אנורקסיה!

• פותח הנושא uiop
  • פורסם בתאריך

uiop

New member
אנורקסיה!

א. מהם התסמינים לאנורקסיה ולבעיות אכילה מסוג זה? ב. יש לי חברה שלא אוכלת כמעט כלום, וכל הזמן מדברת על כמה אוכל שהיא אכלה (שהיא בעצם לא אכלה שום דבר) האם זה מסמל על דבר כלשהו. האם אני צריכה לדאוג בקשר אליה. ופעם אחת היא ניסתה להקיא אך לא הצליחה מה אני צריכה לעשות בתור חברה שלה? האם זה מסמל על כך שהיא אנורקסית?

A-naT

New member
...אני לא בטוחה

אבל אני מעלה את ההודעה למעלה, כי לא ענו עליה, וזה נראה לי חשוב. תראי, או תראה, אני עצמי רק בת 16, ואני לא פרופסורית או מומחית או משהו, אבל נראה לי שזה יכול להצביע על בעיה. ...אולי כדאי שתקחי את זה ליועצת, פשוט תקבעי איתה תור מתישהוא (זה משתלם לך כי זה על חשבון שעה במערכת שלך (0:) , ואל תגידי שמות או משהו, פשוט תשאלי מתי יודעים שזה רע, ומתי צריך להכניס אנשים אחרים.. בטח אחרי זה תדעי יותר מקווה שעזרתי קצת עינת

תרנגולת

New member
לצערי..

זה נשמע כמו הפרעת אכילה. אפשר לקרוא על הסימפטומים באתר של אביב (אניאקשר אח``כ.. אין לי זמן עכשיו). או ב www.something-fishy.org

uiop

New member
לעינת...

תודה רבה. אני חשבתי על כל האפשרויות אבל לפעמים שזו חברה טובה אתה חושש ואתה אפילו לא יודע ממה.לפעמים אי אפשר פשוט להגדיר זאת אך אתה לא יכול להלשין על חברה שלך (ככה נקרא לזה בינתיים). בתחילת שנה אני שמתי ללב להתנהגות המוזרת לא רק שלה אלא יש לה עוד שתי חברות שהן גם חברות שלי אך הם גם מתנהגות מוזר ונרא לי שהם גם ``שותפות לפשע``. בקיצר אני לא עשיתי בנידון שום דבר עד עכשיו והחלטתי לעשות משהו שיהיה יעיל לפחות לה ולחברות שלה. דרך אגב המורה המחנכת שמה לב לזה והיא דיברה עם אמה של הבת הזו, והאם פשוט צחקה. אז מי יודע אולי היא תצחק גם לי שאני אגיד לה שאני חוששת שהבת שלה כך וכך.. מי יודע? ודרך אגב לגשת ליועצת זו אופציה לא כל כך טובה משום שאחר כך היא תחשוב שבי הבעיה. לפעמים התסמינים הם לא ברורים ולא אחידים כך שלכל אחד זה מופיע באופן ובצורה שונה.בכלזאת תודה שניסיסת לעזור לי. אך אשמח לשמוע גם דיעה מקצועית יותר. הדואגת.

תרנגולת

New member
.. אין כאן רופא או משהו..

אני רק יכולה להגיד לך שלפעמים השלנה היא לא הפתרון, אך אם היא נמצאת בסיכון מבחינה פיזית, כנראה שלא תהיה ברירה.. בינתיים בתור חברה את יכולה לדבר איתה, לתמוך, לאהוב, ולהסביר לה שזה לא טוב, שזה פוגע בה.. אולי היא תתרחק ותרגיש נבגדת אם ``תלשיני`` (למרות שזה בא מתוך דאגה וחברות), אז אולי בינתיים כדאי פשוט לדבר איתה ולנסות לגרום לה להבין.. אם היא אינה מקשיבה, אז אולי כדאי לדבר עם מישהו אחר. אפשר להתקשר לאביב- אני חושבת שהם עוזרים או מיעצים. תחפשי בתפוז את המילה ``אנורקסיה``- תמצאי שם את האתר של אביב.. בפורום בIOL של הפרעות אכילה נמצא ד``ר גור- את יכולה לנסות, אם כי הוא אינו עונה הרבה, וגם לא זכור לי שענה על שאלות כאלה בצורה רצינית, אבל שווה לנסות.. אין לי תשובה ברורה בשבילך, ודעה מקצועית אינך יכולה למצוא כאן (אין כאן מומחה). אפשר ללכת לאתר www.something-fishy.org , יש שם דף לחברים, ובני משפחה.. יש שם קצת הסבר על הפרעות אכילה, מה כדאי להגיד ולא להגיד וכו`.. מקווה שעזרתי מעט. לילה טוב. תרנגולת.

t@gel

New member
שלום לך...

אז ככה... א. הפרעות האכילה: אנורקסיה ובולמיה אנורקסיה נרווזה ובולמיה נרווזה הן מצב קיצוני של התייחסות בלתי טבעית ואובססיה למזון ולמשקל הגוף. נושאי המזון ומשקל הגוף תופסים מקום מרכזי, ולעתים קרובות משתלטים על כל נושא אחר. הטיפול צריך להיות מכוון לא רק לאובססיות אלה, אלא הוא צריך ללכת מעבר לכך, אל הרווחים המשניים המושגים בכך, ואל הבעיות האישיות הבסיסיות והבלתי פתורות. למרות שמטופלים הסובלים מהפרעות אכילה עשויים להגיע לטיפול תוך הבעת רצון כן להחלים, רבים מהם מפגינים התנהגויות המפחידות את המנסים לעזור להם. דבר זה יכול להוביל לתסכול רב אצל אלה שאינם בקיאים בדרכי הטיפול במטופלים אלה. אלה מביניכם שמעולם לא סבלו מהפרעת אכילה עשויים לתהות: ``איך אנשים מסוגלים לעשות זאת לעצמם``, ``מה הם חושבים``, ``למה הם לא יכולים להפסיק?``. אנורקסיה ובולמיה הן הפרעות מורכבות מאוד, ואתגר למטפלים. הבנת ההתנהגות של המטופלים הסובלים מהפרעות אכילה אלה תסייע להבין את הבסיס למגוון הטיפולים. ב. בקשר לחברה שלך... אם היא אנורקטית או לא...אני לא יכולה לומר לך... אנורקטיות נקבעת על פי מצב פיזי. מה שבהחלט ברור לי כרגע הוא שחברתך מפתחת הפרעת אכילה ,אם היא אינה סובלת ממנה כבר. אני לא יודעת בנות כמה אתן,אבל חשוב שהחברה תיגש לקבל יעוץ רפואי. אם מדובר בבנות בי``ס ,תמיד ניתן לגשת לאחות. בכל גיל,ניתן לגשת לקופת חולים ולקבל יעוץ של דיאטנית. מעבר ליעוץ רפואי,מאוד חשוב לעניק תמיכה לבעלי הפרעת אכילה. שמח לקבל את חברתך לפורום שלנו,כמו שנשמח לקבלך ולתת לך מענות על שאלותיך. בכל שאלה נוספת נשמח לעזור... תגל, מנהלת הפורום

שייק

New member
תודההה...

הי תודה לך גבירתי..על התשובה. א. החברה שלי ירדה משהו כ-10 קילו וזה די הרבה היא היתה ילדה שמנמונת ונחמדה ופתאום היא נהפכה למקל. מה שהיה ברור לי שהיתה לה בעיית אכילה אך לא היה בורו לי אם היא אנורקסית או בולימית. ב. לא כל כך קל להגיד תלכי ליועצת וכו` כי זה קשה בכל זאת היא חברה שלי ואני לא רוצה להיות מלשנית ומצד שני אולי אני טועה אולי הספק הזה הוא לא נכון. בכל זאת אני כבר יחשוב על האופציה היעילה ביותר. ג. אם את לא מזהה אותי אני שיניתי את שם המשתמש שלי לשייק מ-uiop. תודה רבה לכל היועצים.

תרנגולת

New member
באמת אי אפשר לדעת..

אבל הסבירות היותר גבוהה היא שזה אנורקסיה.. קשה לאבד משקל במהירות עם הקאות (אבל אפשרי).. אלא אם זה שילוב של אנורקסיה והקאות. את מוזמנת לחזור לכאן אם את מרגישה צורך לדבר או לקבל עצות.. ו.. מקווה שיהיה בסדר.. תבדקי אם היא ממשיכה לרדת, כי כשזה מגיע למצבים קיצוניים- זה כבר לא דבר שצריך לשמור.. תנסי לדבר איתה ולגרום לה להבין.. לילה טוב.

felomena

New member
תוגי...

יש לי שאלה...לא רק לך...מה זאת אומרת שילוב של אנורקסיה והקאות? תראי, אני בולימית כבר שלוש וחצי שנים..בערך אולי יותר. תמיד הייתי קצת מלאה, ז``א לא רזה אבללא שמנה אבל הייתי מקיאה...ועכשיו אני ירדתי 13 קילו..כאילו, אני רק בולימית או שזה שילוב של אנורקסיה..? לא בדיוק הבנתי...כי אנשים אמרו לי שאפשר רק להשמין מבולימיה ואני במשך שלוש שנים רק התנדנדתי במשקל ועכשיו ירדתי....אז?... לא מובן....יעל

תרנגולת

New member
אני לא יודעת בדיוק.. אני

לא רופאה. לא פסיכו.. אבל יש כל מיני ``חוקים`` בשביל להיות אנורקטית או בולמיות.. ויש שילובים של שניהם, נגיד כשמישהי מרעיבה את עצמה ומקיאה חלק ממה שהיא אוכלת, או כשמישהי אוכלת המון ואח``כ צמה הרבה זמן וכו`.. יכול להיות שאת לא ``רק`` בולמית.. אני באמת לא יודעת על זה שום דבר.. אם את רוצה לדוש בזה- אפשר לקרוא בכל מיני אתרים.. אבל הגדרות ממילא לא יועילו לך, ונבירה במחלה גם לא.. לילה טוב. }{

felomena

New member
צודקת....

הגדרות לא יעזרו לי.... את צודקת במאה אחוז, בכל אופן, תודה על העזרה..

למעלה