אנורקסית וטבעונית?

האלזה

New member
לצערי אין פה קסמים כמו שמשתמע מההודעה שלך

תזונאית לא פותרת הפרעת אכילה.
לא יודעת איך וממי קיבלת את הרושם שה"בעיה" יכולה להפתר בכזאת קלות אבל זה לא יכול להיות יותר רחוק מהאמת.

ומעבר לזה בייחוד בקופת חולים מאוד קשה למצוא תזונאית שמתמחה גם בהפרעות אכילה וגם מבינה בטבעונות.

vegetalien

New member

פעם שלישית
סויה (מודה שהפעם היחידה שטעמתי, הייתה באחת הארוחות אצל adic1 הנפלאה).

yurikotlvch

New member
היא אנוריסית לשעבר

כלומר הבעיה נפתרה, עכשיו החברה שאלה אם היא יכולה להיות צמחונית.... פשוט תקרא את ההמודעה הראשונה אני מנסה לענות לה, התגובה שלך לא קשורה תגובה שלי, היא שאלה שאלה על תזונה אני נתתי תגובה לתזונה.

ladybug6

New member
אין כזה דבר לשעבר

אנורקסיה זה דבר שתמיד עלול לצוף, בדומה להפרעות התמכרות כמו אלכוהוליזם.
אנורקסיה והפרעות אכילה בכלל זה לא דבר שנפתר, זה משהו שחיים ומתמודדים איתו כל הזמן.

אני נלחמת בזה כבר 10 שנים...

בכל מיני מחלקות שהייתי, הרופאים טוענים כי יש קשר בין אנורקסיה לטבעונות וצמחונות...
אני צמחונית כבר 14 שנה והם קיבלו את זה ולא נלחמו בי...

הרבה מן האנורקסיות צמחוניות/טבעוניות, לפחות לפי מה שיצא לי לפגוש...

אני מסכימה שהרבה מהן משתמשות בזה רק כדי לצמצם את התפריט....

yurikotlvch

New member
אבל השאלה היתה על "תזונה"

הצעתי לה תזונאית כמה פשוט יותר איפשר להיות?

l coyote l

New member
יש פורומים שקיים בהם כלל "לא יודעים לא עונים"

אצלנו זה לא מעוגן בתקנון הפורום, וכמובן שעל כל גולש יש אחריות אישית להחליט מה מהמידע הוא לוקח ומה לא;
אבל כדאי בכל זאת להפעיל שיקול דעת במענה לאחרים, בעיקר בנושאים רגישים.
אם לא מתמצאים בתחום כלשהו, לא חייבים להגיב.

yurikotlvch

New member
אבל נתתי לה את התשובה הכי טובה שקיימת

אם יש לך שאלה על תזונה לך למומחה, אף פעם אל תקשיב לאנשים שעונים לך בפרום כי אינם בעלי מקצוע במיוחד לגבי ענין חשוב כמו בריאות.

Gidi Shemer

New member
אני אנסה להסביר מה לי אישית הפריע בהודעה שלך

אני משוכנע שהכוונה שלך היתה טובה, וזה נכון שייעוץ תזונתי הוא פתרון אפשרי ומתאים לשאלה תזונתית באופייה.

מה שקפץ לעיניים הוא צמד המילים ״בעיה נפתרה״. למי שמכיר מעט את התחום, בין אם באופן מקצועי ובין אם אישי, ידוע שהפרעת אכילה (גם אם היא מוגדרת כ״לשעבר״) היא בעיה מורכבת מאד, ולכן אפילו שהשאלה היא ספציפית על תזונה, כדאי להקפיד ולהיזהר ממשפטים ״פשוטים״ כמו הבעיה נפתרה.

במקרה האישי שלך, כמו שהעירו לך, זה הצטרף לפסקאות מאד החלטיות של שחור/לבן ביחס למה צריך טבעוני להרגיש ומה הוא צריך לעשות כשהוא תורן מטבח. שוב, גם פה אני בטוח שהכוונה שלך טובה ואני לא חושב שאתה צריך להימנע מלהגיב. הדבר היחידי שרצוי הוא לעצור רגע ולשים את עצמך בנעלי האחר, ואז להבין שיש אנשים שיכולים כן להרגיש נורא ביחס לשטיפת צלחות כאלו ואחרות בזמן תורנות מטבח ושלא כל התלבטות אישית צריכה להיגמר ב״שטויות, זה החוק/הצבא/משהו אחר ולא צריך להגזים בשביל להתחמק״.

במילים פשוטותף מה שאני מנסה לכתוב לך הוא שלהגיד את עמדתך בדיון זה לא חייב להיות שווה לומר לאחר מה הוא, איפה הוא עומד, ומה הדרך היחידה שבה הוא צריך ללכת.

yurikotlvch

New member
אני חושב שהבנתי

אני וכול מה שאני אומר הוא פתרון מוחלט כי זאת הדעה שלי, אם זה לא מסתדר אז אני בטוח שיש מספיק אנשים שיתנו את הדעות שלהם.

Gidi Shemer

New member
אבל מעבר לזה שזה לא באמת פתרון מוחלט

והרי אף אחד מאיתנו לא מתיימר שיש לו פתרון מוחלט, יש נושאים שכדאי להיות סופר רגיש אליהם.

אם מישהי תפצח בשאלה ״האם כדאי לאפות או לטגן קישואים?״ ואתה תכתוב ״רק לאפות!״, אז אמנם זו דרך פחות מוצלחת לטעמי להפגין דיעה, אבל לא קרה שום אסון

כשמישהי שואלת שאלה שקשורה למצוקה אישית, המצב שונה. גם אם בעיית שטיפת כלים היא לא אסון לאומי, הרי היא יושבת חזק מבחינה מצפונית על הבחורה, לא כל שכן כשמדובר בשאלה על הפרעה כמו אנורקסיה.

כמו שקויוטי כתבה, זה לא פורום שחייבים להיות בו מומחים בשביל להגיב (אם זו היתה המדיניות, הייתי צריך לסתום את הפה ב- 90 אחוז מהמקרים), אבל במקרים רגישים כדאי לחשוב איך מגיבים ואם בכלל כדאי.

l coyote l

New member
זו לא היתה שאלה על תזונה

זו היתה שאלה על בעיה נפשית שמתבטאת בעיסוק באוכל.
הכתובת במקרה כזה משולבת בין אנשי מקצוע שמתמחים בבעיה הנפשית, לבין אנשי תזונה שמבינים גם הם באותה בעיה נפשית.

אז זה נכון שיש להתייעץ עם תזונאית, אבל לא כל תזונאית תסכים להתעסק עם אנורקסיות, מתוך חוסר ידע בבעיה הספציפית הזו שמקורה בעיקר נפשי.

רק נקודת אור

בעזרת טיפול פסיכולוגי והרבה הרבה אלטרנטיבה בחיים אני מרגישה שהפרעת האכילה שלי היא באמת די "לשעבר", כי היא ממש לא ההתמודדות המרכזית שלי כיום. אמנם זה נכון שהיא יכולה לחזור, כמו התמכרות, אבל אם ככה אני כמו מישהי שנגמלה לפני שנים רבות.
הבעיות שלי היום סובבות סביב דברים לגמרי אחרים, צורות ההתמודדות שלי הן אחרות, ואני חושבת שאת מה שהוביל אותי לאנורקסיה די פתרתי [לא שהכל ורוד, אבל לפחות זה מאחורי
]

זה אפשרי, זה מה שאני מנסה להגיד. בלי קשר לדיון שהיה פה.

תודה רבה לך שכתבת את זה....

זה מעניק לי השראה וכוחות ומאוד מעודד...
מודה שלפעמים זה נראה בלתי אפשרי ולנצח...

מאחלת לך שתמיד תרגישי ככה ושלעולם לא תיפגשו יותר.

ladybug6

New member
כל הכבוד לך.

אני שמחה בשבילך מאוד ומקווה שלא תחזרי לשם יותר

למעלה