אנושיות

numb77

New member
אנושיות

יש לי בעיה שכבר נמשכת הרבה זמן, והיא קושי לבטא דברים בסיסיים אנושיים בחברת אנשים, כמו: לאכול, לרוץ, (אפילו ללכת), לצחוק, לבכות, לצעוק, ללכת לשירותים, לישון, ועוד הרבה דברים שאולי שכחתי לכתוב פה. הבעיה הזאת גורמת לי סבל רב ומונעת ממני להשתתף בפעילויות חברתיות רבות.. זה גורם לי להתנתק מהחברה.. הדוגמאות שרשמתי למעלה הם לא סתם דברים שאני מתביישת לעשות, אלא אני ממש נמנעת מלעשות אותם. אשמח לעזרה, תודה.

גרא.

New member
numb77,הקשיים שאת מתארת,אופיניים לחרדה חברתית

בכדי להעריך נכונה אם זו הבעייה,את מתבקשת להגיב להגדים בשאלון הקליני המצ"ב, ולחזור לכאן עם הציון הכולל אליו הגעת.

גרא.

New member
numb77,אכן,את סובלת מרמת חרדה חברתית גבוהה.

מאחר ואת מאד סובלת מהמצב הזה,חשוב שתמצאי את האפשרות לקבל טיפול מתאים.אינדוידואלי בגישת CTB גישה קוגנטיבית התנהגותית,או טיפול קבוצתי עם נערים/ות בני גילך.נפתחת בקרוב קבוצה כזו באזור תל אביב ראי קשור מצ"ב.יש גם קבוצות במקומות אחרים,אם יש צורך בכך,אפשר לחפש.אגב,חשוב להזכיר כי במקרים קיצוניים,אפשרי גם טיפול תרופתי בכדורים נוגדי חרדה.לעיתים גם טיפול משולב תרופתי ופסיכולוגי.אבל זה כבר מחייב פגישה עם פסיכיאטר.

numb77

New member
תשובה

אני נמצאת כבר בטיפול כזה שלא עוזר לי כמעט.. ובקשר לתרופות, אני צריכה לקחת פריזמה אבל אני לא יודעת לבלוע כדורים..

גרא.

New member
numb77,כדאי לך להתנסות בטיפול קבוצתי,כפי

שציינתי בקישור,נפתחת בשבוע הבא סדנא קבוצתית לגילאים שלך.אל תפספסי.

למעלה