אנוסים לאהבה

לכל הצועקים!!!

לפי דברי האיוולת שאני שומע מכם אני כמעט בטוח שלא קראתם את ההספד וודאי שלא נוכחתם שם...תקנו אותי עם אני טועה...זה שקוראים לו אוירבעך לא הופך אותו לאנטי תיזה לאהבה אהבה זה רגש ואני בטוח במאתיים אחוז שאין פה בפורום הזה אחד עם רגשות עזים כמו שהיו לר' שמואל אוירבעך ולידיעתך חסר מרגישים כשהולך מישו שאוהבים לא מישו שמסמפטים ולא מישו שרואים בו שותף

גבעון 1

New member
ממה אתה המום

יכול להיות בהחלט, שר' שמואל אוירבעך, אהב מאוד מאוד את אשתו, למה לא?. מה אתה חושב שלרבנים אין יכולת לאהוב... ייתכן שזה לא מתבטא בצורה שאני ואתה , נעשה זאת, אתב בטח מכיר את הסיפור המקסים על ר' אריה לוין ואשתו. "הרגל של אשתי כואבת לנו" האם ר' אריה , לא למד כל היום וכל הלילה תורה? יש הרבה דרכים לאהוב אשה... כשהיא נפטרה, אני משוכנע שחלק ממנו פשוט מת... היא הייתה אשתו, בת זוגו לחיים, אשת סודו, וכ"ו וכ"ו. אין לזה תחליף, אני רואה מהוריי שיחיו, שהם כזוג יונים, אבא שלי מתייעץ עם אמא שלי בכל דבר, הוא אוהב אותה מכבד אותה, ומעולם לא שמעתי שירים עליה קול, או יפגע בה או יעליב, ושניהם חרדים. והוא לא יודע מה זה וולנטיין דיי. או כל מושג שאנו מכירים... בעניין חינוך הילדים זה ידוע שצריך לשאול מישהוא, שיש לו ילדים, וזה ידוע... אין חכם כבעל הנסיון...

לחוד

New member
אתה מכיר אותו?

רואים שאתה לא מכיר את ר' שמואל אפילו לא היכרות שטחית (ואוי למי שישווה אותו לר' אריה לוין).

גבעון 1

New member
למה אתה שואל?

מה איכפת לך אם אני מכיר אותו, אתה רוצה לסדר לי שידוך, למשפחת אוירבך?

לחוד

New member
כי דברת עליו

ואתה לא מכיר אותו בכהוא זה. אהבה ור' שמואל? נשמע כמו בדיחה גרועה.

גבעון 1

New member
אני דיברתי עליו?

אני דברתי על ר' אריה לוין ז"ל, שאותו אבא שלי הכיר.... אם ר' שמואל אוירבך נהג כמוהו או לא,זה רק אשתו יכלה להגיד עם כל הכבוד לך,...

עץ שתול

New member
בדיוק כמו שיש נערות צעירות

שיכולות לחיות עם גבר גדול מהם בכמה עשרות שנים רק בגלל הכסף. הם אוהבות אותו או את הכסף? אני מכיר הרבה רבנים שהגהנום שלהם הוא בעולם הזה רק בגלל השלום בית, ואני יכול לתת לך רשימה ארוכה וידועה על רבנים מפורסמים. ואם אתה נבנה על מה שמספרים בהספד אז כנראה שאתה תמים מדי.

אין ספק

אני בטוח שיש הרבה חרדים ונכון גם הרבה רבנים כי גם הם ככולם בניאדם שהחיי זוגיות שלהם בזבל כמו שיש הרבה זוגות חילוניים באותו מצב רק שאצלם זה קצת פחות כי גירושים אצלם יותר מקובל(ואגב אני לא יודע אם בסופו של דבר כשהוא מגלה את עצמו בגיל 50 רווק המצב שלו יותר טוב)רק אמרתי שזה לא משנה כמה אתה חרדי וכמה אתה פנאט תמיד יש את האפשרות לאהוב כי אהבה מגיעה מבפנים וזה לא קשור לזה אם הוא מביא לה שוקולד ופרחים ביום האהבה או שהוא מראה לה את זה בדרכים אחרות אהבה היא אוניברסלית ולכל אחד יש את הדרכים שלו להראות זאת

גבעון 1

New member
לא בהכרח

לא בהכרח , היה לי קרוב כזה שהתחתן בגיל יחסית מבוגר, עם מישהיא צעירה ממנו בעשרים שנה. היה לו גם ממון רב, והוא חי רוב הזמן בחו"ל כאיש עסקים. למרות הפרשי הגיל חיו מצויין. האמת הוא היה אדם מקסים, ונתן לה גם אושר וגם עושר.אני חושב שהיא אהבה אותו למרות הפרשי הגיל, והמעמד. כי הוא היה מחזר אחריה כל הזמן.... בצורה הכי רומנטית שיכול היה להרשות לו זמנו הפנוי... אז אל תכליל יש ויש... ונשות כדורגלנים, שהן באותו גיל בערך, שברור שהיא לא מעריכה אותו, וגם לא ממש מאמינה לנאמנות שלו. נו אז מה... זה לא קשור לרבנים אלא קשור לאופי שלו ושלה...

Namespace

New member
אויש, זה היה ארוך

"המושג אישה נתפס אצל החרדים כאובייקט מיני ותו לא" - איזה משפט מטומטם (שים לב, המשפט מטומטם ולא כותבו
) איך הגעת להזייה הזו? זה ממש לא נכון.

אני לא בטוח שהוא התכוון בצורה כזו

אתהכנראה הבנת אובייקט מיני במובן גס של המילה. כלומר, בשביל לדפוק אותה וזהו. הוא התכוון, לדעתי, שעיקר העניין של האשה בציבור חרדי כלפי הגבר הוא "פרו ורבו", שזה בעצם גם אובייקט מיני במובן מסויים. לאו דווקא במובן של פריקת יצרים. כי הרי הסקס אצל הדוסים לא מובן כפורקן מיני, ובוודאי לא במובן של "אני חרמן ושיהיה לי מישהי לזיין אותה" אלא בעיקר ילודה. האם אני צודק עץ שתול?

Namespace

New member
אני חי בציבור החרדי

בעיר המלאכים בני ברק תובב"אס, מכיר את האנשים ולא חושב שחרדים מסתכלים על אישה כאובייקט מיני בשום אספקט. לא בשביל הסקס, לא בשביל הפרו ורבו אלא כאשה - שותפה לחיים. נכון שיש כאלו מטומטים שבאמת רואים בה אובייקט מיני וחפצא לגידול ילדים/כביסה/בישולים/סקס ושתסתום, אבל כאלו יש בכל ציבור. גם אצל החילונים הקדושים. ואין נשים שרואות בגבר מחלבת מזומנים וג'יגולו לעת מצוא? כל היום עם חברות שלהן? אז יש. להפוך את זה לנכס של הציבור החרדי זוהי טעות.

עץ שתול

New member
אם זה אכן תלוי באופי המנטלי של הבית

אולי נכון יהיה לחלק באמת בין אותם משפחות שהמיטות שלהם בחדר הורים מוצמדות לבין אלה שהמיטות מופרדות ומורחקות בשני קצוות החדר, ההבחנה איננה שרירותית כמובן אבל אני חושב שבכל זאת יש בה איזשהו דינמיקה שקשור לדיון, ואולי יש עוד מאפיינים בתוך הבית כמו באיזה לבוש ועד כמה חושפני הגבר או האשה מסתובבים בבית, שגם הם יכולים להעיד על משהו שקשור למערכת הזוגית.

למעלה