"אנורקסיה" בזיקנה

iritengel

New member
"אנורקסיה" בזיקנה

שלום,
כלבתי בת +15, מסוג האסקי מעורב, הייתה בריאה לחלוטין כל שנותיה. בשנה האחרונה, ירידה תלולה בשמיעה. לפני 4 חודשים, יחד עם מעבר דירה, היא חדלה בבת אחת לאכול אוכל יבש, הופיעה בררנות במזון, יום אחד אוהבת סוג שימורים מסוים, למחרת מתעבת אותו ומתרחקת ממנו. ירידה דרסטית במשקל, ובהדרגה כמעט הפסקת אכילה. נוסו כל סוגי המזון: יבש על כל סוגיו, כולל מזון גורים, קשישים, חתולים. שימורים על כל סוגיהם כולל ad, מעדנים, פשוט ויקר, בשר חי עוף/בקר, בשר מבושל כנ"ל.
בדיקות דם ושתן לא הראו ממצא חריג.
מתן צרכים נורמאלי.
הכלבה ערנית אך אדישה, שזה אופייה מאז ומתמיד. פה ושם נובחת. קמה בקלות מרביצה, מתהלכת בקלות יחסית בבית ובחצר.
בקיצור: כרגע הסיכון המיידי והמוחשי הוא מתת-תזונה והשלכותיו.
אתמול החלה טיפול ב'רמרון' 10 מ"ג, אבל אני חוששת שקצב ההשפעה שלו איטי מדי ובינתיים הכלבה עלולה לקרוס.
אני מתלבטת בנוגע לשימוש בסטרואידים: ואם חיובי, האם לתת כדורי פרדניזון או שאפשר דפומדרול ארוך-טווח?

תודה מראש, אירית

evike

Well-known member
מנהל
עד שתקבלי תשובה מוסמכת יותר

היתה לי בעיה דומה עם חתולה צעירה (כשנתיים), שפשוט כמעט והפסיקה לאכול וירדה הרבה במשקל.
הבדיקות היו תקינות, ולכן הוחלט בזמנו לתת לה מעודדי תאבון.
היא קיבלה MIRTIZAPINE, שגרם לה לאכול כמעט מיד לאחר מתן התרופה.
המשכנו לתת לה את התרופה במשך זמן מה, והורדנו את המינון בהדרגה עד להפסקה מוחלטת עד שהיא די חזרה לעצמה.

גם כלבתם המבוגרת של קרובי משפחה קיבלה מעודדי תיאבון בסוף ימיה, כדי שלא תמות מרעב. (לא יודעת איזו תרופה)

אגב, בבני אדם התרופה משמשת כנוגד דיכאון.
מצאתי בגוגל כתבה במרפאה ווטרינרית (לא מכירה אותם), הממליצים על התרופה.

כמובן, לא לתת בלי להתייעץ עם ווטרינר.

בהצלחה, הרבה בריאות.
שבת שלום.

iritengel

New member
מירטזפין

תודה רבה. מירטזפין הוא החומר הפעיל ברמרון שהתחלתי לתת לה. אני מקווה, אם כך, שהתרופה תתחיל להשפיע במהרה כי המצב קריטי.

evike

Well-known member
מנהל
אצל החתולה שלי התרופה השפיעה

פחות מ 10 דקות לאחר שהיא ניתנה לה. היא פשוט ניגשה לצלוחית האוכל, וטרפה.
מה שכן, חשוב להשאיר רק מעט אוכל בסמוך למתן התרופה, כי מרוב שאוכלים מהר, עלולים להקיא.
זה מה שקרה לחתולה שלי, כשלא הייתי מודעת לזה.

כמובן, כל חיה גם מגיבה אחרת, וגם תלוי מה הסיבה לאנורקסיה.
בהצלחה.

אנורקסיה

ראשית, כדאי לזכור שיש עוד גורמים לחוסר תיאבון, שלא נראה בבדיקות דם. כדאי לחשוב גם על אולטראסאונד לבטן וצילומי חזה, שיכולים לשפוך אור על הבעיה. יתכן שזו רק זקנה בכל זאת ואז יש לקוות שהרמרון יעבוד.
אני אישית לא אוהב לתת סטרואידים לפני ניסיון אמיתי באמצעים אחרים. סטרואידים רק מכסים על הבעיות, ואולי גונבים עוד קצת זמן. אני אתן אותם כאשר יש אידיקציה ברורה לשימוש בהם, או כאשר כלו כל הקיצים.
השימוש בדפומדרול בכלבים לדעתי גובל ברשלנות רפואית. אני מתנגד לו באופן נחרץ
אסף

yaelofer

New member
דפומדרול

נדמה לי שבחתולים זה אחד מסוגי הסטרואידים הנפוצים. מה ההבדל בין לתת דפו' לחתולים ובין לתת דפו' לחתולים?

yaelofer

New member
תיקון השאלה שלי:

כמובן שהשאלה היא: מה ההבדל בין לתת דפו' לחתולים ובין לתת דפו' לכלבים?

דפו מדרול

אם תשאלי רופא פנימאי, מן הסתם הוא יגיד לך שגם בחתולים עדיף לא להשתמש בדפו מדרול. בוודאי שימוש ארוך טווח נחשב למזיק במיוחד.
חתולים פחות רגישים לתופעות הלוואי של סטרואידים בהשוואה לכלבים, כך שמה שאני אאפשר בתנאים מסויימים בחתול עדיין יכול להיות רשלני בכלב.
בגדול - גם בחתול עדיף להימנע, בתלות באפשרויות, ביכולות של הבעלים ובאופי של החתול

למעלה