אנוסים? לא רק אנחנו

אנוסים? לא רק אנחנו

בימים אלו של חשבון נפש, שבתי וראיתי, כי לא רק אנו ראויים לתואר אנוסים, אלא רוב הציבור החרדי. בגלל הנוקשות החברתית, והנידוי על כל חריגה קטנה או גדולה, הרי שכמעט כל הציבור החרדי חי חיי הסתרה. לכל אחד יש שלד בארון שהוא מסתיר שחס וחלילה לא ידעו עליו, דוגמאות? לא חסר. א. ההוא גולש באינטרנט להנאתו ב. אלו מראים סרטים לילדיהם ג. ההיא מסתובבת בבית במכנסיים ד. ההוא גר בבני ברק ומטלטל ל"ע בסתר וכן על זה הדרך בלי סוף, כמעט כל אחד בחברה החרדית הוא אנוס בנושא מסויים. דהיינו חי בהסתרה. ואני חושב, אולי זה הכח של הממסד החרדי, כי כל אחד מפחד להלחם, שמא יגלו את שלדיו המוחבאים עמוק בארון. ובכלל, איזו חברה מזעזעת זו, שרובה חיה בהסתרה?

רקפת81

New member
אכן..

ברור שחלק גדול מהכח של הציבור החרדי זה הפחד של האנשים לחרוג מכל מיני מקובלויות של הציבור שהם בעצם לא מסכימים איתם אבל אין להם ברירה, כי אם לא ינהגו כפי המצופה מהם אז לא יקבלו את הילדים שלהם למוסדות מסוימים וכדו'... וזה אחד הדברים שהיו הכי שנואים עלי בציבור החרדי, למה דברים פשוטים כמו להוציא רשיון נהיגה לאישה אי אפשר? בין הדברים שממש מגוחכים בעיני זה אלה שמחזיקים שני פלאפונים אחד כשר ואחד "טמא"..

פון כשר זה

מסיבות כלכליות. שאני עבדתי בצוות חרדי היה לי שני מכשרים,,, כול העינין הזה של הכשרים זה לא ניצחון של הרבנים אלא של הכיס המצומק, מי יותר על 600 דקות חינם עם החברים שלו שלרובם יש כשר?

רקפת81

New member
אני מדברת על אלה

שמחזיקים את הכשר כי הם חייבים להראות שיש להם פון כשר. ואחד רגיל כי הם לא יכולים לוותר על SMS. בחייכם, אם אתם חושבים שצריך כשר תחזיקו כשר ןאם אתם לא חושבים שצריך אז אל תחזיקו.

קתרזיס

New member
כי ברגע שיאפשרו את זה

נשים תרצנה ללמוד רק דף משנה אחד, רק לקרוא, רק לצאת לעבוד, רק פה רק שם, ומחרתיים אולי יבקשו זכויות שוות לזה של הגבר כמו לא ללכת למקווה או ישמור ה' לפתח דיעה משל עצמן... ממש ויפתח הדג את פיו ויאמר...

זה דורש הבחנה ואבחנה

וכבר עמדו על כך כמה פעמים בפורום. רבים הם החוטאים, ולמעשה החטא וסליחתו הוא מובנה ביהדות, מצפים מהאדם שיחטוא כדי להצדיק את כל הסבל שלו, וכדי להכניע את ליבו בפני הצדיקים המושלמים אלו שאינם חוטאים לעולם. ואפילו חטאים ממושכים שהאדם חוזר עליהם דבר יום ביומו אינם הופכים אותם לאנוסים, ויתר על כן אני מכיר אנוסים כאלה שמתפללים שלוש פעמים ביום עם כל הסובב את התפילה (מקוה אצל החסידים נץ אצל הספרדים והליטאים), ורק אחת לתקופה הם מרשים לעצמם לחטוא פה ושם, אך לבבם סר מעם אלוהיהם ולא ישוב לעולם ועד. לעומת זאת החוטאים הללו חסידי ר' נויח ליבם מר וזועק השיבינו אבינו לתורתך, ונפשם תבכה בלילות כידוע בספר תניא הקדוש שער התשובה. ביודעי ומכיריי כאן אני יכול להעיד שכמות החוטאים גם במונחים אבסלוטים בפורום הזה הוא נמוך בהרבה מאלו שיושבים כעת בצ'אטים החרדים כאן בתפוז. להיות אנוס זה מצב של קום ועשה, לא מדובר כאן בהימנעות מעשיית מצוות או הכשלות בעבירות רח"ל, מדובר בקום ועשה וכמו שאמר הקדוש מברדיצוב שהוא לא ראה עבירה שלימה אצל יהודי, הרי שאצל אנוס לא תראה מצוה שלימה, כי הוא ישתדל לפגום בכל מצוה כדי לא לתת ללבו להתעוות ולחושב שהשקר הוא אמת.

נראה לי שלא הבנת

אני לא מתייחס לכמות החטאים, שזה בהחלט דבר שונה, אדם חוטא ומתחרט. אלא על דרך חיים שונה מהמקובל לכתחילה, רק מתוך חשש מהציבור מסתירים אותה. דהיינו חיים כפולים במידה מסויימת. כשהייתי ילד, היינו רואים טלוויזיה אצל קרובי משפחה, ושמרנו את זה בסוד. על זה אני מדבר, שלכל משפחה יש סודות שהם חוששים לחשוף, פן יבולע להם.

למעלה