה בדמיון מודרך ו- NLP , פרחי באך וביורוגונומי

yperelman

New member
מעניין

יש משהו שמתחיל להתחבר כאן. אני חש בתוכי, בתוך מכרי ומטופליי מאבק - קונפליקט בין מה שכתבת, "הגשמת חלומות" לבין הפחדים המגבילים אותנו כלומר בין פחדים לתשוקות (חלומות הגשמה התפתחות השתוקקות...). לכן ההתנהגות בפועל היא שוב נסיון שלנו להביא את עצמנו לאיזון בשל הפער שנוצר בין השניים ואני חוזר לתשובתי הקודמת ומחדד: התנהגויות אנושיות הן נגזרות מקונפליקטים או יותר נכון הן ביטוי לחוסר האיזון שבתוכנו. חוסר האיזון, הוא שמניע אותנו ומאפשר צמיחה .ללא היכולת להתמודד עם הקונפליקטים ( חוסר האיזון)נוצרת סטגנציה, שקיעה ואומללות.

ואוו

ממש אהבתי את מה שכתבתם וזה גם אצלי הפעיל את שיני המוח שלי .. המחשבות שלנו קלי יותר בכיתבה לבטא ולהגיד בדיוק מה שאני רוצה להגיד. אני בתקופה קצת " חרא" הכל תקוע כזה מבחינה רוחנית ואצלי זה ישר מורגש בהתנהגות.הבכי זולג על כל דבר קטן שניראה שטוטי. אני היום לומדת איצ'ינג שזה אימון לשרירי המוח ואני חושבת ששעכשיו אני מאוד מרגישה את זה בי . אני חושבת פעמים לפני כל מילה שנאמרת ממני כי אני יודעת ששאלה מובילה לתשובה ולהפך ובכל זאת הכל יוצא ממך לא ממישהו אחר . למרות שהמחשבה שבאותו שניה אתה יכול להפוך מציאות למציאות אחרת על ידך .. לפעמים זה לא כל כך הולך .. לפעמים המחשבה היא זאת שתוקעת אותך בלי שאתה מודע אליה ואני חושבת שלהיות אנושי זאת האפשרות שמותר לנו לצעוק שבא לנו בלי שיגידו לנו תהיהי בשקט או זה לא יפה או לכעוס שצריך שיהיהלכולנו יום מקסים

ע ו פ ר ה

New member
מצאתי משהו ברשת

ולא יכולתי שלא לחשוב על אנושיות. http://news.walla.co.il/?w=//927604 עופרה מנחה בדמיון מודרך ו - NLP, פרחי באך וביורוגונומי

ומצד שני...

לא לקבור אותו עמוק בתוכי, כי מה שנכנס חייב לצאת, וכל מה שחי נמצא בזרימה ובתנועה... תודה על הפירגונים

למעלה